Primarul Buzăului, apreciat de un expert italian de la Banca Mondială

Italianul Nicola Saporiti este expert la Banca Mondială, specializat în investițiile de refolosire a apei uzate și hidrocentrale.


Marți, Nicola Saporiti (Senior Investment Officer, International Finance Corporation, World Bank) a fost la Buzău, invitat la o conferință despre economia circulară în sectorul apei.

A ascultat discuțiile purtate și a luat la rându-i cuvântul. Înaintea sa vorbise primarul Buzăului, C-tin Toma, despre managementul Kaizen și inițiativa refolosirii în agricultură a apei – pompate acum din stația de epurare în râul Buzău (și de aici prin Siret și Dunăre în Marea Neagră, care e sărată).

„Mi-a plăcut de omul ăsta! L-aș numi în Guvernul Italiei. Noi suntem praf, în Italia, la capitolele astea. Și Grecia e înaintea noastră”, a spus Saporiti la începutul discursului său.

C-tin Toma, primar Buzău: Buzăul va fi primul oraș din România care va folosi apa din stația de epurare pentru irigarea terenurilor agricole. Vorbim aici de 10 milioane metri cubi de apă pentru 25 de mii de hectare din agricultură. Sper să găsim finanțare, în 2024 să avem gata proiectul și din 2025 să începem această investiție la Buzău”

Despre această inițiativă a orașului Buzău s-a auzit și discutat până la Comisia Europeană (Enviroment Comission Department), vezi detalii în știrea de mai jos:

loading...

15 comentarii la „Primarul Buzăului, apreciat de un expert italian de la Banca Mondială

 • Pune-l, pune-l repede și vom ieși pe străzi de bucurie !

  Răspunde
  • … acuma, chiar în Italia… ce să zic, io stiu dacă e de laudă?!?

   … dacă era boșco mă gândeam că îl pun șef la ‘cosanostra’…

   Răspunde
 • Domnul este ”Water Lead, Transaction and Public-Private Partnerships Advisory, International Finance Corporation specialist (parte a Băncii Mondiale)” în piețe în curs de dezvoltare (emergente) și vinde soluții private pentru apele uzate guvernelor. Practic, a venit aici ca la săraci, să ne vândă tehnologiile altora, cu bani împrumutați de la Banca Mondială dacă este cazul. Omul este speaker la The Global Water Summit, unde lobbyști de peste tot se adună cu producători și oficiali și fac afaceri, motiv pentru care sponsorii evenimentului anual sunt majoritari din industria apei.
  ___

  Răspunde
 • Normal ar fi s-o iei la fugă doar când auzi Banca Mondială! Credeți că de florile mărului au finanțat cel mai recent recensământ! Nici măcar nu ne-au furnizat rezultatele! Măcar cifra cu câți mai suntem, că detalii despre imobilele de locuit probabil sunt din categoria informațiilor clasificate.

  Răspunde
 • O excelentă sugestie a dlui. Nicola Saporiti care vine să pună în lumină performanțele managementului Kaizen de la Buzău … Exportul de A.I. se plătește bine !…

  Răspunde
 • Care mama naibii Kaizen la Primaria Buzau ?
  Pai ca sa-ti schimbi cartea de identitate ti se cere ” certificatul de nomenclatura stradala” , pe care-l obtii prin cerere de la …… Primaria Buzau !
  Deci Biroul de Evidenta Populatiei , in subordinea Primariei Buzau te trimite la Primaria Buzau sa faci o cerere , Primaria Buzau elibereaza hirtia numita ” certificat de nomenclatura stradala” ca tu sa o prezinti la un alt birou din ….. PRIMARIA BUZAU !

  Lui CARAGIALE nici prin cap nu i-ar fi dat asa ceva ….

  Si asta se cheama KAIZEN ? Pai KAIZEN era ca biroul de evidenta a populatiei sa primeasca instutional aceste ” certificate ” direct de la biroul vecin de acoperis institutional nu sa puna oamenii pe drumuri …..

  Răspunde
   • Și dacă vor sta cele două direcții ale primăriei în același birou, tot vor cere acest document cei de la Buletine.

    Răspunde
   • Asa, distanta era problema??? Pai avem net!!!! Nu puteți trimite un email?

    Răspunde
  • Pai la Buzau nu se respecta legea lui „Dragniiiaa” care spunea ca Statul nu mai poate cere cetateanului hartii de la Stat?
   Sau la Republica Socialista Buzau nu se aplica prostiile astea?

   Răspunde
  • la mine a fost mai tare … platit amenda la camera 34 apoi aparut cu datorii (dar amenda era platita…) si mai trimis la camera 35 …… adica nu sunt interconectate calculatoare aflatate la 3 metri distanta !!!???

   Răspunde
 • Unde trebuie sa punem niste acatiste și cam cate anume ca sa-l ajute pe domnul primar Toma sa fie ales membru în guvernul Italiei, sau orice altceva, dar cat mai departe de Buzau, Romania, eventual Europa, cat mai repede cu putinta, daca e posibil incepand cu 2 ani in urma, cel putin ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.