prim bz
neagu felicitare paste 2024
compania de apă felicitare
spital 2024 bun

Toma: „Veste minunată pentru Buzău! Ne-a fost acceptat proiectul!”

„Iată, într-adevăr, o veste minunată despre un viitor mai bun al Buzăului!”.

Așa și-a început ultima postare de pe facebook primarul Buzăului.

„Ne-a fost acceptat, la finanțare, de la Uniunea Europeană, realizarea – la ieșirea din Buzău spre Vernești -un campus universitar. Aici se vor pregăti atât viitori ingineri, dar și viitori muncitori înalt calificați, în domeniile mecanic și alimentar, ceea ce va însemna mult pentru viitorul economiei buzoiene, dar mai ales al tinerilor buzoieni din tot județul Buzău. Valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de euro, iar Primăria a alocat un teren de peste 8 hectare, unde vom avea facilități moderne pentru tinerii care vor studia aici”.

Campusul universitar va conține trei secții importante de inginerie: Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Inginerie Mecanică și Ingineria Produselor Alimentare.
Toma: „Primăria Buzău s-a asociat în acest proiect cu Univ. Dunărea de Jos Galați, Liceul Tehnologic D. Filipescu și nouă companii mari din Buzău. Vom putea pregăti la Buzău, atât muncitori de înaltă calificare, dar și ingineri buni pentru industria buzoiană”

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Toma: „Veste minunată pentru Buzău! Ne-a fost acceptat proiectul!”

  • Parca acolo era spitalul municipal. Sau o sa fie spital cu ingineri in loc de medici și muncitori înalt calificați in loc de asistente și infirmiere. Probabil ca s a înțeles cu Neagu sa nu se bage pe domeniul lui. Va dați seama sa aibă judeteanul lui Neagu concurenta un alt spital mai nou, mai bine dotat și medici tineri? Cine mai merge sa dea șpagă la judetean sa între acolo ca medic sau ca pacient. Ca banii pe principiul vaselor comunicante tot unde trebuie ajung.

    Răspunde
    • Ne învârtim in jurul cozii noi avem mari probleme de ambuteiaj in oras si plantam panseluțe.
      Daca se asfalta drumul intre podul de la vadu pasii si podul de la maracineni (vechea variantă) si se mai facea un drum de la kaufland sau sala sporturilor spre acel drum se mai aerisea orașul dar de ne cacam îmbrăcați si ne dam cu spray

      Răspunde
    • Stimate domn/doamna, comentariul Dvs. este o ironie ieftină, la o problemă foarte serioasă!

      Răspunde
  • o sa fie buzaul plin de ‘specialisti’ … universitate pentru muncitori inalt calificati …

    Răspunde
  • Problema economiei nu este școlarizarea ci salarizarea.
    Românii sunt salahorii Europei oriunde s-ar afla, în țară sau în afara granițelor. Ne lăudăm cu PIB-ul cu creșterea economică dar raportate la întreaga economie când de fapt în colonia care am devenit funcționează două economii paralele care nu au nicio legătură una cu alta. Una este economia capitalului străin care face profituri fabuloase și alta este economia autohtonă care abia supraviețuiește și pune pingele în economie. Evident că dacă le bagi pe amândouă în aceeași oală totul pare minunat. E ca și când stai cu o bucă pe o plită încinsă și cu cealaltă pe un sloi de gheață, deci în medie te simți bine.
    Bașca, greul contribuțiilor îl suportă tot economia autohtonă. Economia capitalului străin se sustrage de la obligațiile pe care le are față de colonie prin diverse optimizări fiscale mai mult sau mai puțin legiferate cu ajutorul politicienilor, ce sunt adevărați vătafi angajați de stăpânii coloniei.
    Dacă economia capitalului românesc scârțâie nici nu va putea să ofere salarii decente. De asemenea, nici capitalul străin nu are niciun interes să plătească decent munca neavând un concurent real în economia capitalului românesc.
    Nu văd un viitor pentru campusul ce urmează a fi construit. Totuși ar putea fi conceput de așa natură încât să i se poată schimba destinația, banii să nu fie îngropați chiar degeaba.

    Răspunde
    • Daca te consoleaza cu ceva, firmele mari isi duc banii in offshore-uri si in tarile vestice, nici populatiile lor nu beneficiaza cat ar trebui de pe urma dezvoltarii economice, marea parte din bani se duc la persoane care isi cumpara insule intregi si au putetea de a tine politica statelor sub papuc.

      Răspunde
    • Care este economia autohtona care duce greul sau dumneata traiesti intr o lume paralela?Agricultura nefiscalizata,turismul care contribuie la indestularea administratorului care din trei luni de sezon traieste el si tot neamul tot anul,magazinasele si birturile de cartier,cfr ul care traieste pe datorie,Romania de stat respira greu de la imprumuturile pe care ciucii,cacii,ciolacii si toti ciumpalacii le au facut de a lungul timpului.

      Răspunde
  • Domnu’ Toma, o intrebare ca va vad vizionar si ancorat in viitor :
    dom’le, Centrul Spatial unde il faceti? Tot pe partea aia, cu Vernestiul, sau ar fi mai potrivit spre Tintesti, zona stiuta la nivel mondial ca fiind un adevarat incubator de minti luminate?

    Răspunde
  • Cele mai mari 3.000 firme din România (majoritatea cu capital strain) aduc peste 40% din veniturile fiscale ale statului. Iar la impozit pe profit, cele 3.000 de companii depasesc sumele colectate de la restul de 101.000 firme.
    Deci este o legenda cu multinationalele versus capitalul autohton.
    Salarizarea este mai mare la multinationale decat la firmele autohtone (majoritatea platind cu minimul pe economie).
    Iar salarizarea la stat este cu 28% mai mare decat la privat, fapt unic in UE, unde regula este ca salariul in privat sa fie mai mare, iar urmatoarea diferenta in favoarea bugetarilor este abia la 7%.
    Exista optimizari fiscale desigur, dar sunt portite lasate de guvernanti. Iar repatrierea profiturilor este logica, asa face orice investitor la un moment dat. Sa nu uitam ca si romanii care lucreaza afara trimit majoritatea banilor la noi in tara, la familie sau in investitii personale.
    Pentru locuri mai bine platite este nevoie de investitii care sa necesite inalta calificare, prin urmare este necesara educatie de calitate.
    Iar majoritatea masurilor economice ale guvernantilor se doresc declarativ a taxa mai mult multinationalele, dar in cele din urma lovesc tot in micii antreprenori.

    Răspunde
    • Pe tot globul în economii de tip capitalist este o regulă. Când încetează contractul dintre angajat și angajator, angajatul beneficiază de un salariu lunar pentru fiecare an muncit în firma respectivă. Oare de ce în România nu se aplică această regulă?

      Răspunde
  • Am peste 65 de ani, am fost inginer (facut in epoca de trista amintire), acum sunt pensionar, dar nu mi-am inchipuit vreodata ca inginerii buni ( in viziunea lui Toma ), se pregatesc in campusuri universitare la un loc cu muncitorii cu inalta calificare….

    Răspunde
    • La un loc, se referă la nordul orașului, nu în aceeași instituție, domnule inginer ! Ar fi bine să vă documentati asupra conceptului de învățământ dual, pentru că pe vremea noastră nu exista. Sunt convins că-i veți înțelege necesitatea! Pensie cât mai lungă, vă doresc!

      Răspunde
      • Domnule doctor, conceptul de învățământ dual este minunat doar că scopul urmărit este meschin. Agentul economic este parșiv, vrea să lege de glie, evident, cu contract, adolescenți care încă nu decid pentru ei. Și n-ar fi un lucru chiar rău dacă ar intenționa să plătească decent munca prestată. Dar așa este pe vremea asta, șmechereala, păcăleala, prosteala, minciuna, manipularea sunt indispensabile conceptului de economie concurențială.
        Toată filozofeala se învârte în jurul repartizării juste a profitului realizat de asocierea dintre capital și muncă. Cât timp capitalul trage jarul pe turta lui dezechilibrele se vor accentua și la nivel de societate.
        Ia să împartă just agentul economic profitul realizat, că nu mai este nevoie de niciun învățământ dual! Toți tinerii vor vâna locurile de muncă cu salarii decente. Vor deveni chiar autodidacți!

        Răspunde
  • presa aservita …. cu cat v-a cumparat PeSeDe-ul ??? merita ???

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.