Pe viitor, nu va mai fi nevoie să se aducă brad de Crăciun

„Să nu se mai taie brazi din pădure pentru a se aduce înainte de sărbători în Piața Dacia. De ce nu se plantează unul ?”, au comentat unii buzoieni la știrea despre noul brad de Crăciun.


Viceprimarul Ionuț Apostu a răspuns unui astfel de comentariu:




Inginerul C-tin Jeleriu, șeful Ocolului Silvic Buzău, a spus despre coniferul din Piața Dacia că „e nevoie de aproximativ 15 ani până când va ajunge la înălțimea adecvată acestui scop”.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Pe viitor, nu va mai fi nevoie să se aducă brad de Crăciun

  • …m-ai spart cu ‘comentat unii buzoieni ‘ bla-bla!…sunt brazi kklau în piață la vânzare și nu comentează nimeni că s-au tăiat!…dar ipocrizia jurnalistului nu are margini: o dă într-una cu ecologismul indiferent de anotimp!.…. … într-o zi, cea a recunoștinței, în america (statele alea unite) 3 milioane de pasageri pe avioane….care avioane au păpat 80 milioane de litri de kerosen!….nu s-a agitat niciun ‘ecologist’ să comenteze !….nici măcar de la UE!….

    Răspunde
    • Brazii din piață au fost plantați în pepiniere pentru a fi tăiați și vânduți ca brazi de crăciun. Nu au fost tăiați din pădure. Nu au nicio legătură cu propaganda schimbărilor climatice. Sunt o marfă ca oricare alta.

      Sunt primării care au adoptat un alt model de brad de crăciun, schelet metalic modular îmbrăcat cu crenguțe de brad. Un astfel de brad „peren” are Primăria Orașului Nehoiu. Crenguțele de brad provin de la exploatațiile forestiere care au scăpat de o parte din deșeurile ce ar fi trebuit reciclate.

      Nu mai plângeți că se exploatează lemnul. Lemnul este o resursă regenerabilă. Puțini oameni știu că pădurea trebuie igienizată ca să se mențină sănătoasă. Ce îngrijorează, pe bună dreptate, este exploatarea irațională. Legea silvică ar trebui să aibă o singură propoziție: un copac poate fi tăiat dacă în locul lui a fost plantat unul din aceeași specie.

      Răspunde
  • Da, Pixel, dar bradul ăla nou plantat nu ajunge la dimensiunile celui tăiat decât după mulți, mulți ani…
    … nu e așa simplu, plus că nu se prind chiar toți șamd

    Trebuie tăiat și înlocuit cu grijă, progresiv, nu chelești un munte odată și apoi plantezi niște puitet care se prinde sau nu, pluas aspectul, plus eroziunea etc.

    Dar e adevărat că există soluții, iar asta cu ecologia e bună doar până într-un punct, după aia a devenit mai mult demagogie.

    Răspunde
  • A fost plantat un brad, vis a vis de fosta Casa a cartii ,de vechea conducere,dar odata cu faimoasa reabilitare,a fost taiat…Cred ca avea vreo 4-5m inaltime.

    Răspunde
    • Exact, era un brad inaltut plantat de foarte multi ani acolo langa monument, dar l-au taiat inainte sa faca santier acolo, probabil doar cu scopul de a se putea lauda dupa ce termina santierul ce geniali sunt ei ca au pus ei un brad acolo, omitand sa spuna ca au doborat un brad mai mare anterior plantarii puiutului nou.
      Chiar nu au rusine astia.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.