SENATORUL BĂDULESCU: „AM TRĂIT CU SUFLETUL LA GURĂ ÎN ULTIMELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI”

Senatorul PMP Buzău, Dorin Bădulescu, a postat pe Facebook opinia sa în legătură cu OUG 13 şi protestele masive care au urmat:

„Am trait cu sufletul la gura tot ce s-a intamplat in Romania ultimelor doua saptamani. Am criticat modul PSD de a face politica prin promovarea la ceas de noapte a unui act normativ considerat de foarte multi nedrept si dedicat. Totusi, in calitate de profesionist al dreptului pot sa remarc faptul ca avem nevoie de o calitate a legiferarii in acest Parlament dincolo cu mult de ceea ce au reusit cele anterioare, pentru ca iata: vor aparea propuneri de modificari de coduri in viitor, deja avem legea gratierii pe masa noastra si va fi nevoie sa rezolvam aceste probleme.
Ceea ce trebuia sa se intample intr-o Romanie normala s-a intamplat. Parlamentul este chemat sa decida. De ce a fost nevoie anterior de aceaste abordari din partea Guvernului sau a Presedintelui? Nu cred ca voi gasi un raspuns. Insa tot ceea ce imi doresc este ca normalitatea sa domine in viitor: sa avem un Guvern care sa fie independent si transparent, un Presedinte cu adevarat mediator pentru toti (si stiu ca iubeste medierea), o justitie independenta si neaservita politic, un Parlament onest cu putere de legiferare crescuta din punct de vedere calitativ. Si dincolo de toate acestea nu vad decat o abordare simpla: puterile in statul de drept trebuie sa se respecte si sa isi acorde incredere unele altora, nu sa incerce sa se sicaneze reciproc, iar jocul acesta “care pe care” ar trebui sa inceteze imediat pentru ca nu aduce beneficii nimanui, cu atat mai putin Romaniei”.

loading...

Un comentariu la „SENATORUL BĂDULESCU: „AM TRĂIT CU SUFLETUL LA GURĂ ÎN ULTIMELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI”

  • Alo, domnu senator Bădulescu, fiți atent că mandatul trece ff iute și se pare că vă deprindeți destul de greu cu adevărata stare de lucruri din mediul ambiant al legislativului. O să constatați că, din păcate, Parlamentul Român este un element decorativ, menit să justifice denumirea de stat democratic și de drept, în timp ce „jocurile” se fac, cel mai adesea, în spatele cortinei, între servicii, justiție și președinție, în interior, și cu „indicații prețioase” din afară. Parțial și pe la Guvern, și tot cu monitorizare nato-ue. Parlamentul e pus să legifereze, „cu majoritate de voturi”, că așa e democratic, toate măsurile „clocite” în incubatoare străine de interesele legitime ale celor care v-au trimis acolo. Ca să puteți fi, cât de cât, eficient, va trebui să evitați tabuurile prestabilite de alții, prejudecățile referitoare la cât de proști au fost alții înaintea dumneavoastră și să aveți o preocupare intensă, constantă, metodică, insistentă, deschisă consultărilor cât mai largi cu diverse categorii de cetățeni, inclusiv cu oameni experimentați, ca să puteți cuprinde întreaga arie de competențe strict necesare unuia care chiar vrea să-și îndeplinească mandatul în condiții normale. În consecință așteptăm: atitudini ferme și corecte în cadrul dezbaterilor și votului proiectelor înscrise pe ordinile de zi în comisii și în plen; propuneri legislative proprii în consens cu doleanțele cetățenilor și cu promisiunile electorale; întrebări și interpelări pe adresa membrilor guvernului și a șefilor de agenții și autorități; audiențe cu cetățenii, verificarea și soluționarea legală a petițiilor și memoriilor; comunicate și conferințe de presă pentru corecta informare periodică a cetățenilor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.