Renaște sportul buzoian! Primăria Buzău poate da bani la sport! Care va fi prima echipă care va promova în prima ligă ?

Guvernul Grindeanu a emis săptămâna trecută o ordonață de urgență care permite primăriilor și Consiliilor Județene să aloce 5% din bugetele totale către cluburile sportive! Actul normativ a fost salutat de primarul C-tin Toma care până acum s-a plâns că nu poate aloca bani către sport întrucât risca pușcăria: 

„Știți că am fost luna trecută în Asia cu mai mulți primari de municipii. Trei sferturi dintre ei mi s-au plâns că aveau dosare penale pentru că au finanțat sportul local. Era nevoie mare de această lege, e șansa sportului românesc de a renaște. Din păcate, la noi în România, nu e ca în alte țări în care sportul e finanțat de firme și de oameni de afaceri. Cluburile importante, cum e cazul la noi la Buzău, pot fi susținute în această perioadă doar de autoritățile locale. Avem bani în buget, eu sunt un iubitor și un susținător al sportului, mă voi apleca și asupra acestui sector pentru avea din nou sport la Buzău”, a spus primarul Toma. 

Dacă sezonul actual este compromis, deși HM Buzău – handbal fete și Stejarul Buzău – rugby sunt încă în competiție, Primăria Buzău ar putea finanța corespunzător cele două echipe, plus eventual HC Buzău 2012 – handbal băieți, pentru a ataca promovarea în prima ligă din sezonul viitor.

Pentru acest lucru, municipalitatea și CJ Buzău ar putea direcționa la rectificarea bugetară sumele neecesare către sport. Deocamdată, Primăria Buzău a alocat doar 4,75 miliarde pentru întreg sportul buzoian, iar banii vor fi acordați în urma unui concurs de proiecte.

În caz că va promova în liga a treia de fotbal, inclusiv Metalul Buzău va solicita finanțare pentru a încerca o promovare în divizia B. În acest fel se va putea folosi și stadionul Gloria, rămas deocamdată de izbeliște.

Cel mai bun sezon pentru sportul buzoian a fost 2007-2008, atunci când Gloria (fotbal), HCM (handbal fete) și Dacia (volei băieți) au evaluat în prima ligă. Apoi, toate cele trei echipe au retrogradat și, mai apoi, s-au desființat.  

Auraș Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.