Ploieștenii pregătesc construcția unui nou cartier la Buzău

E o veste bună pentru dezvoltarea orașului Buzău.

Cunoscuta firmă de construcții MRS, cu proiecte imobiliare îndeosebi la Ploiești, pregătește deschiderea unui șantier și la Buzău.

Blocuri construite de MRS la Ploiești

MRS înseamnă de fapt SC Maristar COM SRL, firmă cu peste 140 de angajați și o cifră de afaceri de 175 mil. lei (conform listafirme.ro).

Viitorul cartier de la Buzău se va construi vizavi de Orizont în zona noului LIDL, pe un teren deținut de omul de afaceri buzoian Gh. Doloiu.



Se explică ACUM și graba Primăriei Buzău de a trage canalizare de la avion înspre podul Mărăcineni. Aducerea utilităților e treaba municipalității

Mai multe vom afla zilele viitoare, MRS pregătind o informare oficială în acest sens.

Primele informații despre dezvoltările imobiliare din zonă au fost scăpate către mass media buzoiană de primarul Toma (click pe știrea de mai jos):

loading...

20 de comentarii la „Ploieștenii pregătesc construcția unui nou cartier la Buzău

  • Dezvoltarea Buzăului înseamnă locuri de muncă nu apartamente cumpărate pe datorie la prețuri de București ‘Cluj și alte orașe marii.Interesant cum se dă autorizație în locul acela nisipos sâ se construiască clădiri așa mari.Experti de pe timpul lui Ceaușescu din Buzău au declarat zona aceea ne construită ori fost neprofesioniști sau profesioniști? Poate ne spuneți și cine este proprietarul terenului.

    Răspunde
    • Scrie în text cine este proprietarul: Gh. Doloiu. Iar referitor la fundație eu am înțeles că dimpotrivă (sursa ing Viorel Constantinescu), tot Buzăul stă pe un strat de balast, de asta la Buzău n-au fost pagubele din București la cutremurul din 77.

      Răspunde
      • Gheorghe Doloiu parca a fost la un moment dat președintele Consiliului de Administrație al societății Legume Fructe SA din Buzău….

        Răspunde
    • Dar parcurile industriale promise de Toma în prima campanie electorală când se vor construi? Asta înseamnă producție, locuri de muncă, taxe și impozite mai multe la primărie, dezvoltare și bunăstare pentru locuitori. Când, tov. Toma?
      Acum se construiește în zone unde odinioară erau interzise construcțiile.

      P.S. Sunt foarte multe investiții în așteptare din cauza lipsei acordului PSD.

      Răspunde
      • Adică populația Buzăului scade cu 40.000 fata de maxim, iar între timp s-au mai construit câteva blocuri plus in Mărăcineni și pe lângă.
        Teoretic nu e nevoie de locuințe in care sa stea efectiv cineva, ci doar pentru specula imobiliară. In Ro cam 50% se cumpara cu Cash (majoritatea din evaziune fiscală) și restul cu sclavagism pe 30 de ani.
        Consider ca terenul respectiv sa aparțină Stațiunii. Ar fi interesant de văzut cum a ajuns in proprietate privată.

        Răspunde
  • Oile care stau in cutiile de beton, comuniste, primite moka dupa ’90, behaie…
    Insasi constructiile genereaza locuri de munca, domnule intelijent. Nu mai spun de dezvoltarea pe orizontala, dar sunt sigur ca habar nu ai ce inseamna asta.

    Răspunde
    • Iar s-a trezit să comenteze Catalin din Orizont. Băi, băiatule, construcțiile de drumuri, mai mult ca oricare, generează dezvoltare, încă din faza de execuție.
      Blocurile construite înainte de ’89 s-ar putea să fie mult mai rezistente la un cutremur decât cele construite și compartimentate cu placaj din Orizont. Se construiește cu cheltuieli minime, dar se cer prețuri astronomic. Dar, nu este prost cine cere!
      Cum a ajuns penalul Doliu să dețină acel teren? La fel cum a ajuns să dețină fostul I.L.F.?

      Răspunde
  • 1. Balastul e în prundul râului, care funcționează precum o zonă tampon, preluând și disipând din energia seismului (cam ca stâlpul de la Nehoiu), restul orașului stă pe o mlaștină, motiv pentru care majoritatea subsolurilor de bloc sunt râncede, ori de-a dreptul inundate la ploi serioase, pânza freatică fiind sus. Asta e teoria. Practic, după zeci de ani de exploatare de balast și lucrările la albia răului în zona orașului, rămâne de văzut abia la următorul cutremur major cum stăm.
    2. La Buzău, dacă toate blocurile existente (960 aprox) ar fi cu minim 10 etaje și 3-4 ap/etaj, aia ar fi toată populația orașului, la o medie de 3 oameni/ap, iar ca suprafață ar însemna 1 sfert din cele 80 de ha din prezent. Momentan, orașul este puțin mai dens populat decat Columbus (Oh, 960k loc), San Diego (Ca, 1.380k loc), Dallas (Tx, 1.288k loc), Houston (Tx, 2.288k loc), în timp ce, ca suprafață, e comparabil cu orașe de provincie din US (peste 120-130k loc), istorice, fără blocuri. Asta ca să înțeleagă și primarul că nu e bine să copiezi mot-amot fără să-ți consideri particularitățile, cum ar fi depopularea și ineficiența distribuirii spațiilor interurbane (după comunism, sistematizare canci!).
    3. Doloiu și-a patentat această metodă, cu foste terenuri arabile și în litigiu, cu livada de la Vernești, prin combinații, procese și reușite. Adevărul că prefer decât pârloagă la care plâng cu lacrimi mari funcționarii sau politicienii, ritmat, că ”n-au ce-i face!”, pe modelul podului cu două benzi de la VP, peste rău, în timp ce UMB are de terminat unul cu 6 benzi și vreo 2 km lungime, în doi ani. Să sperăm că lângă Iazul Morii se mai ridică cele câteva blocuri turn, pe terenul (sau fostul) retrocedat Bisericii. Un cartier pe verticală e mai puțin consumator de timp pentru ocupanți.
    4. Dacă ar citi dezvoltatorii din Cluj că primăria e obligată la utilități, s-ar muta toți la Buzău.
    5. Abia ACUM se constată utilitatea deplină a noului parc de la capătul parcului Tineretului (din imaginea articolului).
    6. Următoarea zonă care se pregătește ”brusc, instantaneu, deodată” să devină primitoare cu investitorii este la ieșirea spre Brașov, vis-a-vis de depozitul Ursus, acolo unde se dorește realizarea unei școli de fotbal, la cererea noastră și cu acordul frf, implicarea primăriei fiind tot la utilități. Cum în zona aia sunt vizate case, e mai greu ca publicul să înghită hapul fără o motivație de utilitate publică. Ceea ce iarăși e bine, decât pârloagă.
    7. Dragă redacție, diferența dintre noi, cei cu acces la internet, curiozitate și puțină logică în a identifica locul de căutat ori în a îmbina informațiile, și dvs, e că dvs aveți oportunitatea, accesul și libertatea de a detalia toate aceste ”bârfe”, mergând direct de la SURSĂ. Așa cred eu.

    Răspunde
  • Degeaba, dacă nu va ajunge transportul public în zonă cum nu ajunge niciun autobuz nici în Orizont. Nu toată lumea poate circula cu mașina. Copiii nu pot ajunge la școli decât cu mașina părinților ….

    Răspunde
  • Va veni criza și nu vor face nimic. Sau vor începe și vor rămâne niște schelete neterminate.

    Răspunde
  • Ala nu era terenul Statiunii Experimentale? Cum a ajuns la Doloiu? Catalin Oaie, de acord, constructiile genereaza locuri de munca, dar dupa ce se termina santierul , ce fac oamenii aia? Pentru a crea locuri de munca pe termen lung trebuie investitii in industrie, sa aduci bani in oras. E ca la stana, investesti in oi , vinzi branza la oras si iti iei BMW.

    Răspunde
  • Auras dragalas,tu ca ziarist de investigatii ar trebui sa stii ca Doloiu nu este proprietarul real,proprietarii decedati la momentul punerii in posesie au ”vandut”drepturile litigioase pe vremea usl-ismului buzoian interpusilor unor politicieni (oameni de afaceri ”loiali”/rude-cum ar fi socri)si sri-isti locali.

    Răspunde
  • Se face, cum sa nu se facă! Mai nou și mai sclipitor. Și cei ce se vor muta vor rade de tolomacii din Orizont care la rândul lor rad de oile din blocurile vechi. Una peste alta se construiește deși populația ajunge in curând la jumătate fata de 1990…

    Răspunde
  • Bravo, domnule Anonim de la minutul 18:04 !!… Subscriu !!

    Răspunde
  • Comentati, ca sa comentati. In fapt, oile doar behaie in timp ce societatea avanseaza. Ne-am obisnuit, este doar invidie pura.
    Iar cu blocurile comuniste „megarezistente”, in fapt facute la norma si care insemnau de fapt niste placi de beton sudate intre ele si date cu tencuiala, permiteti-mi dragi oi sa nu fiu in preajma lor la un cutremur adevarat.

    PS nu stau in Orizont, stau la tara. La stana. Sunt cioban.
    PS2 Pixele, nu-mi mai raspunde sub alte identitati, ai macar o umbra de demnitate. Oaie.

    Răspunde
  • Zona aia, ca si celebra tarla 33 nu numai ca era zona neconstruibila dar era si zona inundabila.
    Noroc cu Ceausescu care a facut dig pe Buzau care actioneaza ca zona de protectie, ca daca nu facea ii vedeam plangand pe la TV pe cei ce locuiesc in zona aia ca au fost inundati.

    Răspunde
    • De ce ar avea si Buzaul ” Venetia „, sa?!. S-ar rezolva si problema transpotului, cu hidrobicicleta , nu e asa, musiu primar Toma?

      Răspunde
  • Terenul ala valoreaza Minim 10 milioane de euro. De ce nu s-a parcelat si licitat? Eu insumi as fi fost interesat. Nu-i problema, mai stau 10 ani in afara, copii nu mai fac, desigur. Sa faca Doloiu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.