Tulpan și Ghizdeanu au venit să-și ia adio de la Gabi Zahiu

Reporterul buzoienii.ro i-a găsit azi dimineață pe foștii jucători emblematici ai Gloriei, Mitică Ghizdeanu și Dan Tulpan, la capela unde e depus de aseară trupul lui Gabi Zahiu, unul din cei mai mari fotbaliști pe care i-a dat Buzăul:
Dan Tulpan: „Omul ăsta mi-a marcat destinul. Am ajuns la Buzău datorită lui. Steaua l-a transferat pe Gabi Zahiu de la Buzău, iar în schimb a trimis la Buzău trei juniori, printre care și eu. A fost un jucător foarte bun, bătăios, juca pe orice post. A fost convocat și la națională. A jucat și fotbal, și-a trăit și viața, înțelegeți voi ce vreau să spun. Dumnezeu să-l ierte”


Mitică Ghizdeanu: „Îl știu pe Gabi din prima zi când a ajuns la Gloria. A fost atunci un trial, cu jucători din județ. Am fost opriți și eu, și el, și alți doi-trei. Avea o fire așa mai rebelă. Cu bune și rele. Mi-aduc aminte și când a plecat din România în 1987. A venit Carolică, primul secretar de atunci, l-a luat așa după-umăr, l-a tras deoparte și-a spus că e liber să plece”.

Dialog între cei doi:

„Măi Dane, dar de ce-a murit, că nu știu ?”

„Cum, măi, nu știi că avea probleme cu inima. M-am întâlnit cu el prin octombrie, la Buzău. Căuta să se trateze. I-am și zis. Cum, măi, tu ești cetățean suedez și vrei la spital în România ?”


Mâine, sâmbătă, va avea loc înmormântarea. Cortegiul funerar va pleca de la biserica de pe str. Patriei și se va opri câteva minute lângă stadionul Gloria. Apoi va ajunge la Cimitirul Dumbrava.UPDATE:

În această seară și primarul C-tin Toma a ajuns la capelă unde a depus o coroană de flori:

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Tulpan și Ghizdeanu au venit să-și ia adio de la Gabi Zahiu

  • Cea mai urâtă trăire a unui om e înstrăinarea. Departe de părinți, de prieteni, frați, familie. Te întorci doar în sicriu ca asa e normal, măcar în groapa sa fii alături de ai tai,dacă toată viata ai lipsit. Dumnezeu sa îl ierte,și blestemați sa fie cei care ne-au condus și conduc în asa fel încât ajungem sa plecam cu milioanele din tara noastră.

    Răspunde
  • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.