Toma: „Comp. de Apă e organizație paramilitară ?”. Primarul susține că Dincă i-a făcut o propunere „indecentă”

Dezvăluiri bombă făcute de C-tin Toma în studioul Campus TV.

Mai întâi primarul a anunțat că fostul șef al SRI Buzău, Nicolae Dincă, este angajat consilier personal de către Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău.

Nicolae Dincă (vezi foto) a fost șeful SRI Buzău din 2000 până în 2012, când s-a retras adjunct câteva luni înainte de a se pensiona.

Toma susține că Dincă l-a vizitat la birou în una din zile și că i-a făcut o propunere „indecentă”.

„Domnul Dincă Nicolae, consilier personal al lui Tescaru, mi-a solicitat o întâlnire în una din zile. L-am primit în biroul la Primărie, unde mi-a făcut o propunere să-i zicem indecentă. Să fac la un fel și să-l numesc director adjunct la Compania de Apă. În locul doamnei Săvulescu. Dincă a mai emis o frază pe care am luat-o și ca pe o amenințare. M-a avertizat că dacă nu-l pun adjunct, situația se va antagoniza. Acum, eu ce să înțeleg prin asta ? Primul gând mă duce la ipoteza că gruparea mafiotă din jurul lui Tescaru va declanșa o campanie împotriva mea, menită să mă dea jos sau să nu mai iau un nou mandat. Îi anunț că îmi voi duce crucea până la final. Chiar de-ar fi să mă aresteze, inventând tot felul de mizerii. Deși, le va fi destul de greu pentru că n-am luat nici o șpagă ca primar, am făcut totul legal, m-am ferit de orice situație dubioasă. Am muncit de dimineața până seara ca să mișc orașul ăsta din loc, să-i fac pe buzoieni să trăiască un pic mai bine”, a spus Toma.

Tot la Campus TV, Toma a mai spus că l-a văzut într-una din zile la terasa lui Tescaru (vizavi de Școala nr. 1) stând la o masă pe fiul lui Tescaru și pe Valerică Văsâi – prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Fratele procurorului Văsâi (n.r. Dragomir Văsâi) este directorul economic al Companiei de Apă.

„Stau și mă întreb, dacă după toate aceste lucruri, și cu siguranță că nu le-am aflat pe toate, Compania de Apă este o organizație paramilitară ? Sau o firmă care ar trebui să le livreze buzoienilor apă curată și la un preț rezonabil ?”, a încheiat Toma.

Dincă, problemă de imagine pentru SRI Buzău ?

Dacă informația că Nicolae Dincă este consilierul personal al lui Ionel Tescaru se confirmă atunci inclusiv SRI Buzău va avea o problemă de imagine.

Nu e tocmai cușer ca omul care a condus SRI Buzău vreme de 12 ani să se asocieze cu un personaj controversat precum Tescaru.

Tescaru este acuzat (cu probe) că și-a aprobat un salariu uriaș în ciuda problemelor severe cu calitatea apei, că a mărit prețul apei până l-a făcut cel mai mare din țară, că a supradimensionat organigrama Companiei de Apă cu tot felul de pile și relații până s-a ajuns la peste opt sute de angajați etc.  Mai mult, Toma l-a făcut pe Tescaru „șeful unei grupări mafiote care a controlat și încă mai controlează Buzăul”.

Într-o țară normală un fost șef SRI – depozitar a numeroase informații – ar trebui să-și vadă discret de pensie și nu să ofere contracost servicii/informații unuia sau altuia.

Altfel, există riscul să apară suspiciuni că și atunci când a fost în funcție activitatea lui și, implicit a SRI, n-a fost tocmai impecabilă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Toma acuză un posibil conflict de interese. „Toată lumea știe!”  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Toma: „Comp. de Apă e organizație paramilitară ?”. Primarul susține că Dincă i-a făcut o propunere „indecentă”

 • Nu sunt fan Toma dar aici îi dau dreptate. Domnule ex șef SRI Buzau unde ați fost în 2009-2010 când v-am căutat?Să nu-mi spuneți că nu ați știut ce fac cei numiți politic în fruntea instituțiilor! Mie nu mi plac întâlnirile astea cu procurorii și judecătorii la ceas de seară!

 • Acest domn a fost la Timișoara la Revolutie
  Trimis

 • Nu mă miră că a fost trimis la Revoluție la Timișoara,eu lucram atunci și se vorbea la liber!Pe mine mă interesează de ce a apărat corupții acest Nicolae Dincă?În 2010 era obligat să strângă informațiile și de la mine!

 • Ce doriti sa faceti cu aceasta tara? O aparati de hoti, talhari, straini? Aparati cetatenii buzoieni, impotriva abuzurilor si nedrepatilor? Nu, voi, aparati hotii si talharii. Cum e posibil ca un fost sef de SRI, sa ajunga atat de jos incat, pentru cativa arginti sa-si pateze cinstea si onoarea. RUSINE. Va, dau un sfat, plecati cat mai repede din acest post pe care la-ti obtinut prin santaj si lasati PRIMARUL ales democratic prin vot direct sa-si faca datoria fata de cetatenii urbei.

 • Domnul șef SRI Bz nu era agreat la București probabil l a susținut Cezar Preda în toate,nu v ar fi rușine,ne distrugeți ca popor!

 • Incredibil!!! Turnătorii se toarnă!!!
  Bineeee!!!!

 • Da,turnătorii se toarnă,nimic nu este veșnic,nimic nu se făcea și desfăcea în Buzău fără știrea SRI Bz!Îmi amintesc ,la data la care v-am reclamat o susținută SRI Bz,d le Dincă,m a întrebat polițistul de caz,,ce am făcut acum 10 ani,, probabil știa de la SRI Bz !

 • Adevărat,opinia mea este că polițiștii ,ofițerii SRI și ofițerii MAN nu au ce căuta la șefia instituțiilor publice sau Prefectură pensionari fiind!Avem angajați instruiți care nu promovează din cauza unor legi prost elaborate!

 • Nu,domnule Toma,aceasta ‘companie de apa’ nu este o organizatie paramilitara,ci o ORGANIZATIE MAFIOT-CRIMINALA,in care excroci ca tescaru,asasini ca Nicolae Dinca si borfasi penali ca Vasilica Vasai si acolitii lor borfasi,batjocoresc,umilesc,atenteaza la sanatatea publica si viata buzoienilorIar toate acestea se petrec sub ochii,indrumarea si cu compilcitatea tocmai a unor institutii ce trebuie sa fie in slujba cetatenilor:SRI,Procuratura,Justitie! Trebuie sa asteptam izbucnirea unor conflicte sociale de amploare datorate acestor netrebnici si netrebniciilor lor pentru a curata societatea de aceste GUNOAIE?

 • Pentru ,,viespea buzoiană,,să se știe și să deducem cine este nașul,pentru cunoscători: Nicolae Dincă. Fost ofiţer de securitate, preluat în SRI sub gradul de maior. Iniţial a lucrat în secţia SRI Timiş. În iulie 1998 a fost transferat în funcţia de adjunct al şefului secţiei SRI Cluj.
  Petrică Dinu. Fost căpitan de contrainformaţii la Securitatea judeţului Buzău, unde, sub acoperirea reprezentanţei Frigo-Service, organizase un centru de recrutare a informatorilor. După evenimentele din decembrie 1989 a devenit şeful serviciului de protecţie a cadrelor din Inspectoratul judeţean de poliţie Buzău şi a fost implicat în filajul şi şicanarea opozanţilor regimului lui Ion Iliescu.,,Nu vă este rușine cu trecutul domnule Dincă,comentăm?

 • Col. DINCA DANIEL NICOLAE – şef DJI Buzău, coleg de Securitate cu fostul sau omolog de la Prahova).Nu știu de ce ne mai plimbam pe la Ploiești,maestre Dincă,întrebări,vorba susținutei dumneavoastră?În ce calitate domn Dincă ne distrugeți destinele?

 • Părerea mea e că dl Tescaru vrea să transforme conflictul dintre el și primărie într-un război cu arme albe .în care oricine vede de partea cui e dreptatea .Un personaj ca ăsta care se interpune între instituția pe care o conduce dlui ,instituției Primăriei și face lucrul ăsta fără menajamente ,nu se poate să nu aibă pe cineva „„mai sus„„care să-l susțină .Eu nu sunt de meserie dar m-aș pune pe capul lui cu toate matrapazlâcurile pe care le-a făcut și văd că le face încontinuare .Nu se poate să nu existe o soluție .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.