Reușită a CJ Buzău! Neagu a semnat azi contractul! Investiție de 4 milioane de euro! „Va fi ceva deosebit!”

„Va fi una dintre cele mai frumoase zone din Buzău! Nu vorbim doar de clădirea în sine, ci și de spațiul verde dimprejur. Vom amenaja acolo o grădină publică. Se vor ține spectacole, concerte, expoziții, diverse manifestări cultural-artistice. Să nu uit, în grădină vom sădi magnolii pentru că așa e recunoscută zona din preajma blocului Magnolia”, a anunțat șeful CJ Buzău.

Astăzi, Neagu a semnat din partea CJ Buzău contractul de finanțare pentru modernizarea clădirii și a spațiului dimprejurul fostului Spital Brătianu.

Surprinde suma mare obținută de CJ Buzău pentru acest proiect. Nu mai puțin de 3,86 milioane de euro! Semn că lucrările vor fi de o calitate deosebită!

„E un succes al CJ Buzău. Proiectul nostru e primul din Regiunea de Sud-Est care primește finanțare pe programul POR 20014-2020. Am câștigat competiția nu doar cu celelalte primării din Buzău, ci și cu cele din Constanța, Brăila. Galați, Vrancea și Tulcea. De asta țin să-i felicit pe angajații CJ care au lucrat la acest proiect. CJ Buzău va pune doar 2% din valoarea totală a investiției.

Vreau să mai precizez un lucru. Știu că sunt buzoieni care și-ar fi dorit ca acolo să fi rămas un spital sau măcar o unitate medicală. Din păcate, Uniunea Europeană nu acordă finanțări pentru așa ceva. Înființarea unui muzeu era singura variantă prin care clădirea se putea reabilita cu fonduri europene. În curând dăm drumul la licitația pentru desemnarea firmei de construcții care va efectua lucrarea. La anul vor începe efectiv lucrările” a anunțat Neagu.

Liviu Ciolan, manager de proiect

De întreaga lucrare se va ocupa îndeaproape Liviu Ciolan (director economic la CJ Buzău), cel care a fost numit manager de proiect.

Citește și articolul: Iată ce decizie au luat azi Poliția și Primăria Buzău după ultimele accidente grave din zona Kaufland!

CJ Buzău mai are în lucru alte trei proiecte importante cu fonduri europene: modernizarea DJ 203K Robeasca – V. Pașii (Neagu: „În septembrie sper să semnăm contractul de finanțare și pentru acest drum!”), reabilitarea clădirii Bibliotecii Județene și Reabilitatea Spitalului de Boli Infecțioase.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Reușită a CJ Buzău! Neagu a semnat azi contractul! Investiție de 4 milioane de euro! „Va fi ceva deosebit!”

 • Ma bucur extrem de mult sa stiu ca autoritatile locale se implica in proiecte serioase, ca exista interes pentru imbunatatirea imaginii orasului.
  Sper sa existe interes si pentru zonele turistice din judet, care, pot fi sursa de dezvoltare economica, sursa de autofinantare pentru alte si alte proiecte ce ar imbunatatii viata cetatenilor si nu numai. Succes !!

  Răspunde
 • Regret dar pana nu vad nu cred! As fi vrut un sens giratoriu la Autorola (intersectia E85 cu DJ-Vadu Pasii) si un altul la iesirea din Spataru spre Buzau, ambele deosebit de necesare! Nu mai zic de aspectul rusinos – acel borcan al politiei in stare deplorabila, la Spataru!

  Răspunde
 • Ati nenorocit de tot ati scos din uz calea ferata forastiera Nehoiasu Comandau ce frumuse ti pe Basca ar fi venit turisti din toata lumea cu Mocanita pe platforme amenajate special in aer liber fiecare vagon cu diverse jocuri sali de mese restaurant tenis sah sali de lectura sali de pictura cum e posibil in alte tari la noi la fier veichi ce fel de capete de maimutoi sunte ti de nu vede ti calea ferata Buzau Nehoiu da? Tren turistic special amenajat pentru turisti si in locul caii ferate forestiere se putea construi o cale ferata normala Buzau Brasov – Buzau Nehoiasu Comandau Brasov un circuit turistic 30-de ani de izbeliste ce scoli ati invatat de nu ave ti imaginatie faceam tunel cu voi

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.