Se încearcă salvarea cimitirului, înainte să vină apa mare

Pe aici se încearcă a i se face drum nou râului Câlnău.

Înainte de a veni din nou vijelios, de la munte, și de a mușca iar din malul de la marginea comunei Mărăcineni. Imediat, deasupra prăpastiei, se află cimitirul parohiei Mărăcineni II.

„Dacă nu făceam nimic, riscam să adunăm coșciugele din apă” – Dumitru Comnstantin, administrator public, comuna Mărăcineni

De câteva zile se lucrează intens pentru a i se schimba cursul Câlnăului. Astăzi un excavator săpa noul șenal, menit să scape malul abrupt de furia apelor.

Cel mare se zbate să salveze cimitirul este Dumitru Constantin, administratorul public din Mărăcineni:

„Pe lângă schimbarea cursului apei, vom aduce și niște stâlpi de beton pe care îi vom înfige în buza malului pentru a-l proteja. Vom încerca să-i dăm și o pantă la 45 de grade și să salvăm în acest fel cimitirul”, a explicat Dumitru Constantin.

Deja, albia Câlnăului a fost mutată pe malul opus

În cimitir se află și un stâlp înalt de electricitate prin care se transportă energie înspre Vadu Pașii, iar apoi primul rând de case.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.