„Piața Dacia trebuie să fie un loc în care oamenii să stea, nu doar de tranzit”

De câteva zile a început montajul în Piața Dacia a unui nou șir de bănci.

Șirul se întinde de la intersecția cu Aleea Trandafirilor până înspre Hotelul Pietroasa:

C-tin Toma: „Ideea proiectului din Piața Dacia e ca acest loc să nu mai fie doar unul de tranzit, ci unul în care buzoienii să stea. Vor fi multe băncuțe, terase dar și arteziene și canale cu apă”

Pe Aleea Trandafirilor, proiectul prevede mai multe platforme destinate viitoarelor terase

Dacă ideea băncuțelor și a artezienelor surâde buzoienilor, aceștia au pus deja, pe rețelele sociale, problema soarelui puternic din zilele de vară:

„E frumos ce se face, dar mă întreb cum vom putea sta vara pe aceste bănci cu capul în soare ? Ideal ar fi fost, cred, să fie plantați mai mulți copaci, să țină umbră, să fie ca un parc”, a comentat o buzoiancă pe facebook.

Băncuțe se vor monta, așa cum se poate observa de pe camera instalată pe Hotelul Pietroasa, și în partea centrală a Platoului Dacia

Lucrările au intrat pe ultima sută de metri, la finalul lunii iulie urmând să aibă loc inaugurarea.

Citește și:

loading...

24 de comentarii la „„Piața Dacia trebuie să fie un loc în care oamenii să stea, nu doar de tranzit”

  • … să le ardă soarele …de aceea sunt montate !….bani ”papați” !…

    Răspunde
    • Chiar ma gândeam unde mai stau “bosorogii” .. nu mai ai loc de ei pe nicaieri.

      Răspunde
      • „BOSOROGII”,așa cum îi numiți Dvs., sunt cei care au muncit o viață, să vă construiască școli in care să învățați carte, fabrici in care să munciti, case in care să locuiti. Acum, au și ei dreptul să se odihnească și să vă admire ce rău crescuți sunteți, unii dintre Dvs !

        Răspunde
        • VOI ATI CONSTRUIT SI CEI LALTI AU VINDUT LA GREU FRAIERILOR ASA CA TOT SARACI AM RAMAS

          Răspunde
  • De copaci, arbuști și verdeață ați auzit domnule „primar parc” ( parcă așa vă numea un jurnalist „independent”)! Unde sunt trandafirii de pe aleea ce îi purta numele! Cât mai multe betoane, dale și băncuțe! Poate ne arată reporterul cine ocupă aceste băncuțe la această oră, când afară sunt 34 de grade!

    Răspunde
  • Nici macar ca loc de tranzit nu e indicat vara sau iarna

    Răspunde
    • Piața Daciei este o zonă de tranzit și nu de popas în soarele dogoritor. De aceia nici nu sunt utile farafasticurile construite aiurea .

      Răspunde
  • Niciun copac plantat!
    Niciun trandafir pe Aleea Trandafirilor!
    Niciun canal cu apă pe Aleea Trandafirilor!
    Așa cum prevedea proiectul inițial!
    Bani cheltuiți aiurea, de dragul de a cheltui banii UE, nu în interesul buzoienilor.

    Răspunde
    • 1) Proiectul nu prevedea niciun copac plantat, ci copaci la ghiveci care se vor aduce.
      2) Pe Aleea Trandafirilor există canal cu apă
      3) Pe Aleea Trandafirilor, în spațiile verzi, se vor planta și trandafiri.

      Răspunde
      • Terfeleaca ,pe aleea lu peste prajit erau copaci care ti plesneau falcile pe muzica lui Nenone Sinulescu .Copacii aveau inaltimea cel putin pana la primul etaj al blocurilor,iar trandafirii erau in capul tau.Aleea trandafiririlor este numai in capatana unora,cei ce locuiesc in blocuri din 1962 stau pe strada Unirii.

        Răspunde
      • Ín dreptul báncilor ar TREBUI móntate niste copertine precum o Umbrelá Mare si Ínaltá

        Răspunde
  • Cum atrage primaria investitorii horeca in zona si cum determina afacerile in derulare sa se transforme ori sa se relocheze, tinand cont ca e vorba de o economie de piata libera si nu poti forta pe nimeni la nimic? Vreau sa merg la banca din timp, sa negociez un credit si sa caut spatiu, am nevoie de a sti din timp informatii, nu dupa ultima dală montata, iar acest lucru e cunoscut de catre dl primar, fost biznismen, nu inteleg deloc cum de nu reactioneaza ca atare?
    Ce ofera primaria potentialilor turisti atrasi de noul centru civic, cazati prin zona la cele 3 hoteluri centrale sau in unitati private asa cum e trendul si au de pandit locuri de parcare care libere si tot costa destul pe o zi? Ce ofera primaria Buzau in plus fata de cea din Brasov adica, pentru ca acolo platesti parcarea, dar macar stii de ce, pe cand Buzaul e abia in crestere la acest capitol, ar trebui deocamdata sa investeasca inclusiv acceptand niste pierderi financiare de genul taxei de parcare. Cum o face?
    Apropo de parcari, cat incaseaza domle reporter Urbisul si apoi cat ajunge la primarie de se tine cu dintii de aceasta masura a taxarii parcarilor publice si de resedinta, pe an? Chiar asa e o sursa greu de ignorat, asa de mic e orasul asta incat depinde si de taxarea parcarilor de resedinta? L-as intreba pe dl primar, pentru ca scopul declarat de a descuraja parcarea cu orele de catre unii clar nu si-a atins scopul, traficul strangulat si parcarea in zona centrala sunt cele mai proaste din oras.
    Dar daca dl primar e incapatanat si tot greseste ori o da la intors de-ti vine sa-l iei de urechi, mai ales de catre cei mai in varsta, atunci eu cred ca e bine ca cineva apropiat sa-l faca atent!

    Răspunde
  • Cum naiba sa stai, sa arzi in soare? Ca sa stai, trebuie sa plantezi copaci de talie mare, care sa tina umbra, nu caricaturile care sunt acum la moda prin parcurile astea false, de carton, facute la norma, pentru voturi. Da, e deranj cu frunzele, toaletatul etc, dar macar daca nu faci asa, nu mai aberezi ca faci sa stea lumea. Aaa, noaptea, golanii si drogatii, daaa, asa da, aia o sa stea, normal. Pai aia platesc taxe si impozite, nu aia care trec ziua prin centru intre institutii, sclavetii cu un job legitim?

    Răspunde
  • Daca a fost proclamat că trebuie să stăm acolo, pai ne vom cumpărat corturi și ne vom conforma, până la noi ordine !

    Să nu fie cu supărare, dar nu ni se sugerează și cam ce-am putea face prin acea zona ?!

    Pana una-alta voi evita zona cat pot de mult sau o voi traversa cat pot de repede fiindcă am probleme cu ochii și nu suport reflexia soarelui de pe un hectar de betoane albe.
    Parca prin planul acela de odinioară ni se prezenta ditamai vegetația, aproape luxurianta, la fata locului vedem câțiva pomișori pricăjiți care au scăpat de excavatoare.

    Răspunde
  • Am surprins astazi o convorbire telefonica a unui muncitor de pe platoul Dacia, care spunea cuiva ca s-a prelungit termenul de predare a lucrarii pana pe 30 septembrie, acesta fiind si motivul numarului mic de muncitori de pe santier. Sa fie oare muncitorul mai informat decat dl. ziarist?

    Răspunde
  • Sa stea lumea pe ele si sa sparga seminte ca alt viitor nu iti asigura orasul ala. Cand ajungi in Buzau se simte de parca te-ai intoarce in timp cu 20 de ani.

    Răspunde
  • Un spatiu atat de mare, fara copaci, umbrare, inconjurat de betoane…. O placere sa stai in mijlocul zilei fie soare, ploaie, vant….. posibil ca arata bine pe calculator. Din pacate in cativa ani se vor sparge betoane pentru a se planta copaci. Alti bani, alta distractie.

    Răspunde
    • Se vor monta și bănci din alea pe care să și poți șede sau ca sa stăm e musai sa ne aducem scaune de acasă ?

      Că pe scândurile alea montate in fel și chip, oricum altcumva dar nu cum ar fi normal ca să si poți sta pe ele in mod firesc, ma-ndoiesc că există atâta nonșalanța încât să ni se sugereze ca pe ele ar trebui sa stam.

      Răspunde
      • Era minunat dacă se montau șejlonguri. Și câte o frapieră pentru fiecare.

        Răspunde
  • Sezlonguri au fost puse.Alea mari din lemn in fata primariei si in fata winmarkt. Sariti cu saltelele!

    Răspunde
  • Nu mai fitz rai.
    Eu am gasit o utilitate la atatea betoane si la tasnitorile alea – spalatorie auto si/sau de covoare. :))
    Hai, vecinii!

    Răspunde
  • Ar TREBUI móntate niste copertine mari si Ínaltá precum o Umbrelá… O „Ciuperca” Uriasá…

    Răspunde
  • Baba sufera pentru frumusete. Nu intelegem noi arhitectura asta moderna 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.