169 de polițiști locali de la pază riscă să fie concediați

Veste îngrijorătoare pentru polițiștii locali de la pază.

Au început demersurile de concediere a 169 de polițiști locali (de la pază).

Miercurea viitoare (29 noiembrie), consilierii locali vor avea pe masă proiectul nr. 11 (vezi documentul la final) prin care Poliția Locală va trece din subordinea primarului în cea a Consiliului Local – ca structură distinctă, cu personalitate juridică.

Acesta e primul pas, următorul (probabil în decembrie) va fi anunțul că noua structură a Poliției Locale va avea doar 129 de posturi!, așa cum prevăd normele legale („un polițist local la mia de locuitori”).

Calcul. De ce 169 de disponibilizări

În acest moment, Poliția Locală Buzău are 298 de angajați, din care 201 (personal contractual) sunt la serviciul de pază.

Conform acestui calcul, localii de la alte structuri nu vor fi afectați deloc, iar la pază au urma să mai rămână 201-169 = 32 de angajați.

Evident, sindicatul polițiștilor locali (de la pază) va angaja în zilele următoare o echipă de avocați, dacă nu cumva a făcut-o deja, pentru a încerca oprirea disponibilizărilor.

Care e miza

Cei 169 de polițiști locali de la pază și-ar găsi destul de ușor de lucru, numai că:

1) Și-ar pierde slujbele convenabile și sigure de la stat

2) În privat, unii dintre ei ar putea câștiga mai puțin (de obicei angajații de la pază sunt remunerați cu minimul pe economie. În Primăria Buzău câștigau mai mult).

Paza unităților de învățământ se va face cu personal redus cel puțin la jumătate (doar camere de supraveghere pe timpul nopții), iar angajații firmelor private vor fi plătiți doar cu minimul pe economie.

Mai puțini bani cheltuiți cu salariile, ar putea însemna, în teorie, mai mulți bani pentru investiții (asfaltări, locuri de joacă, platforme îngropate, parcări etc.)

Vom reveni.

18.Dispoziie-ordinara-29-NOV-2023

loading...

11 comentarii la „169 de polițiști locali de la pază riscă să fie concediați

  • Cu siguranță au apelat la un avocat care probabil a și intentat acțiune în justiție. Scopul este de la sine înțeles, să prelungească agonia. Pe perioada litigiului nu pot fi disponibilizați. Nu cred că de data asta la Ploiești mai dau de fiica lu’ mama lu’ judecătoarea lu’ peste prăjit, ca să mai aibă câștig de cauză!

    Aaa, economiile mai pot fi folosite și pentru ce-l doare pe voinicul buzoian, parcări.

    Răspunde
  • Repet, de unde 129???
    Municipiul Buzău are, conform ultimului recensământ, circa 108.000 de locuitori (în realitate nu cred că suntem mai mult de 100.000 de locuitori.
    Și, din câte știu, urbea noastră nu a avut niciodată 129.000 de locuitori, conform vreunui recensământ.
    Deci? De unde 129?
    Te-am rugat și la alt articol să te interesezi de unde a apărut cifra asta de 129, domnule reporter!
    Nu este nevoie de pază umană pe timpul nopții la unitățile de învățământ care nu au internat pentru elevi, atât timp cât există un sistem de alarmare și monitorizare video eficient, dar și forțe de intervenție în caz de alarmare.
    Cred că nu ar trebui să avem gardieni locali!

    Răspunde
    • Stimate domn..daca nu cunosti situatia de ce dracului vb.Te anunt oficial ca pe timpul noptii unde nu exista internat nici un pol.local nu exercitat serv…ba mai mult ptr.cultura ta daca ai stii cit plateste Primaria ptr,serviciile de monitorizare la firmele private te ai arunca de la etaj…asa ca ciocul mic…cauta sa te documentezi inainte…documentele vb

      Răspunde
  • Da-i afara pe burtosii de la piata centrala si de prin toate loganurile si dusterele platite cu BANII NOSTRI.
    Da-i afara pe toti cu 8 clase facute in 12 ani si sunt plini de aroganta.
    Sau aia sunt toti de la Metalurgica, asa cum umbla vorba prin targ?

    Răspunde
  • Dar de ce primarul nu transformă aceste posturi de polițiști locali și aici mă refer la cei care sunt contractuali în guarzi asa cum a făcut și Primaria Sector 3.De pază va fi nevoie la scoli .Ce faci aduci firme de pază costă mai mult firma trebuie să facă profit.Practic cei 161 sunt contractuali și as vor fi și ei de acord.

    Răspunde
    • Firmele de pază vor costa mai puțin. Pentru un local, primăria cheltuie peste 10.000 lei/lună cu toate cheltuielile incluse.
      Pe timpul nopții nu este nevoie de pază umană. Ăștia veneau obosiți la serviciu și plecau odihniți acasă, după tura de noapte.
      Dar, de ce 129???
      Suntem 129.000 de locuitori? Cu tot cu Țintești?

      Răspunde
      • Alooo apocalipsa..de unde ai scos suma asta de 10000 pe luna. Te astept pe la mine sa vezi fluturasul. Paza umana exista noaptea numai acolo un sunt internate. Asa ca ciocul mic si nu mai dezimforma populatia…stai, cumva esti de la Lex…sau wmc ?..copile mic si razgiiat…cinta la alta masa

        Răspunde
    • Nu vb,in numele celor de la Pol,locala serv.paza..SI inca ceva Primaria trebyie sa resp.legea

      Răspunde
  • Sa ramana cati am botezat si am cununat eu!

    Răspunde
    • Se pare că ai fost sancționat de dânșii de le porți pică

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.