VIDEO. Îndepărtare stâlp, rond Podul Drăgăicii

Muncitorii de la Troia au îndepărtat azi un stâlp din vecinătatea rondului de la piciorul Podului Drăgăicii:


Stâlpul a trebuit îndepărtat întrucât între bordura viitorului rond și bordura trotuarului trebuie să fie o distanță de 9 metri (două benzi de câte 4,5 metri).


Legat de lucrările din zonă avem o veste proastă pentru șoferi și trafic.

Întrucât muncitorii s-au plâns că „nu ies la cote”, bordura (trotuarului) e mai sus decât carosabilul, se va trece în zilele următoare la săparea străzii cu excavatoarele (și spargerea plăcii de beton de dedesubt!). Asta înseamnă aproximativ două luni de lucrări și blocaje în trafic pe străzile adiacente șantierului.

Citește și:

loading...

19 comentarii la „VIDEO. Îndepărtare stâlp, rond Podul Drăgăicii

  • 2 benzi 9m. Zilele trecute sustineai ca 2 benzi 7m. Ia vezi intrarea în Unirii(Sud) cam cati metri au cele 2 benzi. Sau nu sunt 2 benzi?

    Răspunde
    • Nu confundați lățimea benzilor în curbă cu cea de pe un drum drept. Știu că e greu, din nou, pentru cârcotași. Majoritatea șoferilor buzoieni deja zic că-i mai bine pe UNirii fără parcări pe margine. Dacă s-ar rezolva și intersecția cu Bălcescu dinspre Mărăcineni…

      Răspunde
      • Tovarase Tereaca, lasa naibii comunismul ala veninos care te-a cuprins si intelege ca legea e lege asa cum e ea, nu dupa cum va convine voua, tovarasilor rosii.
        Legea, ca despre ea vorbim, nu face diferenta intre latime pe segment drept sau pe segment in viraj, este fix aceeasi pentru tot drumul, indiferent de tipul sau.
        In cazul de fata minim 7 metri pentru 2 benzi.
        Pe Unirii este o grava ilegalitate (latime de sub 7 metri pe o portiune) iar cineva, in cele din urma, va fi luat de urechi. Si sigur nu va fi cel ce a trasat marcajul.

        Răspunde
        • Nu va fi luat de urechi nimeni, e proiect cu fonduri europene, realizat după un proiect al unui proiectant plătit de Uniunea Europeană.

          Răspunde
          • Latime minima de 7 metri, asa spune legea.
            Restul sunt scuze si povesti.
            Cel ce a semnat receptia lucrarii si a acceptat latimea de sub 7 metri este cel ce va fi luat de urechi.
            Timpul ne va arata.
            Personal am nevoie de minim 7 metri latime, nu de oameni luati de urechi, dar daca atat se poate, atat se va face.

            Răspunde
            • Legea nu spune nimic pentru drumurile orășenești, face referire la drumurile europene și naționale. Noi avem încă în România drumuri naționale de pământ, lăsați Bd. Unirii că el este un exemplu „așa da” la nivel național în privința investițiilor cu fonduri europene pe mobilitate urbană.

              Răspunde
              • Prin orice PUZ al municipiului ne uitam, latimea unei benzi a unei strazi de categ 1-a este de 3.5 m, respectiv 2.5 m (categ a 4-a). Strazile sunt de 4 categorii: magistrale, de colectare, de legatura si de folosinta locala.
                In interiorul unui oras este DRUM PUBLIC DESCHIS CIRCULATIEI PUBLICE, DE INTERES JUDETEAN si se numeste STRADA, indiferent ca este denumita alee, bulevard, intrare, fundatura.
                Daca nu stii dumneata sau altii asta nu inseamna ca nu exista legislatie aferenta. (OG 43/97)
                ___
                Of!

                Răspunde
              • Legea are referire clara la drumurile din localitati.
                Nu exista drumuri orasenesti, exista drumuri de interes local.

                Bulevardul Unirii este o strada de categoria I (magistrala – peste 360 de autovehicule / ora valoare de trafic) care, prin lege, trebuie sa aiba 6 benzi de circulatie si o latime minima a benzii de 3.5 metri (latimea total de 21 de metri).
                Care lege, veti intreba. Pentru ca, nu-i asa, noi modernizam, noi nu respectam legi si facem lucrurile cu cap.
                Ordinul 49/27.01.1998 al MT publicat in MO nr. 138b din 06.04.1998
                Pasati informatia mai departe pentru ca, nu se stie niciodata, ar putea fi necesara.

                Răspunde
                • E85 la traversarea orasului Rm. Sărat are o bandă pe sens. Bd. Unirii cu trei benzi pe sens stă bine.

                  Răspunde
                  • Municipiul Rm Sărat, satul Afumați, Obrejița, municipiul Focșani etc. sunt STRĂBĂTUTE de E85/Dn2, adică alt regim juridic (cel puțin 3.5 m bandă), în cazul municipiului Buzău, acest drum îl ocolește (varianta).
                    Cândva, Boșcodeala a încercat includerea Unirii ca parte a E85, pentru a fi asfaltat cu bani de la minister în vremea când nu erau fonduri europene. Această tactică a fost aplicată cu mult înainte și cu succes în vremea când Mitrea era ministru și s-a asfaltat Al Industriilor (nu halul din prezent).
                    E de apreciat încăpățânarea, până la un punct.
                    ___
                    Off!

                    Răspunde
                    • Păi tocmai, deci drumul european nu are trei benzi pe sens și noi avem pretenții la un drum orășenesc.

                    • @Redactia
                      Domnule, nu intelegi, sau te faci ca nu intelegi cerintele pentru diverse tipuri de drumuri? Discutia este despre latimea legala a unei benzi, pentru fiecare in parte. Au scris mai multi legislatia aplicata pentru fiecare categorie, citeste-o, e ”parfum”!
                      ___
                      Pfff!

                  • Drumul European poate avea 2 benzi ( o banda pe sens) dar e obligatoriu sa aiba minim 7 metri latime (adica 3.5 m / sens). Ceea ce la Ramnicu Sarat se intampla.
                    Discutia devine fara rost, este evident ca nu vreti sa acceptati ca, intr-adevar, acolo este o problema de ordin juridic (acolo, pe blvd. Unirii, problema fiind nerespectarea legislatiei pentru proiectare/executie).

                    Răspunde
        • Cineva , oricine, un cetățean , poate face o plângere împotriva primăriei pentru nerespectarea legii și semnarea recepției. Acum sincer să fiu , nu știu unde anume. Dar se poate face

          Răspunde
          • Cred că s-au săturat ăia de la parchete de câte plângeri nefondate s-au făcut. Au coșurile de gunoi pline.

            Răspunde
  • Intrebare, care a mai fost pusa si in alte postari legate de acest send giratoriu: De ce trebuie sa fie atat de mare diametrul acestui giratoriu?

    Răspunde
  • De’ aia „cetățene”! Ca să „înghită” bani fără număr, iar firmele noastre să aibă de lucru „la stat”! Ce este așa greu de intuit!

    Răspunde
  • Trec zilnic prin acea zona . Cea mai mare prostie este insula dinspre Unirii ce este foarte lata . Fara ea dupa rond se deschideau trei benzi de circulatie pe care se repartizau autovehiculele iar acum sunt doua pe o distanta de 10-15 metri apoi se face si a treia . In aceasta situatie banda a treia ramane neocupata dupa insula iar pe celelalte a crescut traficul cu 50 la suta si se creeaza ambuteiaj . Numai un analfabet in ale circulatiei putea gandi asemenea aberatie . Va invit domnule reporter sa circulati dinspre 1 Decembrie spre Calea Eroilor la o ora cu circulatie mai densa si veti vedea cum este. In aceasta seara la ora 18 , 30 am reusit sa trec de rond spre Calea Eroilor dupa 17-20 minute prinzand cinci schimbari de semafor dupa ce am ajuns la ,,insula”,inainte stand maxim la doua.Chiar nimeni nu mai gandeste in circulatia buzoiana ?

    Răspunde
    • Asa cum la Constanta parchetul european ancheteaza cheltuirea fondurilor EU aprobate initial de EU , la fel va fi si la Buzau, plangerea a fost depusa deja, dar se pot adauga chestiuni suplimentare

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.