Plângere a unor angajați din Poliția Buzău împotriva șefului Pantazi. Delațiunea a ajuns la Vela

Moment probabil mai dificil pentru Laurențiu Pantazi.

Ieri, pe site-ul DC News, a apărut o delațiune formulată de „un grup de polițiști din cadrul IPJ Buzău” împotriva comandantului Poliției Buzău.

Pantazi e acuzat de câțiva subalterni că ar avea „o atitudine dictatorială”, că ar „comite abuzuri” și au prezentat două exemple în care șeful IPJ Buzău ar fi călcat pe bec.

Probabil că azi Laurențiu Pantazi va emite la rându-i un comunicat de presă în care va oferi o replică la această delațiune

Pe lângă presă, delațiunea ar fi fost trimisă inclusiv ministrului Marcel Vela. O prezentăm și noi mai jos, cu precizarea că nu e musai ca aspectele reclamate să fie și adevărate. Orice șef mai sever poate fi oricând acuzat de subalterni de atitudine dictatorială.

„Suntem un grup de polițiști din cadrul I.P.J Buzău, care ne manifestăm opțiunea de a rămâne anonimi, pentru a ne proteja siguranța locului de muncă. Aspectele la care facem referire sunt pe fondul unei nemulțumiri generale a personalului din cadrul I.P.J Buzău, față de abuzurile șefului Inspectoratului, comisar șef de poliție Pantazi Virgil Laurențiu.

Cu 216 km/h ?

„În data de 26.04.2020 în timp ce șeful Inspectoratului se deplasa în interes personal, la volanul autoturismului de serviciu pe Șoseaua Nordului din mun. Buzău, a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 216 km. În zona respectivă acționa cu auto MAI 41372, cu aparatul radar, echipajul format din Agent Vasile Marius și Agent Stroe Denis, ambii din cadrul Poliției mun. Buzău, Biroul Rutier”.

„Nu a oprit la semnalul polițiștilor ?”

Unul dintre lucrătorii de poliție a efectuat semnul regulamentar pentru oprirea autoturismului în cauză, dar șeful inspectoratului nu s-a conformat și și-a continuat drumul. Imediat cei doi lucrători au plecat în urmărirea autoturismului respectiv folosind pentru oprirea acestuia semnalele luminoase și acustice. Facem precizarea că cei doi lucrători de poliție nu cunoșteau autoturismul de serviciu folosit de șeful IPJ, întrucât aceștia au fost transferați recent la I.P.J Buzău de la alte unități de poliție din țară.

„De când vă permiteți ?”

După oprirea autoturismului de către cei doi lucrători de la rutieră, șeful Inspectoratului le-a reproșat pe un ton amenințător acestora că l-au oprit folosind următorul limbaj, ,,de când vă permiteți voi să mă opriți pe mine”, ,,de ce nu cunoașteți această mașină”, ,,iar pe viitor să fiți mai atenți”, după care a plecat către localitatea Costești, sat Spătaru, Jud.Buzău, unde acesta locuiește efectiv cu familia.

Facem precizarea că șeful Inspectoratului figurează cu domiciliul în mun.Buzău unde are un apartament, dar locuiește efectiv în localitatea Spătaru și face zilnic naveta cu autoturismele unității, pe care seara le parchează în curtea imobilului său.

„O nouă urmărire”

„Un alt eveniment cu șeful Inspectoratului a avut loc în cursul lunii martie 2020, după instaurarea stării de urgență la nivel national, când intr-o seară în jurul orelor 22,30-23,00, un echipaj de poliție rutieră din Buzau, a observat în zona Unirii Nord același autoturism cu care circula pe sens interzis și au plecat în urmărirea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase pentru oprire.

După oprirea autoturismului, agenții de poliție au constatat că la volan se afla șoferul domnului Pantazi, iar pe bancheta din spate se afla șeful IPJ. Și de această dată, Pantazi a folosit un ton amenințător la adresa agenților de poliție, pentru faptul că a fost oprit autoturismul în care se afla folosindu-se semnalele acustice și luminoase, iar pe un ton ironic le-a spus acestora ca pe viitor să memoreze numărul mașinii.

Există riscul ca înregistrarea video a evenimentului să fie ștearsă de pe radar, întrucât finul acestuia este șeful Serviciului Rutier Buzău.

„Abuzuri și conducere dictatorială”

Cu privire la nemulțumirile personalului din cadrul I.P.J Buzău referitoare la abuzurile comise de șeful Inspectoratului, la modul dictatorial cum este condusă instituția cât și la rețeaua de protecție și intimidare formată din rude și prieteni apropiați pe care i-a pus pe funcții de conducere, au mai fost înaintate petiții atît la MAI cât și la I.G.P.R, dar până în prezent nu au fost demarate verificări la I.P.J Buzău în legătură cu aspectele sesizate.

Datorită relațiilor de prietenie pe care șeful inspectoratului le are cu dl.secretar de stat, chestor principal Despescu Bogdan cât și al sprijinului politic local din partea PSD Buzău și implicit al d-lui Ciolacu Marcel, Președintele Camerei Deputaților, dl Pantazi continuă să conducă I.P.J Buzău în mod discreționar, amenințând subordonații că dacă nu se supun regulilor impuse de acesta, vor avea de suferit pentru că pe el nimeni nu-l schimbă din funcție indiferent ce partid politic se află la guvernare.

Pe cale de consecință, am considerat oportun că trebuie să vă aducem la cunoștință aceste aspecte privind modul în care este condus I.P.J Buzău și abuzurile comise de șeful Inspectoratului, pentru a trage un semnal public important. Acest demers a fost înaintat și către domnul ministru al MAI, Ion Marcel Vela”, au încheiat semnatarii plângerii.

Vela și Despescu urmează să verifice cele scrise în delațiune, să cumpănească și să decidă

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

46 de comentarii la „Plângere a unor angajați din Poliția Buzău împotriva șefului Pantazi. Delațiunea a ajuns la Vela

 • O altă încercare jenantă de discreditare a șefului IPJ. Unii nu mai încap de el. PLângerea e foarte slabă, mai întâi cică „polițiștii” și-ar dori păstrarea anonimatului și la final cică semnează. Cum vine asta? În plus, sunt oferite date, pentru a întări senzația că ar fi veridic, dar atâta timp cât nimeni nu își asumă, totul e zero.

 • Ciudat, de cand Comandantul raporteaza agentilor de la serviciul circulatie misiunile lui, nu este OBLIGATIA lor sa cunoasca automobilele institutiei, indiferent cata „vechime” au ? Si, de la prima situatie, au si o problema cu memoria, „ata alba” cu care sunt cusute cele doua povesti este vizibila si pentru agentii de pe radar si pentru „blonde”.

 • Aici e mana lu Adrian Mocanu vrea sa se razbune pe D-l Laurentiu.Nu sunt probe care sa il incrimineze atat de tare cat sunt probe facute contra D-lui Pantazzi.

 • Sunt date nume ale unor politisti care sunt noi si sunt din bz. sunt oameni ai d-lui Mocanu, nu ca sunt adusi din tara. Foarte multa minciuna in cele declarate mai sus in plangere.

 • Dezmat pe banul public!Politia sa aiba autoturisme Ferari pe aceasta criza!Numai asa se explica faptul ca circula cu 216 Km/h!Cu ce viteza o fi circulat Loganul de la rutiera,de a reusit sa-l ajunga pentru oprire?Vai de steaua voastra!

 • Se pare ca a sosit vremea sa primeasca si dl.Pantazi o „a treia cizma”! Una in fund si sa treaca in randul …”aviatorilor! Adica,sa fie „zburat” din functie. Este insa foarte adevarat, ca atunci cand esti mai exigent, mai dur cu cei din subordine, se vor gasi destui care „sa te muste” de fund. Daca insa se comfirma „micile iesiri in decor” ale comisarului sef si faptul ca abuzeaza de anumite lucruri si in baza prieteniilor si sustinerii politice atunci nu poate fi decat un „Garcea” cu mentalitati de militian. Problema este insa ca printre cei „incriminati” ca fiind protectorii dl.comisar sef Pantazi este si dl.chestor Despescu, chemat sa analizeze si sa judece aceasta reclamatie. Ori daca o ca face in „stilul lui Valer Dorneanu si al CCR atunci cand „judeca constitutionalitatea” pensiilor speciale ale magistratilor, o sa vedem iar „dreptatea cu ochii scosi”. Daca a „comis-o” sa plateasca, dar daca este nevinovat sa plateasca cei care il denigreaza pe comisarul sef.Parerea mea!

 • @Lio Zosmer, mă bucur că sari în apărarea lui Pantazi (şi din pctul meu de vedere, cetăţeanul civil, e un comandant OK) dar e interesant că această reacţie promptă vine tocmai din partea ta… Oare la fel de susţinător le erai lor şi acum 30 de ani când te jucai ,,de-a v-aţi ascunselea” de ,,terorişti” în Piaţa Daciei? ? Parcă cei de la Secu’ şi poliţaii erau pt. voi ,,terorişti” atunci…. ,,răii” care vă făceau să faceţi şi pe voi de frică… Dar bine că le-ai prins dragostea acum, vorba aia, niciodată nu e prea târziu!

 • Nu există 216 km la oră !!!!!
  Pentru persoana care a scris titlul acestui acticol..
  sunt metri pe secundă, DECI REZULTĂ km/oră.

  Când redactați un articol mai sunteți atenți și la formulare???

 • Oh, oh, oh… Dacă ar fi să spun ceva despre Pantazi, nu aș ști de unde să încep și când să termin.
  Ca polițist, pot spune cu tărie că este un foarte bun polițist, un profesionist. Ca om, însă nu se ridică la același nivel. La fel și în calitate de șef al IPJ Buzău.
  Rezultatele IPJ Buzău nu i se datorează doar șefului, ci, în cea mai mare măsură, oamenilor din ipj.
  De-a lungul timpului, Pantazi s-a schimbat, a devenit alt om, și s-a înconjurat de „prieteni”, mulți dintre ei devenindu-i fini, care ulterior au ajuns în funcții de conducere, mai mult sau mai puțin pe merit.
  Există suspiciuni că dnul Pantazi le favorizează pe reprezentantele sexului frumos și, astfel, a umplut birourile din structurile neoperative cu cât mai multe reprezentante ale sexului frumos, media de vârstă la astfel de structuri fiind de sub 30 ani, în timp ce la structurile operative media de vârstă este de peste 40 de ani.
  Structurile neoperative au schemele de personal supradimensionate și ocupate integral, în timp ce schemele de personal din operativ sunt subdimensionate, existând și posturi neocupate.
  Mulți colegi au ajuns în anumite funcții datorită prieteniilor pe care le au cu Pantazi, ori cu Despescu, sau cu amândoi.
  Soția lui Despescu a fost angajată direct, fără școală sau facultate de poliție, la Serviciul de pașapoarte Buzău, după care, în interesul poliției (?!), a fost transferată la IPJ Buzău, la Serviciul financiar, iar apoi la Serviciul Resurse Umane.
  Anul acesta, după ce a fost încadrată direct în poliție în urmă cu trei ani, soția unui comisar-șef de la DGA Buzău a fost mutată de la ordine publică la Dispeceratul poliției municipale, deși nu are nici pregătirea profesională necesară, nici vechimea necesară, nici experiența necesară. După trei ani, nu poți să devii dispecer 112!!! Cei de la DGA Buzău sunt prieteni buni cu Pantazi.
  Tot anul acesta, după ce a fost încadrată direct în poliție în urmă cu trei ani, o colegă a fost mutată la poarta de acces în poliția municipală, la insistențele unui procuror…
  Pantazi este mare iubitori de câini, motiv pentru care are mai mulți câini la padocul IPJ Buzău, unde se țin și câinii de serviciu, deși acest lucru este interzis.
  Pantazi folosește (conduce) ca mașină de serviciu, dar și în interes personal, un Vw Touareg V6, deși în foaia de parcurs apare, la efectuarea cursei, numele șoferului personal. Face naveta zilnic între Spătaru și Buzău, deși are adresa în Buzău, la blocurile ANL, din zona fostului bazin olimpic. Pantazi locuiește singur în vila de la Spătaru, iar soția și cele doua fete locuiesc în blocul ANL.
  Ah, era să uit, Pantazi își dorește să ajungă chestor cu ajutorul lui Despescu și al lui Ciolacu.

  P.S. La întâlnirea avuta cu Orban, Mocanu jr. i-a cerut schimbarea din funcție a lui Pantazi, iar Orban i-a spus să aibe puțintică răbdare. Schimbarea va avea loc fie prin pensionarea, fie prin avansarea lui Pantazi la București, în cadrul IGPR ori MAI.

  P.P.S. Tereacă, sper să postezi acest comentariu. Tot este cât se poate de adevărat! Ce am spus este doar o mică parte. Ne ferim să vorbim deschis. Nu fac parte dintre cei care au trimis acea scrisoare. Te rog, postează ce am scris. Ne cunoaștem…

 • Domnilor polițiști ! De ce nu discutați între domniile voastre și insistați să o faceți prin intermediul net-ului ???

 • @ionion, tu nu lucrezi cumva tot la dispecerat, „dansatorule” ?!

 • Îmi cer scuze pentru cuvintele scrise greșit. Telefonul predefinește cuvintele, iar eu nu le-am verificat.
  Tereacă, îți mulțumesc pentru că ai postat comentariul editat.

  P.S. În urma așa-zisei delațiuni, la Biroul Rutier Buzău, șeful de birou a instituit un regim de teroare pentru a afla cine sunt autorii. Șeful de birou are copiii botezați de șeful Serviciului Rutier Buzău, acesta din urmă fiind cununat de Pantazi.

 • Cea mai tare fază e că au început unii să-și dea arama pe față. Gen Florinică dansatorul, Iamandi infractorul, băieții de la rutieră care se ocupă cu șantaje și „pomene” și alții, care se consideră în măsură să arunce cu piatra deși ar trebui sa fie ultimii care vorbesc.

 • @mda,mă tu ești un adevărat polițist,ai ghicit,,dansatorul a vorbit,,!

 • Sub protecția anonimatului se pot spune multe… Bărbați sunt putini în politie!
  Pantazi este cel mai bun șef de inspectorat pe care Ipj Buzau l a avut de a lungul timpului.. Când o sa iasă la pensie veți vedea haos și dezmăț în Ipj și în județ interlopii își vor face de cap!

 • Poate se sesizează DNA-ul cu privire la faptele comise de Pantazi, pentru că cei de la DGA parcă nu există.
  Mandatul unui șef de ipj al trebui limitat, astfel încât să nu devină stăpân pe viață.
  Sistemul este corupt, la fel ca orice sistem de stat.

  P.S. Văd că au început „cățelușii” să sară în apărarea lui Pantazi. Era normal să se întâmple acest lucru.
  P.P.S. Tereacă, mergi în blocul ANL și întreabă de Pantazi. Vecinii săi vor avea numai cuvinte „de laudă”…

 • @Anonim, păi s a dat de gol ” lache ” pe facebook

 • Ca raspuns la comentariul atat de documentat al d-lui. IonIon, as vrea sa fac si eu cateva precizari:
  – da, femeile din IPJ au ocupat in timp, funcții in birouri, asta insa in contextul in care ponderea lor in efectivul total al unității a crescut, dar mai ales pentru ca in strada au fost scoși bărbații. Concluzia : strada este mai puternica!
  – da, soția domnului Despescu nu are scoala de politie! Asa cum nu au scoala de politie mii de alti politisti care au fost încadrați direct, conform nevoilor ministerului. Dansa a absolvit insa ASE ul, asa cum alți polițiști si-au completat studiile, diferența este insa ca „protectorii” ei nu s-au repezit sa o faca ofițer, asa cum s-a întâmplat in alte situații.
  -da, exista o dinamica pe functiile inspectoratului, insa aceste mutari sunt doar aprobate de dl Pantazi sau înlocuitorul la comanda, la propunerea sefilor nemijlociti!
  -da, este stiut ca dl Pantazi este iubitor de câini ( nu de javre, ) si ocazional a lasat cainele la IPJ, dar separat de ceilalți caini, nu in padocurile Politiei, cu hrana de acasa!
  – da, dl. Pantazi folosește un autoturism de serviciu pentru misiuni si deplasarea la si de la domiciliu, in contextul in care in acest sens exista emis Ordin de ministru care permite acest lucru pentru toti sefii de inspectorat din tara!!!
  -da, dl. Pantazi nu folosește întotdeauna soferul permanent, lucru firesc de altfel, in măsura in care ar trebui sa-l tina in stand by 24h/24h ori acesta are si el familie!
  -da, de la începutul pandemiei, acesta s-a autoizolat de familie, pentru a o proteja, avand in vedere faptul ca politia este in prima linie iar riscurile infectarii sunt considerabile!
  -si da, dl. Pantazi e un bun polițist! Si da, rezultatele politiei buzoiene sunt obținute de efectivele IPJ, iar masura calitatii managementului lui se vor vedea dupa ce acesta va iesi la pensie, de voie sau de nevoie!
  P. S. Nici eu nu fac parte din rândul celor care au trimis acea scrisoare, pentru ca acea scrisoare nu a fost trimisa de polițiști din cadrul IPJ Buzău!!! Ea a fost masluita dintr-o anumita zona a politicii buzoiene, cunoscuta de altfel si care nu de putine ori a strigat ca Pantazi nu trebuie sa rămână in funcție pana la alegerile ce vor urma! Prietenii știu de ce…
  P.P.S. Din păcate cozile de topor ale politicienilor care nu mai au loc de Pantazi la cârma IPJ Buzău, sunt foști milițieni care si-au mutat frustrările într-o clădire alba si frumoasa situata pe B-dul N. Bălcescu!

 • Ca si cetateni avem nevoie de polițiștii din strada, de agenți. Cei cu funcții, pusi politic sau corupti pot merge din punctul nostru de vedere, al celor ce plătesc taxele si impozitele direct la brutărie. Nu au grija politicienii sa stăpânească subordonații lor, mari sefi in structuri, noi ca alegători ii vom schimba pe politicieni iar in cele din urmă tot acolo se ajunge. Tara asta e a noastra a celor mulți nu a unui grup de cumetri.

 • Ca raspuns la comentariul atat de documentat al d-lui. IonIon, as vrea sa fac si eu cateva precizari:
  – da, femeile din IPJ au ocupat in timp, funcții in birouri, asta insa in contextul in care ponderea lor in efectivul total al unității a crescut, dar mai ales pentru ca in strada au fost scoși bărbații. Concluzia : strada este mai puternica!
  – da, soția domnului Despescu nu are scoala de politie! Asa cum nu au scoala de politie mii de alti politisti care au fost încadrați direct, conform nevoilor ministerului. Dansa a absolvit insa ASE ul, asa cum alți polițiști si-au completat studiile, diferența este insa ca „protectorii” ei nu s-au repezit sa o faca ofițer, asa cum s-a întâmplat in alte situații.
  -da, exista o dinamica pe functiile inspectoratului, insa aceste mutari sunt doar aprobate de dl Pantazi sau înlocuitorul la comanda, la propunerea sefilor nemijlociti!
  -da, este stiut ca dl Pantazi este iubitor de câini ( nu de javre, ) si ocazional a lasat cainele la IPJ, dar separat de ceilalți caini, nu in padocurile Politiei, cu hrana de acasa!
  – da, dl. Pantazi folosește un autoturism de serviciu pentru misiuni si deplasarea la si de la domiciliu, in contextul in care in acest sens exista emis Ordin de ministru care permite acest lucru pentru toti sefii de inspectorat din tara!!!
  -da, dl. Pantazi nu folosește întotdeauna soferul permanent, lucru firesc de altfel, in măsura in care ar trebui sa-l tina in stand by 24h/24h ori acesta are si el familie!
  -da, de la începutul pandemiei, acesta s-a autoizolat de familie, pentru a o proteja, avand in vedere faptul ca politia este in prima linie iar riscurile infectarii sunt considerabile!
  -si da, dl. Pantazi e un bun polițist! Si da, rezultatele politiei buzoiene sunt obținute de efectivele IPJ, iar masura calitatii managementului lui se vor vedea dupa ce acesta va iesi la pensie, de voie sau de nevoie!
  P. S. Nici eu nu fac parte din rândul celor care au trimis acea scrisoare, pentru ca acea scrisoare nu a fost trimisa de polițiști din cadrul IPJ Buzău!!! Ea a fost masluita dintr-o anumita zona a politicii buzoiene, cunoscuta de altfel si care nu de putine ori a strigat ca Pantazi nu trebuie sa rămână in funcție pana la alegerile ce vor urma! Prietenii știu de ce…
  P.P.S. Din păcate cozile de topor ale politicienilor care nu mai au loc de Pantazi la cârma IPJ Buzău, sunt foști milițieni care si-au mutat frustrările într-o clădire alba si frumoasa situata pe B-dul N. Bălcescu!

 • @Un polițist este de fapt Pantazi. Chiar așa ați ajuns? Să vă autoflagelați? Parcă ați fi Elena Udrea acum câțiva ani la radio… Nimeni nu este de neînlocuit!
  Birourile sunt pline de femei din alte motive… Tot ipj-ul știe de prietenia cu doamna Despescu.
  Sunt destui polițiști, care dacă ar fi avut ocazia, s-ar fi descurcat la fel sau mult mai bine ca șef al ipj.

 • Dl IonIon, sunt ofiter de politie operativ (doar operativ) de aproximativ 19 ani! ca sa parafrazez ce postase mai devreme Bianca, cred ca polițiștii, in discutiile lor, ar trebui sa găsească o manieră de comunicare directă, nu în online… Așadar, am curajul si plăcerea (sper) să ne găsim, daca doriti, sa discutam pro și contra, pe orice subiect! Va ține?! Am convingerea ca buna-credință vă va determina să dați curs „provocării” mele! Ne vedem dimineață la o cafea la poarta auto!

 • Am citit cu atenție toate comentariile ,multe dintre ele fiind ale unor polițiști din interiorul IPJ Buzau. Îi întreb pe acești polițiști dacă au sindicat care să le apere interesele și de ce n-au apelat la Direcția de Protecție Internă? Mai mult,îi întreb pe acești polițiști de ce n-au format dosare pe art 301 NCP numiților politic în instituțiile statului? Dacă facem o hartă a rudelor în instituțiile publice sau cu capital de stat, am descoperi CORUPȚIA cu activitățile ei imorale, ilicite și ilegale. Cu privire însă la polițiștii care au ieșit la pensie și ocupă acum o funcție publică, apreciez că este imoral, știți de ce, pentru că au ajuns acolo cu ajutorul politicului! Când o instituție este lovită din interior se numește șantaj în opinia mea, pentru că vrei ceva în schimb, ceva ce n-ai primi dacă l-ai solicita oficial! O instituție măcinată de orgolii, îmi arată că nu are cum să fie deschisă cetățeanului sau să prevină o infracțiune. Salutări polițistului de la Dispecerat care a intervenit în convorbirea mea de la 112!Elena Panțuru

 • Nu va aruncati in cap cand piscină nu are apa in ea. Se stie ca Mocanu jr. doreste sa se răzbune si tot acest scandal i se datorează. Nimeni nu este de neînlocuit, dar in acest caz se vede ca se încearcă schimbarea lui Pantazi cu un om de casa al mocanilor, asa cum a facut cu mai multe instituții din buzau.(Prefectura, ANAF, CJS, Electrica, etc).

 • Un mesaj către familia Mocanu și numiții politic în instituțiile statului: IPJ Buzău nu este jucăria voastră, acolo angajații au DEMNITATE și ONOARE! Cine se opune clanului Mocanu este „monitorizat și executat”, altfel rămân fără surse de venit! Elena Panțuru

 • Punct de vedere cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la IPJ Buzau

  Sindicatul National al Agenților de Politie Biroul Teritorial Buzău, organizație ce apară interesele a peste 500 de polițiști operativi din IPJ Buzau face următoarele precizari:
  În cadrul colectivului din IPJ Buzău NU exista o stare tensionata, actul managerial asigurând desfășurarea activității în condiții normale de lucru!
  Pe adresa organizației noastre nu s-a primit nicio sesizare în acest sens!
  Organizația noastră a luat atitudine ori de câte ori acest lucru s-a impus, colaborarea cu conducerea Ipj Buzau a fost una bazata pe corectitudine , sesizările pe care le-am transmis au primit feed back ul dorit, rezolvând împreuna probleme punctuale ale colegilor noștri!
  La nivelul MAI și IGPR nu exista nicio petiție SEMNATA de cei doi agenți de politie la care se face referire în spațiul public sau de către orice alt politist!
  Asa cum bine știu toți polițiștii, șeful Ipj Buzau, pe timpul stării de urgență și de alertă, merge deseori în teren pentru a monitoriza situația operativa, iar în data de 26.04.2020 acesta se afla în MISIUNE!
  Deși ne-am dori, IPJ Buzau nu are în dotare niciun vehicul care sa poată rula cu viteza de 216 km/h!
  Dupa cum știți pe raza județului Buzău nu au avut loc evenimente deosebite în ultimii ani și nici grave tulburări ale ordinii și liniștii publice în ultima perioada!
  In concluzie alegatiile din spațiul public au rolul de a încerca destabilizarea Ipj Buzau, instituție fundamentală în apărarea drepturilor cetățenilor, lucru încercat și în cursul anului 2019 de către anumiți politicieni locali.
  Sfătuim politicienii locali sa își vadă de menirea dumnealor, iar dacă ar fi existat abuzuri din partea șefului Ipj Buzau, structurile specializate din cadrul MAI s-ar fi pronunțat în acest sens!

  Biroul Teritorial al SNAP Buzau

 • Mai lasati-ne cu sindicatele voastre, voi ar trebui sa aparati lucratorii din ipj, nu pe seful ipj. Se poate apara singur si daca are ceva de zis, sa iasa sa spuna. Opriti cotizatii doar pt salariile voastre, cand un politist ceva sa il sprijiniti, niciodata nu interveniti asa prompt

 • Halal sindicat, acest SNAP. În loc să ia apărarea agenților menționați în articol, ia apărarea șefului ipj. Total greșit! Asta este un exemplu de aservire, de pupat în dos.
  Sindicatul Național al Agenților de Poliție este un sindicat al agenților de poliție, dar sare în apărarea unui ofițer cu funcție de comandă. Halucinant!
  Urmează acordarea salariilor guvernamentale pentru semestrul doi. Oare cine va primi, oare cine a fost băiat cuminte? Cine?

  P.S. Dragi agenți, vorba cântecului, cotizați, cotizați…

 • Da sefu ! Sa traiasca sefu ! Gata sefu ! Cum sa nu, sefu ! Asa este, sefu ! Da sefu, aveti dreptate !
  Politia Romana: 90%…o sleahta de pupatori de manutze, care s-au inrolat in structura asta pentru un post caldut toata viata, fara prea mult efort si cu pensionare rapida. Recunoasteti fariseilor !!!
  In timpul asta stati pe la toate colturile si cafenelele cu interlopi deghizati in mielusei blanzi, va umiliti la o cafea si o shpaga la drum de seara (altfel nu se explica muuulllttte din bunurile voastre…). Cand va uitati seara in oglinda….ascultati va rog Parazitii – „Daca pozele ar vorbi” si intrebati-va sincer daca mai meritati lacrimile parintilor vostrii, cand v-au vazut in uniforma, la ceremonia de absolvire a Scolii de Politie !
  Daca inca va mai simtiti emotionati de emotia lor, atunci fiti POLITISTI, nu marionetele interlopilor.
  Rusine sa va fie !!!

 • Sa iasa public dl Pantazi si sa isi spuna parerea. De asemenea, sa dea explicatii pentru toate acuzele care i s-au adus, inclusiv prin comentariile postate la acest articol. Asta daca este barbat si nu se ascunde in spatele unor subalterni slugarnici.
  S-auzim, dle Pantazi!

 • Cine trimitea interlopii să invite polițiștii ,„la o cafea,” nu tot politicienii ? Dați din casă acum tot la comanda politicienilor! Uitați unde ne-a adus corupția instituționalizată și frica de politicieni gen Mocanu și Preda! Nu mai șantajați instituția poliției, aveți ceva de spus, adresați-vă legal autorităților! Elena Panțuru

 • @cătălin, invidios pari prietene .. pe fariseii ăștia de mai sus ..

 • Nu inteleg afirmatia, dar e clar, faci parte din gashca, te simti lezat…
  Sunt cu mult deasupra lor, daca la asta te referi. Din absolut toate punctele de vedere 🙂

 • La capitolul „înregistrări cu polițiștii” sunteți neîntrecuți! Normal că sunteți „plini de probe extrajudiciare” care vă incriminează și pe voi care-ați încercat traficul de influență! Două cazuri cunosc și eu, una este protejata lui Mocanu senior, altul este cel care făcea pe denunțătorul popii, pe ex-ul șeful comisiei SRI, Preda, îl exclud, el este de notorietate .Păstrați înregistrările cu polițiștii, urmează perchezițiile informatice! Când mă duceam la audieri, nu erați așa de zmei! Luați mânuțele corupte de pe instituțiile statului ,polițiștii au obligația să raporteze ierarhic actele de corupție, nu să comenteze sub anonimat, lașilor, vă este frică, nu? Elena Panțuru

 • @Cătălin, parvenitul și încrezutul din cartier Orizont. Poate ești deasupra celor din familia ta. Doar atât! Minunatule… Unicule…
  Stai în banca ta, flăcău, subiectul ăsta te depășește. Nu este de nivelul tău redus. Ai impresia greșită că te pricepi la toate, mentalitate a celor parveniți peste noapte.
  Și, nu, nu fac parte din nicio gașcă. Lucrez în privat, fără nicio legătură cu instituțiile statului ori cu vreun angajat.

  P.S. Am fost amendat pe drept de polițiști, dar asta nu înseamnă că o să arunc cu gunoi în aceștia pentru greșeala mea.

 • @Maria, sunt multi Catalini pe aici. Dar stiu, femeile se pricep mai nou la toate, chiar si la paranormal, stiu exact unde locuiesti, cu ce te ocupi, etc.
  Aici se discuta de Politie, iar tu spui de un Catalin care sta in Orizont…, noi vorbim de una, tu de cartier…., exact ca pe clubul de mamici.
  Te las in lumea ta 🙂
  Chiar nu are rost 🙂

 • @Cătălin,discuți de poliție pe pagina unui ziar online,cât curaj,ce cutremur,dumneavoastră de DIPI sau DIICOT sau DNA sau M.A.I n-ați auzit,sau doar de clanul Mocacu -Preda ,care au un mod de operare ieftin ca studiile lor?Cum puteți să ne informați că ,,ne vedem noi la poarta auto ,eram prea mulți acolo,,liniștiți-vă ,vă cunosc,ne vedem,da?Elena Panțuru

 • Alta mamica pe clubul de mamici :::)))
  Cand am spus eu doamna asa ceva ???!! Recititi toata discutia, sau mai bine, mergeti la cratita, e mai pe specialitatea dvs 🙂

 • @Cătălin – care discuți de poliție, ai probleme – le denunți oficial superiorilor, dacă ai luat act despre fapte ilicite le denunți instituțiilor abilitate, nu faci pe interesantul pe aici, de mocănei,cezărei ,ciolaci și malone este plină lumea! De mocăneii din IPJ Bz vorbesc, cei care stau drepți în fața politicienilor pentru a mai primi și ei o cratiță, o gumă, un contract, un serviciu ,o notă bună copiilor la școală/liceu, o notă bună la bac! Așa se întâmplă când Corpul de Control al IPJ Bz nu vă sancționează! Poliția are obligația să strângă informații pentru prevenirea faptelor ilicite, deja se știe cine ești! Un dosar de hărțuire și amenințare nu-mi faci? Elena Panțuru!

 • Doamna, aveți probleme. Serios. Va doresc o seara „linistita” ! ::))

 • @Cătălin,poliția nu-i clubul tău,vezi de politica ta!Elena Panțuru

 • Oaaau ! S-a ajuns la 40 de comentarii ! Şi, în premieră, văd cum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice / sindicate au ajuns să comenteze aici (şi le mulţumesc pt. precizările/ lămuririle aduse). DIN CE ÎN CE MAI INTERESANTĂ devine astfel presa pe care o face dl Auraş Tereacă (Buzoienii.ro).

 • Sindicatele de la IPJ Buzău trebuie să înțeleagă faptul că IPJ Bz nu funcționează după Legea talionului!Prin urmare,ca simplu cetățean solicit un singur lucru:fără imixtiunea politicului în activitatea specifică poliției,altfel maloleii,mocăneii,cezăreii ș.a minți iluminate ne vor conduce în veci,dezvoltând corupția instituționalizată!Pentru cine nu înțelege,legea talionului se materializează astfel:mi-ai făcut ceva,îți fac ceva!IPJ Buzău este instituție publică deschisă către nevoile cetățeanului,,nu ne poate face/inventa ceva,,!Politicul însă ,cu asta se ocupă,i-ai făcut ceva clanului mocănel,îți face ceva!Elena Panțuru

 • Sa ca va fie rușine celor care îi luați apararea șefului Pantazi… De astfel de caractere are nevoie azi, oculta mondială !!! Cu oameni ca voi… țara merge spre pieire!!!
  Respect opiniile d-nei Panțuru E și d-lui Florinel. Oamenii ca iei trebuiau sa conducă ipj.ul!

 •    …un țap ispășitor, la fel ca si mulți alți PLAGIATORI, CORUPTI,…, care sunt manipulati foarte ușor si apoi băgați in față!…unii mai sunt și mâine în funcții de conducere!. Probabil curvăsăreala îi prin toate ,,sertarele” la ei!
    …de ex: când pui botul la o mașină de lemne si apoi SE FURĂ fără număr, (să nu mai zic că, unii fac si antimergator căruțelor, tractoarelor/auto), celor care pleacă de la băutură, etc, trebuie să fii un mare, mare….! Sau un politist de 2 bani, care bea seară de seară…, de la niste hoți de buzunare! trebuie să fii un mare, mare….! …Fraieri care ați acceptat si fetițe de la pești, ce cocalari de oameni ai legii mai sunteți???!!! norc că s-a acreditat academia de poliției in 2003, că unii luați salariu’.. ieri tot de la …, după alt stat! valabil doar pentru cei care se știu…! petru unii dintre noi suntem o mandrie, iar pentru unii dintre voi, sunteți o RUȘINE pentru societate.
     Mie personal mi se face rău, când aud la  ,,colțuri” că majoritatea dintre voi… sunteti niste ,,curve”, …că vă trădați, vă turnați unul pe altul, vă regulați nevestele între voi, etc etc. Huuuu!!!
  P. S …Te.as intreba PVL: Și înainte de covid, făceai prezența dimineața la prima oră, apoi plecai și mai veneai la sfârșitul programului să nu fii deranjat la biroul oval.
  Ne minți in fiecare zi că ești la parchet sau la prefectură… dar tu ești la Spătaru de dimineață până seară. Camuflează.ți mașina sau măcar băgăți.o in pădure dacă porțile nu ți se deschid.
  Ai cam uitat de unde ai plecat! Ca om, ca și caracter, Eu, personal, nu dau 2 cepe degerate pe tine!
  Când oi ieși la pensie, reținee…tuuu, doar câinele știi să.l plimbi, iar pupincuriștii tăi…., n.ai sa.i mai vezi.
  …caracter infect!

 • Mult stimata instituție sindicală SNAP Buzău ne spune mai sus : „După cum știți pe raza județului Buzău nu au avut loc evenimente deosebite în ultimii ani …”.Scurtă vă e memoria , stimabililor , ce ziceți de asta ? : cu doar câțiva ani în urmă , o întreagă țară lua la cunoștință stupefiată , pe posturile tv de cazul șefului de post al comunei Merei , Cazan pe numele lui, care ocupa respectiva funcție și conducea mașina din dotarea poliției fără să fi avut vreodată la viața lui permis de conducere auto.Ca o paralelă în timp , în acea perioadă cetățenii comunei erau pur și simplu terorizați de valul de spargeri de locuințe pe raza comunei.Eu unul , la data respectivă cu serviciu și locuință în Buzău , m-am trezit cu fosta locuință părintească din sat Lipia , comuna Merei spartă și jefuită pînă la nivel de mobilier.
  Deși prima reacție a mea a fost să inițiez o plângere la poliție , în momentul în care mi-au ajuns la ureche vorbele cunoscătorilor (ca să parafrazez , ale celor care „știau ce știe satul , dar nu știe bărbatul”), am renunțat la orice plângere . Aceste afirmații ale cunoscătorilor locului sunau cam așa : „Se cam știu spărgătorii ăștia de case , …îi argățeste șeful de post Cazan , se știu cu spatele acoperit”. Mi-am dat seama că natura serviciului pe care-l aveam în Buzău nu-mi permitea să dispun de timpul necesar pentru a desfășura o „cruciadă” în justiție împotriva lui Cazan.La scurt timp după acest moment , am asistat la tv cum o țară întreagă afla și se minuna de cazul șefului de post infractor acoperit fără permis de conducere.
  Cum a fost posibil ca într-o instituție care se vrea respectabilă și sănătoasă să se întâmple așa ceva ? Atâta vreme cât e un grup de cumetri(cum zice cineva mai sus), o comunitate de nași și fini, devine o instituție putredă , în care nu mai putem vorbi de deontologia profesiei și corectitudinea relațiilor interpersonale .
  P.S. Cât despre tabăra adversă , clanul Mocanu (senior & jr), e deajuns numai să mă gândesc la asemenea exponenți ai traseismului politic buzoian și dâmbovițean, că imediat simt imperioasa nevoie de a-mi administra un antiemetic (pentru cei mai puțin cunoscători , antiemetic = antivomitiv). Rezultate bune dau si terapiile recomandate anti-capuse sau paraziti intestinali.
  Așadar , aflându-ne între cele două tabere , avem oare vreun premiant , sau vorbim despre o corigență generalizată ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.