„Va arăta ca naiba. Două da și unul nu! Ne facem de râs. E și în centru”

Blocurile din imagine se află în centrul Buzăului, în spatele Hotelului Pietroasa și lângă Școala nr. 5 și Liceul Economic.

Există o veste bună și una rea. În mod ciudat, două dintre ele se vor face frumoase, iar cel de-al treilea, dinspre piață, va rămâne urât.

Blocurile 3A și 3B Hasdeu se vor reabilita energetic cu fonduri europene, dar 3C nu!

„Va arăta ca naiba! Două da și unul nu! E și în centrul Buzăului. Ne facem de râs pentru că diferența va fi flagrantă”, ni s-a plâns un locatar din 3C – blocul care nu se face.

Muncitorii au început lucrul la primul bloc – 3A

Care e explicația ?

„Ca să vedeți ce poate face un om! Primele două blocuri au avut ca administrator o doamnă. E vorba de dna Florea Voicu. Care s-a bătut pentru cele două blocuri ale ei. Noi, la 3C, am avut pe altcineva”, ne-a declarat locatarul din blocul 3C.

Speranță

Recent, dna Floarea Voicu a preluat în administrare și cel de-al treilea bloc – 3C. „Am înțeles că pentru etapa viitoare va fi și 3C trecut pe listă. Rămâne de văzut dacă va fi acceptat și dacă vor mai fi fonduri europene disponibile”, a adăugat locatarul.

60% din bani vin de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, iar 40% pune Primăria Buzău.

Din acești 40%, plătiți de municipalitate constructorului, proprietarii vor trebui să restituie în jur de 20% (deci 9% din total, plătibili în rate pe parcursul a cinci ani).

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.