Rugăminte a unui buzoian venit din Anglia. „N-aș vrea să-i bag în mormânt!”

Reporterul buzoienii.ro a primit pe mail un mesaj de la un buzoian aflat în carantină după ce s-a întors de la Londra.

Acesta se teme că poate fi infectat și că ar putea să-și infecteze rudele (copii, părinți și bunici) când va ajunge acasă. De aceea solicită DSP Buzău să fie testat împotriva coronavirus.

„Am 35 de ani și m-am întors de zece zile din Londra cu avionul. De la Otopeni cu un autobuz în condiții de lipsă totală de distanțare socială (toate locurile ocupate) am fost adus la Hotel Nova de lânga Kaufland Unirii Sud din Buzău. Aici o persoană de la DSP a făcut o poză buletinului și m-a invitat în camera unde urma să stau 14 zile.

Nu s-a efectuat niciun test de depistare a SARS-CoV2 la intrarea in carantina, nu a venit nimeni să ne întrebe dacă suntem bine până în acest moment. Mi-e teamă că voi fi lăsat să plec fără a fi testat. Simptome nu am, însă am doi copii mici, părinți trecuți de 60 ani cu diverse afecțiuni și o bunică de peste 90 ani. Mă tem că aș putea să le dau virusul și pe unii poate chiar să-i bag în mormânt. Cum aș putea trăi în continuare?!

Aici mai sunt cazate multe persoane (poate peste 30), unele mai in varsta ca mine, am doar 35 ani, venite din Anglia, Italia, Franta, Spania cu masinile personale care sunt parcate in fata. Intamplator am iesit la geam sa iau o gura de aer (nu fumez) si am observat un barbat imbracat in alb care se indrepta catre o masina Dacia Logan cu terminatie DSP la numar. L-am intrebat de la geam daca vine cineva sa ne testeze si a spus sec si oarecum deranjat de intrebare, citez: ”NU CRED”, urcand in masina si plecand.

Nu stiu cu ce treaba a fost pe aici, pe la mine nu a trecut, a fost prima persoana de la DSP pe care am vazut-o, intamplator, in toata aceasta perioada. As dori sa urmariti situatia daca se poate, nu vreau sa ajunga si Buzaul pe harta neagra a judetelor problema.

Nu pot să mă plâng de condițiile de cazare sau de mancare pentru că nu este cazul, sunt foarte bune, însă am o plângere în privința privării de informații și a lipsei de interes din partea DSP Buzău”, și-a încheiat buzoianul mesajul.

Carmen Scântei, doctor DSP Buzău: „Sunt testați doar cetățenii aflați în carantină care prezintă simptome. Fără aceste simptome nu se fac testări. Cetățenilor aflați în carantină li s-a dat la cazare un număr de telefon la care li s-a spus să sune în caz că au simptome sau orice alte probleme. Faptul că nu au sunat e un lucru bun”.

UPDATE: DSP Buzău a emis azi un comunicat de presă lămuritor referitor la acest aspect.

COMUNICAT-DE-PRESA-DSP-14.04

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Rugăminte a unui buzoian venit din Anglia. „N-aș vrea să-i bag în mormânt!”

  • Va rugam sa transmiteti respectele mele acestui domn! Cata diferenta fata de cazul de la Potoceni! Respect si jos palaria! Acesti oameni chiar merita apreciati!

  • Cu ce companie a zburat?

  • Dacă el vrea sa i se faca testul sa meargă cineva să-i facă dreptate sa se elibereze de açeasta teama.Domnilor nu mai fiti indiferenti fata de cei ce se tem de acest virus.Respect ptr el.

  • Tot respectul ptr el !
    Totusi, intrebarea: daca stia ca oricum va intra 14 zile in carantina, DE CE a mai venit acasa ?!

  • Ca in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.