Primar: „Ne-ar fi trebuit 20 de ani, să strângem toți banii comunei, ca să asfaltăm drumul”

E o adevărată minune care se petrece acum într-o comună mică din jud. Buzău.

Minunea e întărită de primarul comunei: „Ne-ar fi trebuit 20 de ani, să strângem toți banii comunei, ca să asfaltăm acest drum”.

Cuvintele de mai sus aparțin primarului comunei Cănești, Stoica Marin, iar drumul comunal asfaltat este de la Cănești – Negoșina – spre Scorțoasa.


Sunt 6,2 km de asfalt care costă 2 milioane de euro (programul Anghel Saligni).

Pentru cei 200 de locuitori din satul Negoșina venirea asfaltului la 34 de ani de la revoluție e cu adevărat o minune.


Asfaltarea drumului comunal va însemna mutarea traficului de pe drumul județean de la Scorțoasa spre Cănești.

Drumul județean nu are asfalt de la Gura Văii, astfel că șoferii de la Cănești și Chiliile vor folosi de acum drumul comunal.

Păcat că 4 km ai drumului (care nu aparțin de comuna Cănești) înspre Scorțoasa vor rămâne încă fără asfalt. S-ar fi circulat de la Scorțoasa până la Cănești doar pe asfalt.

Citește și:

loading...

18 comentarii la „Primar: „Ne-ar fi trebuit 20 de ani, să strângem toți banii comunei, ca să asfaltăm drumul”

  • Și din acest motiv primăriile astea de buzunar trebuie desființate. Să administrezi sărăcie e moartea căprioarei.

    Răspunde
  • Ei ar fi trebuit 20 de ani….

    Daca băgăm la aritmetica aia 2000 de coco/luna cat ia primul inutil al comunei – primarul, mai adăugăm la ecuație aia peste 1000 de coco/luna contribuția celui de-al doilea monument al inutilității dintr-o comună – viceprimarul, adăugăm și slehtele de consilieri, de o inutilitate galactica + toate rudele, neamurile, etc. angajați pe tot felul de posturi de asistenți sociali, pun pariu că se strângeau bani de asfalt in maxim un mandat.

    Apropo, ce nenorocit de om o fi inventat tipul ăsta de administrare, in cadrul căreia trebuie sa activeze o suită întreaga de oameni, care mai de care mai analfabeți și debordând de principii negative de moralitate, care cică sunt necesari……habar n-am in ce scop ?!

    Răspunde
  • Primăria Cănești, ca de altfel cam trei sferturi din primăriile buzoiene, nu se susține singură din punct de vedere financiar. Populația comunei a scăzut, activități economice nu prea sunt, rezultă bani puțini din taxe și impozite, dar aparatul primăriei este supradimensionat, mai mare decât era înainte de 1989 când populația comunei era cel puțin dublă și exista și producție.
    Avem nevoie de reformă administrativă, dar pentru politicieni una este să ai peste 80 de comune și alta este să ai vreo 10. Mai puțini oameni de plătit, mai puține slugi, mai puțini oameni care să vină la botezul nepotului, nu, tov. Neagu?
    Drumul județean de la Gura Văii la Chiliile și apoi la Mânzălești a rămas neasfaltat din 1986. Da, ați citit bine, din 1986, deoarece și pe vremea aceea erau primari incompetenți. Tov. Neagu bagă bani în moldovenii de peste Prut, iar noi mergem pe drumuri județene neasfaltate niciodată în 2023. RUȘINE!
    O soluție ar fi și ca porțiunile respective de drumuri județene să fie preluate de primării și, poate, se va realiza asfaltarea acestora.
    Se plâng toți de depopularea satelor, dar nu fac nimic, condițiile sunt vitrege, ca odinioară.

    Județul Buzău! Ca odinioară!

    Răspunde
  • Domnule reporter, l-ați întrebat pe dl primar ce venit lunar are?
    Vă spun eu: peste 10.000 lei net/lună, plus mașină de serviciu, plus telefon de serviciu. Ca un director la o multinațională, doar că acesta din urmă chiar aduce bunăstare oamenilor.

    Răspunde
    • Toma a oprit cheltuirea a 10 milioane de euro pe an subvenție la căldură, bani care se plăteau în mandatul lui Boscodeală. În mandatul lui Toma se aduc câte 10 mil. euro pe an din fonduri europene, bani care nu se aduceau în mandatul lui Boscodeala. Așa că, glumind puțin, Toma poate avea ce salariu vrea el, buzoienii si Buzaul sunt in câștig.

      Răspunde
      • Tereacă, alo? Se aude? Domnu’ reporter?
        Eu mă refeream la primarul comunei Cănești. Postez doar în legătură cu articolul.

        P.S. Înțeleg că îl porți pe Toma în suflet și în gândire, dar și că a făcut, dar nu poate avea ce salariu dorește! Dacă era la firma lui poate, dar când este plătit din taxe și impozite nu! Nu totul se învârte în jurul lui Toma.
        P.P.S. Sper să publici comentariul.

        Răspunde
        • Primarul de la Cănesti nu are 10.000 de lei net. E comună mică, să aibă pe la 5.000 – 6.000 de lei net.

          Răspunde
          • Are peste 70.000 lei câștig net anual.
            Mult! Pentru nimic!

            Un UAT ar trebui să aibe minim 5.000 de locuitori pentru a fi viabilă din punct de vedere economic.

            Răspunde
            • De acord cu dvs, trebuie unite comunele, pentru a nu se mai plăti atâtea salarii si a se face investitii, dar din păcate nu se va întampla asta.

              Răspunde
      • Sincer!
        M-ați pus în dilemă
        Care dintre cei doi primari(Boșcodeala, Toma) este mai aproape de cetățeni!!??
        Cel care ajuta cetățenii cu subvenții sau cel care a stopat ajutorul și a obligat cetățenii săraci să facă un efort financiar să își pună centrala !!!???

        Răspunde
  • In vremea lui Bosco nu erau atatea fonduri europene la dispozitie. Daca se vor compara vreodata veniturile la bugetul local, in cele doua ere, mi-e ca dl primar are de dat bani, cu atatea cheltuieli colorate in subventii, renumele mondial atras pentru oras, prin sport, logo si intreceri, sau lucrari edilitare pe datorie ori altele alungite ca termen pentru a masca alte si alte lacune administrative critice. Comparatia asta insa o pot face doar cei de la Camera de Conturi, Parchetul sau vreun jurnalist adevarat, care macar cunoaste cativa insi trecuti prin partea financiara a vietii, fara sa dea chix, falimentand de ex.
    Buzaul nu e mosia lui Toma, lucru pe care nici onor Toma, nici onor presa cantautoare de ode nu-l accepta prea usor vad. Chiar imi dau lacrimile, de emotie, cand imi amintesc socul primarului, dupa primul an de mandat, cand verbal a confirmat ca nu se astepta ca in primarie sa nu fie precum la privatizarea dansului… si Slava Tie, Doamne ca e asa!!!

    Răspunde
    • Pe vremea lui Boscodeala erau chiar mai multe fonduri europene. Dar atunci era mai mult interes pentru studentele la drept și șmenuri cu Tulpan și Munteniță.

      Răspunde
  • Tereaca, daca nu poti fi un jurnalist corect, echidistant, principial, in slujba corectitudinii, cinstei si demnitatii de cetatean si om de presa, schimba „macazul” pana nu te mananca aia de se inghesuie la troaca. Altfel,o sa devii si tu in meseria ta, la fel cu „gugumanii, mincinosii, perfizii, si restul politrucilor de toate culorile si de la toate partidele”. PS -Daca ai inteles ceva si ai „sange in vene”,publica aceasta opine; daca nu,taci. Aceasta opinie,nu este un atac la persoana, ci doar un apel la bun-simt, onestitate si corectitudine.

    Răspunde
    • Nu sunt perfect, admit că pot greși, dar încerc să fiu, cred eu, de partea corectă a lucrurilor. L-am susținut pe primarul Toma și am fost de partea corectă, alături de 78% dintre buzoieni.

      Răspunde
  • Felicitari Primarului de la Scortoasa. A refuzat sa asfalteze si el partea lui de 4 km…vrea sa mentina comuna asa cu a preluat-o ,cu dezvoltare ca acum 100 ani. Oamenii nu au apa,fantanile sunt goale… drumurile sunt fix ca acum 100 de ani, gaze nu…. desi exista coloana in comuna. Aceasta zona se doreste a fi pustie…desi are toate conditiile sa devina o zona turistica de succes. Pacat!!!

    Răspunde
    • Ai sesizat bine. Dacă zona are potențial turistic atunci trebuie sabotată. Turiștii sunt aceiași. O zonă turistică nou apărută diminuează veniturile unei zone turistice existente. Cel mai bun exemplu la capitolul sabotaj a fost Dracula Park care ar fi diminuat veniturile Disneyland Paris. Americanii și astăzi sunt anesteziați de cultul vampirilor. În topul box office încă figurează producții ale acestui gen.

      Răspunde
  • Iar incepi cu Toma si cu 78%?
    Va imbatati toti tovarasii cu apa rece, in ’24 vom vedea cu totii procentele reale ale lui Toma.
    Punem pariu ca ia sub 50%?

    Răspunde
    • Și eu tot așa zic! Nu mai ia 78% ci ia 87%!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.