Ungureanu: „Dă-l p-ăsta!” | Toma: „Nu pot aici!”

„Spital Municipal la Buzău”.

Aceasta a fost promisiunea din campanie a deputatului USR de Buzău.

Miercuri, Emanoil Ungureanu l-a vizitat pe primarul Toma la birou pentru a discuta pe seama acestui subiect. Subiectul numărul 1: terenul.

„Domnule primar, haideți să-l facem pe terenul de lângă Crâng. Nu mai faceți cimitir, construim acolo spitalul”, a propus Ungureanu.

După ce-a ieșit de la Toma, Ungureanu a făcut un live pe facebook în Piața Dacia (CLICK AICI)

C-tin Toma: „Îmi pare rău, dar acel teren l-am primit de la armată, cu destinație exclusivă de cimitir. Armata ne-a dat terenul cu condiția amenajării acolo și a unui cimitir militar”, a explicat Toma.

Atenție, faptul că a respins prima propunere, nu înseamnă că Toma refuză proiectul. „Ideea unui spital municipal este bună, nu se poate acolo, voi căuta un alt teren. Sunt deschis la orice propunere interesantă pentru oraș, indiferent din partea cui ar veni”, a adăugat primarul.

Emanoil Ungureanu a anunțat că săptămâna viitoare va fi în biroul colegului din USR, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, pentru a discuta dacă se pot accesa fonduri europene „pentru construcția de la zero a Spitalului Municipal Buzău”.

Citește și:

loading...

31 de comentarii la „Ungureanu: „Dă-l p-ăsta!” | Toma: „Nu pot aici!”

 • Armata vrea spital daca o intreaba cineva, ca si militarii au familii care se îmbolnăvesc si atunci vrei sa ai unde sa ii duci, nu la cimitir ori la jegul ala de județean. Hai sa fiti sănătoși! Nu morți…

  Răspunde
 • Proastă idee cu cimitirul acolo unde vrea Toma. Exact pe acel câmp se află o sursă de captare a apei a Companiei de Apă. Apoi, lângă câmp, în Crâng, sunt alte surse. Unde credeți că se va duce toată materia organică produsă de acel cimitir?
  Orașul are nevoie de un spital nou, cele de acum sunt impregnate puternic cu viruși și bacterii mortale, trebuie dărâmate și pământul de sub ele dezinfectat cu formol. Poate în loc de cimitir ar fi mai bun un crematoriu, dar de, popii nu vor asta, iar Toma se uită în gura lor…

  Răspunde
 • Eu sunt militar. Niciun militar întreg la cap nu-și dorește un cimitir pentru militari. Dar va asigur că vrem spital. Sunt convins că și comandantul garnizoanei va susține același lucru.

  Răspunde
 • Dar pe terenul fostei maternitati ,ce se va face ,in afara de buruieni ?

  Răspunde
 • Acel teren daca vor sa faca ceva cu el pot extinde padurea Crang pe el prin transplantare de copaci acolo, si asa padurea Crang moare incet, in maxim 2 ani nu va mai avea decat 50% din copacii avuti acum 5 ani.
  Anual se defriseaza minim 1000 de copaci din padure din diverse motive, plus ce mai cad natural cand sunt furtuni puternice.
  O extindere a padurii Crang ar fi mult mai benefica orasului, dar si calitatii apei sustrase de acolo.
  Un spital pe acel teren e o idiotenie, acel teren neavand acces decat din centura, adica un acces destul de greoi. Si acum acel teren este folosit de prostituate pentru a presta servicii pentru clientii de pe centura, culmea de fata cu politia rutiera care foloseste acelasi teren sa stea cu radarul.
  Nici politia nationala nici politia locala nu deranjeaza afacerea prostituatelor de acolo, care a umplut acel teren de prezervative folosite si servetele folosite… sunt mai preocupati sa se ia de copiii care se plimba prin Parc (unde politistii intra sa serveasca masa in natura la umbra padurii) in loc sa faca ceva sa descurajeze acele afaceri cu prostitutie de pe langa parc.

  Ungureanu mai bine si-ar vede de Clujul in care locuieste si sa lase parerile lui despre Buzau, ca nu il cunoaste, nu a calcat pe aici decat in vizita sa isi depuna candidatura aici dupa ce cei din Cluj l-au alungat cu pietre de bun ce e… si a gasit aici fraieri care sa ii ofere mandat cald ai platit regeste si cu pensie speciala.

  Răspunde
 • va dati seama ce s-ar supara armata ca nu se face cimitir militar!!!!??!?!?

  Răspunde
  • În Hotărârea de Guvern prin care s-a cedat terenul Primăriei Buzău scrie negru pe alb: pentru cimitir. Primăria Buzău nu poate face altceva. Și așa termenul este foarte scurt. Dacă nu se face anul ăsta, armata ia terenul înapoi. Iar Toma este obligat să aloce buget pentru asta (deși nu prea are). Ca să nu mai vorbim că în oraș e o criză teribilă de locuri de veci. Mai sunt doar câteva sute de locuri.

   Răspunde
 • Adică se poate juca fotbal pe terenul unei unități militare de juniorii gloria dar spital pe o pășune, niet….

  Răspunde
 • Să nu-mi spună cineva că Ungureanu nu știa ce destinație are terenul cedat de Ministerul Apărării? S-a scăpat cu promisiunea unui spital de la zero și acum caută modalități prin care să justifice că nu poate pentru că nu este ajutat. Nici Toma nu mi se pare că joacă corect! Primăria știe ce terenuri deține și poate identifica posibile locații pentru un asemenea obiectiv pe care să i le prezinte profesorașului de istorie.
  Din punctul meu de vedere, dacă aș avea posibilitatea, n-aș mai construi clădiri mamut cu destinația spital. Odată infestată cu nosocomiale clădirea trebuie demolată. Mai eficient ar fi clădiri mici care să deservească domenii distincte ale medicinii. Se reabilitează mai ușor și nu presupune blocarea întregului act medical. În timpul reabilitării unui spital de mici dimensiuni activitatea poate continua într-un spital modular de campanie pe când un spital mamut nu poate fi relocat așa ușor.
  Anticipez de pe acum că useristul va declara că el a vrut dar n-a găsit sprijin la administrația locală.

  Răspunde
 • HG se poate anula si se poate da alta hotărâre. Iar armata daca il ia, poate sa il dea inapoi. Buzaul are nevoie de spital municipal. Iar domnul Toma trebuie sa se implice. Ar ramane cu adevărat ceva in urma sa.

  Răspunde
 • Domnule Auras poate ar trebui sa investigați de ce nu sunt locuri de veci în oraș în condițiile în care peste drum de locul unde d-nul Primar vrea să fac un cimitir se afla construit,cu capela ,alei betonate ,locuri de parcare ,sala de mese,camere frig ..etc,un cimitir privat cu zeci de mii de locuri .Și de ce preoții Bisericii ortodoxe nu au voie sa slujească acolo.Si ar fi mult mai corect pentru comunitate că primăria să solicite MApN schimbarea destinației sau sa nu construiască acest cimitir ,să piardă asocierea și să solicite ulterior acest teren pentru construirea unui spital municipal care să conțină și o aripă care să găzduiască o policlinica militară.Spor la investigat !

  Răspunde
 • Eu cred ca teren se poate gasi oricand. Asa cum fel de fel de „intreprinzatori” gasesc cate o bucata mica de teren in oras de a construi ceva, sufocandu-l si mai tare, in detrimentul altor lucrari foarte utile si urgente (locuri de parcare de ex.) asa se va gasi loc si pentru Spital. Eu cred ca dl. Primar trebuie sa lase proiectele futuriste, costisitoare si neutile pe moment (gen Iazul Morilor), sa nu mai asculte de consilierii ajunsi prea grasi si care il sfatuiesc prost (ar trebui sa-i de-a afara. Si o intrebare: la ce proiecte edilitare se pricepe un „specialist” in istorie?) Coborati cu picioarele pe pamant domnule Toma si realizati lucrari folositoare cetatenilor (mai sunt multe strazi cu gropi, trotuarele la fel, iar despre trafic nu se vorbeste de loc. Cred ca este nevoie de un pasaj subteran sau suprateran in zona mall-urilor. Mergeti la Oradea si vedeti orasul. Eu am fost in octombrie 2020 si m-am minunat. Lasati plimbarile exotice care nu s-au soldat cu nimic bun pentru municipiu. Cu minijupiste in primarie orasul va arata gol. Solicitati, domnule Primar, parerea cetatenilor prin toate mijloacele pe care le avem la dispozitie. Ganduri bune si succes.

  Răspunde
 • Sa intre in parteneriat si Consiliul Judetean. Sa ofere teren din curtea spitalului Garlasi, latura dinspre strada Scanteii, unde exista o suprafata generoasa neutilizata. In cazul in care nu a pus vreun smecher ochii pe acel teren.

  Răspunde
 • Subiectul este interesant, de actualitate stringentă și nu merită discutat în derizoriu ! Chiar și fără găselnița dlui. Ungureanu, Buzăul tot avea nevoie mare atât de un spital municipal cât și de un nou cimitir – o demonstrează realitatea cotidiană … E de agreeat și ideea Dlui. cu pixel albastru (!) cu mici clădiri de spital specializate pe anumite afecțiuni medicale, cam cum sunt cele 2 pavilioane de pe str. Plevnei, unde ți-e mai mare dragul să intri … Este greu, ce-drept, e nevoie de spațiu adecvat care să nu afecteze natura, calitatea apei potabile , aerul respirabil , canalizare etc… O bună soluție ( împărtășită ) de mulți buzoieni ar fi fost chiar Spitalul gândit în memoria marelui liberal Brătianu, cu investiții mai mici și o reabilitare adecvată… De asemenea, n-ar trebui abandonată nici ideea actualului Spital CFR – situat nu în municipiul Galați unde-i sediul Regionalei C.F. ci chiar la noi, la fosta barieră ce-mpărțea cândva urbea-n două … Oricum, e un test dificil pentru Primar și PSD-ul local însă timpul trece ca nebunul și ne vom trezi în alte alegeri electorale cu aceleași … obiective devenite perimate ! Mulțumiri celor care vin în această pagină cu propuneri concrete, realizabile și fără … patimă …

  Răspunde
 • Vizavi de cartierul Orizont este un teren lăsat parloaga.
  Avantaje:
  1. spatiu de construcție și de parcare + auxiliare.
  2. iesire la sosea
  3. utilități existente deja
  4. traficul dinspre oraș, nu este asa mare, în general. Se poate face iesire direct în giratoriu pentru ambulanțe.

  Răspunde
 • Ideea cu amplasarea cimitirului în acel loc, propus de Toma, e foarte bună. Motivele sunt următoarele :
  -locul respectiv e situat la margine de oraş (prima condiţie pt. amplasare de cimitir).
  -locul respectiv, mai ales că e situat lângă pădurea Crângului, e unul liniştit (numai bun pt. câte buzoienii sporadici care vor dori să se reculeagă, ÎN LINIŞTE, la căpătâiul neamurilor lor trecute în nefiinţă).
  -locul respectiv se află şi în vecinătatea altor cimitire (cel de pe str. Veteranilor + cel de lângă Fabrica de Bere), zonă care oricum e cea mai mare a Buzăului la acest capitol, deci încă un motiv în plus pt. utilizarea acelui teren în acest scop.
  -practic, alt loc mai bun ca acesta, care să servească acestui scop, nu există în Buzău. De ce să îndesăm şi să ,,întristăm” Buzăul peste tot cu cimitire, când aici avem deja o zonă specifică şi încă destul de liberă în continuare pt. aşa ceva ??
  Aşa că TOMA ŞTIE CE FACE şi lăsaţi-l să îşi ducă la bună îndeplinire şi acest proiect !

  Răspunde
 • @ Marius Dan: ferească Dumnezeu să se amestece neagu!!!
  Toma e 10 clase peste neagu in plus pleșuvul nu are decât să darame județeanul si sa faca altul, sa asfalteze cele mai proaste drumuri județene din țară asta dar sa nu se bage pe ce pot face domnii Toma si Ungureanu.

  Răspunde
 • @Stan Brebenel…………………..

  Unde vezi dumneata necesitatea de ,,pasaj subteran sau suprateran în zona mall-urilor” de la noi din BZ ??????
  Nu-ţi ajunge cel de pe Unirii ?? Sau cel de la Gara ?>Acestea sunt singurele care sunt UTILE în cazul BZ-ului !
  De ce vrei să se apuce Toma să ghiorlănească şi moderna şi super-dezvoltata zonă Carrefour-Kaufland unde, noi, buzoienii, ne ducem cu drag la cumpărături împreună cu familiile noastre ??
  Crezi că noi, buzoienii, suntem asemeni unor şobolani care au neapărat nevoie mare să treacă prin nişte galerii pe sub pământ pentru a ajunge la destinaţia dorită ?? Asta crezi ?
  Ei bine, te înşeli domnule… Această zonă deocamdată e suficient de bine semaforizată şi ai destule zebre la dispoziţie, aşa că nu mai pretinde aiurea mofturi de pieton leneş doar pentru că nu-ţi arde dumitale.să ocoleşti câţiva metri !
  FĂRĂ PASAJE (TOTAL INUTILE) ÎN ACEASTĂ ZONĂ !

  Răspunde
 • Posibil loc pentru Spitalul Municipal: Liceul de Chimie. Acum acolo învață Eminescu, până li se renovează clădirea. Liceul de Chimie nu mai există, afost comasat cu altul, deci locul va fi disponibil. Acces la utilități, spațiu suficient! Bani să fie (de fonduri europene sper că știe primaria) și mai ales voință. Plus că pune umărul și domnul Ungureanu, așa a promis, deci ceva pile la Centru vom avea. Recomand domnului Toma o colaborare sau chiar să le angajeze pentru acest proiect pe cele două doamne care au construit la București spitalul de copii, e vorba despre Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

  Răspunde
 • Se discuta despre amplasament. dar inca nu se stie daca se vor gasi surse de finantare pentru spital; chiar daca se vor da fonduri europene nu cred ca primaria poate veni cu o contributie proprie – undeva la 10 milioane euro

  Răspunde
 • Hmmmmm……simt miros de sobolan pe aici….., ntz…ntz…ntz….

  Sa fim realisti, un spital este un proiect atat de complex si care nu prea s-a facut nicaieri in tara in ultimii 30 de ani (in regim public nu privat), incat am mari indoieli ca tocmai la Buzau se va concretiza ceva. Poate ma insel, dar asa cred.

  Răspunde
 • Cătălin, uiți de spitalul construit de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu la București. Spital pentru care statul român nu a dat un leu, ba chiar a pus bețe în roate birocratice ori de câte ori a putut. Dacă doamnele astea au putut doar cu donații (inclusiv eu am dat bani), cred că poate și un primar de oraș european în anul 2021, cu acces la banii comunitații și la fondurile EU. Este complex, așa este, un proiect unde nu e de ajuns să recepționezi ronduri făcute de mall-uri, dar nu este imposibil. Asta înseamnă dezvoltare durabilă a localității, nu?!

  Răspunde
 • Nu se va face nici un spital în 4-5 ani la Buzău, va dau scris, defapt va rămâne scris mesajul meu chiar aici și în 2025-2026 vom mai vorbi, stați liniștiți sunt doar vorbe în vânt și promisiuni deșarte.

  Răspunde
 • Nu au construit nici un spital acele individe.
  Au inceput sa construiasca o cladire, cu ajutorul statului care a pus la dispozitie terenul de milioane de euro, utilitatile de milioane de euro, dar si influenta si fonduri pentru ca acel ONG sa stranga bani de cladire… si care la finalizarea cladirii tot statul va veni cu echipamentele si personalul.
  Un spital nu inseamna o cladire… daca ar fi asa ar insemna ca niste indivizi fara scoala dar care au construit zeci de clariri ar trebui sa fie declarati eroi nationali.

  Răspunde
 • Corect, nu te contrazic.
  Doar ca sunt reticent, atata tot.

  Timpul o va dovedi.

  Răspunde
 • Individele, cum le zici tu, au făcut de capul lor, singure, ceea ce statul nu a fost în stare. Acum ce vrei, să angajeze tot ele medicii, să dea la Medicină pentru a deveni chirurgi etc și a ocupa posturile de acolo?! Un spital nu înseamnă numai o clădire, așa e. Dar în primul rând ai nevoie de o clădire! Una făcută cu cap, care să respecte standardele din domeniul ăsta, circuite ale pacienților etc. Individele astea, cum peiorativ și descalificant pentru tine le spui, au ridicat ditamai clădirea. Pe care o vor dona statului. Care, probabil, își va bate joc de munca și banii consumați acolo și o va băga în conservare. Nu pentru că nu are bani, ci din ranchiună. Cuvântul ăsta, „individe”, exprimă toată răutatea, ura la adresa ălora care fac bine pe meleagurile astea pline de hoți, puturoși, criminali.

  Răspunde
 • Influența și fondurile, spui. Care influență, controalele alea abuzive din partea Fiscului și a Gabrielei Firea? Dorința ministrului Pintea de a confisca fondurile strânse prin donații (noroc cu flagrantul ăla pentru mită, chiar, a fost pedepsită cumva madam?) Toate atacurile și cuvintele disprețuitoare? Care fonduri, ce bani a dat statul? Nimic! Terenul este al statului, adică al nostru, cetățene român. A ajuns să te deranjeze că pe terenul nației cineva îți face un spital pentru copii?! Ai fi preferat un mall, o biserică? Pârloagă?

  Răspunde
 • Parloaga ! Cum, vrei sa fie altul mai cu motz ?!
  Parloaga, sa ne uitam toti la el ! Daca vine cineva sa faca ceva, il omoram, da-l naibii de milionar ! Moarte investitorilor ! Nu ne vindem tara ! Tara este a romanilor, nu a strainilor ! Huooo ! Traiasca Socialismul tovarasi ! Strainii ne vor raul ! Numai romanii fac lucruri in tara lor ! Era mai bine inainte ! Afara cu strainii din tara ! Masoneria frate ! Soros e de vina, vrea sa ne fure ! Moarte burghejilor’ ! Statul dadea case si locuri de munca la oamenii, iar oamenii nu trebuiau sa faca nimic pentru asta ! Acum chiar trebuie sa muncim, pe bune !

  Si acum, hai sa bem o tuica, da-i dreaku cu politica lor.

  :)))))))))

  Răspunde
 • Tot respectul pentru cele două ,,individe,, si toata scârba pentru cei care aruncă cu noroi in ele.

  Răspunde
 • Mai lăsați-mă cu cimitirele voastre ca ati acoperit peste 50 de mii de m2 numai pentru cimitire. LANGA BERE URSUS ESTE vre-o 3 Cimitire..PE STRADA BAZALT ALT PECO Si Cimintir..la o distanta de 100 de MEtri ..

  Răspunde
 • Terenul fostei maternitati asteapta blocurile lui Neagu, desigur.
  Va dau eu solutia: construit un nou SJ, modern, pentru 500.000 de locuitori, si cel actual transformat nevoilor unuia municipal. La cat spatiu este, cred ca se pot comasa mai multe servicii si facilitati din domeniul medical, poate chiar inchiriate spatii pentru cabinete/clinici private. Cum, nu s-a facut asa si la Oradea???!
  Ne spune totusi presa locala care sunt avantajele, dezavantajele si deosebirile dintre un spital judetean si unul municipal (ca la Ramnic)?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.