S-a îngrijit aproape 15 ani de hrana zilnică a celor mai săraci buzoieni

Sfârșit de drum, la 65 de ani, pentru Doru Crăciun, fostul director de la Cantina Săracilor din Buzău.

Om bun la suflet și bun profesionist, s-a îngrijit din 2003 de hrana zilnică a celor mai săraci dintre buzoieni. A ieșit la pensie la 1 decembrie 2017.

Doru Crăciun a decedat azi-dimineață, după o lungă suferință, pe un pat din spitalul județean

Mai multe despre Doru Crăciun a scris cotidianul Adevărul, într-un interviu luat de Iulian Bunilă (CLICK AICI)

De la picol la șef de restaurant

„De copil am lucrat în alimentaţie publică. Am luat-o de jos, de la picol şi mergeam vara pe litoral, unde se aflau şi rudele mele. Am ajuns barman vaimoş iar în 1978 lucram ca barman preparator la complexul Pietroasa din Buzău. În 1986 am terminat un curs de şef de unitate pentru alimentaţie publică, pentru formarea cadrelor din turism, de la Bucureşti, şi am venit ca şef de unitate tot la Pietroasa”.

Crima care l-a adus la Cantina Săracilor

„După Revoluţie au apărut tot felul de persoane printre clienţii din barul de zi. Înainte era altfel meseria asta însă lucrurile s-au stricat, au apărut tot felul de nenorociţi şi am început să mă scârbesc de tot. Am fost martor la o crimă şi asta a pus capac”.

Experiența reporterului cu Doru Crăciun

Reporterul buzoienii.ro a ajuns în anii trecuți pentru diverse știri sau reportaje la Cantina Săracilor. Uneori în urma unor reclamații ale beneficiarilor, cum că mâncarea nu e bună. Doru Crăciun se punea în ușă, teatral:

„Nu vă las să plecați. Pot să vă spun eu din gură oricâte, poate n-o să mă credeți. Cea mai bună probă e să gustați dvs.”.

Și urma un strigăt (puternic) la care cei prezenți trăsăreau: „Bucătăriaaa!”. Imediat, una-două femei de la bucătărie apăreau în cadrul ușii speriate. „Aduceți la domnii de la presă meniul zilei ca să decidă dânșii dacă mâncarea e sau nu bună”.

Adevărul era că mâncarea era gustoasă (gătită în aceeași zi la cazan). „Ce tâmpiți! Oare câți dintre noi, ăștia de nu suntem săraci, avem parte de așa mâncare proaspătă în fiecare zi ?”, era concluzia-sentință a colegilor din presă.

Rămas bun, Doru Crăciun, s-a mai dus un om bun la suflet și în meseria lui!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „S-a îngrijit aproape 15 ani de hrana zilnică a celor mai săraci buzoieni

  • A fost într-adevăr un om bun, un profesionist, dar cel mai important și rar lucru în toate vremurile și în toate breslele, mai ales printre comercianți și mânuitori ai banului public, a fost și un om cinstit. Să-i fie veșnică odihna și neștearsă amintirea!

  • Odihna usoara prietenul meu!

  • Dumnezeu să-l odihnească în pace. Mi-a fost prieten,păcat a fost un om deosebit.

  • Dumnezeu să-l odihnească,un om deosebit!

  • Un bun amic. Pacat ca nu mai este printre noi.Dzeu. sa-l aiba in paza Sa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.