Tehnologie modernă pusă în funcțiune de o firmă din Buzău

Cei de la fabrica din Buzău susțin că o asemenea instalație nu mai există altundeva în țară.


„Instalația a fost pusă în funcțiune în baza unui parteneriat pe care firma noastră, Green WEEE Buzău îl are cu o companie care operează în Taiwan și SUA”, a spus Mihaela Sofronea, PR Manager Green Group Buzău.

Ce face instalația din Parcul Industrial Frasinu

1) Recondiționează unități de stocare HDD și SDD defecte

2) Șterge complet și definitiv datele de pe discuri (care sunt repuse în circuitul economic)

3) În caz că discurile numai pot fi reparate, ele sunt reciclate (se recuperează materialele din care sunt confecționate).

Cel mai mult instalația va fi folosită pentru ștergerea datelor de pe unitățile de stocare. Există numeroase companii/instituții care vor să se asigure că date sensibile nu vor ajunge în posesia unor persoane nedorite. Instalația de la Buzău poate prelucra concomitent 90 de discuri.

Despre această facilitate deținută de Green WEEE Buzău a informat, la nivel național, și Antena 3 CNN:

Grupul Green cu sediul la Buzău e „vinovat” – la nivel național – de modificarea unei paradigme. Nu mai există deșeuri, ci surse de materie primă.

Exemplu: cabluri recuerate la fabrica din Buzau

Green WEEE reciclează frigidere, aragaze, aspiratoare, televizoare, telefoane mobile etc. (mai exact, toate aparatele electrocasnice și electronice). Astfel:

1) furnizează producătorilor materie primă

2) Protejează planeta de poluare

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Tehnologie modernă pusă în funcțiune de o firmă din Buzău

  • Tereaca, ce d-zeu consumi? HDD-uri si SSD-uri poate sterge oricine acasa la el, ce tehnologie moderna e asta? Poti da un low-level format si adios amigos. De fapt, si daca le rescrii, sansele sa mai recuperezi ceva de pe ele sunt zero, mai gasesti ceva biti disparati din urme de magnetizari precedente, dar nu mai obtii nimic util. Iar de scris ceva peste altceva stie si tanti Lenuta, vecina mea gospodina. Asa ca sa lasam filmele proaste cu hackeri.

    Stii care e adevarul, pe care ti-l zic eu daca tu nu vrei sa recunosti. Stersul de date nu este problema, ci doar pretextul, e o farsa ca sa para ca e un proces tehnologic avansat si sa ne mandrim, dar de fapt am ajuns ca tarile centrafricane, piata pentru importul si procesarea de deseuri electronice, cancer si moarte pentru copiii nostri, copii cu 3 maini si 6 degete, astea sunt maretele realizari de la centrele astea unde se proceseaza deseuri periculoase. Iar politicienii au inlesnit aceste nenorociri. Ma indoiesc ca sunt naivi si cred aburelile astea rostogolite prin presa.

    Pana acum, treburile astea se faceau doar in Africa si Asia de sud/sud-est, se duceau mormanele si aia se urcau pe ele cu surubelnita, le topeau, le scarmanau. Opinia internationala a inceput sa urle dupa cateva decenii, cand au inceput sa faca toti cancer si sa se nasca mutanti, asa ca au schimbat tactica, le duc in tari fara antecedente in domeniu, in centre mai spalate, eventual cu paravan de „tehnologie moderna”, ca sa poata scapa de aceste deseuri periculoase in continuare si sa poata recupera materia prima din ele. OK, sa zicem ca trebuie facuta si treaba asta, dar sa fie oamenii informati, si angajatii, si locuitorii din zona, sa isi asume, sa nu se mai pacaleasca lumea.

    Răspunde
  • Apropo, ecologistii si ultra-modernii astia Green Group, nu sunt aia care au incendiat Buzaul de vreo 2 ori cu improvizatii electrice de cea mai joasa speta si au poluat in cateva ore cat toate masinile si toata industria pe 100 de ani?

    Răspunde
    • Un incendiu nu produce doar pagube ci și oportunități. Mai ard arhive, acte contabile, stocuri scriptice de materii prime, deșeuri nevalorificabile… ehe… și dacă mai faci și o asigurare la cine trebuie, sigur incendiul aduce profit maxim!

      În Grecia, pe amplasamentele pe care au avut loc incendii de vegetație în anii anteriori au apărut păduri de… eoliene. Desigur, este doar pură coincidență.

      Răspunde
  • Hai, bre, nene anonimilor, nu mai incercati sa minimizați înalt și ultra mega, giga tehnologizata tehnologie tehnologica a celor de la Green Pee Wee Tech&Co, de care n-a auzit nici Parisul.

    Să șteargă un Hdd o fi știind și tanti Lenuța, vecina domnului anonim de mai sus, dar poate domnia sa să șteargă 90 de bucăți deodată precum înalt tehnologizata tehnologie a celor de la Pee Wee ?!
    Pai așa ceva n-a văzut nici Parisul pe care-l batem noi pe oriunde-l prindem.

    Apropo, da’ cine draci d’amiaza cumpără HDD-uri de la Pee Wee, proaspăt formatate sau care-i șmecheria ?!
    Sau de-aici pleacă pe la magazinele alea online de care n-am auzit niciodată, cu produse refurbished, fara sa fie mentionata vreo marca de produs și care produse sunt cat se poate de depășite fizic, tehnologic, moral, ca și interfață, etc.

    Încă o-ntrebare: ce-i cu maldărul acela de telefoane precum foloseam noi, românii, acu’ 15 – 20 de ani ?!
    Din alea vindeau tot felul de scammeri pe Alibaba, acu niste ani, pentru a fi recuperate „metalele rare” de prin ele, încă mai merge șmecheria ?!

    LE: târziu am văzut că articolul e făcut de….Antena 3 (bleah…..)…

    Răspunde
  • Regretabil este faptul că, persoane care se pretind jurnaliști sau politicieni „încurajează” și scot în evidență „marile realizări” ale firmelor de reciclare, fără să ne spună că de fapt, am ajuns groapa de gunoi a Europei! Ne prezintă cu surle și trâmbițe câte un parculet, când de fapt suntem otrăviți încet și sigur! Dacă este așa tehnologizat procesul, profitabil sau cum o mai fi, de ce aceste unități de reciclare nu sunt construite în „vest”, ei preferând să trimită aici gunoiul, contra unor costuri net superioare? Tereacă, copii tăi cresc și respiră aici și ar trebui să fii cel puțin mai rezervat când prezinți astfel de ” realizări”! Asta doar dacă reclama nu se plătește! Dar…chiar și așa!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.