VICTORIE. A treia. Apărare beton – fără eseu primit

Victorie azi (și) cu Tomitanii.

A treia din Superligă. Obiectiv îndeplinit pentru acest an.

S-ar putea spune chiar cu un procentaj de 100% pentru echipa de rugby din Buzău în turul de campionat.

S-au bătut, e drept la Buzău, toate cele trei adversare abordabile (azi Tomitanii, acum două săptămâni Clujul, iar în urmă cu o lună Dinamo).

Buzăul termină turul pe 5 (din 8 echipe), cu șanse mari de a fi evitat încă de pe acum, grație zestrei de puncte, ultimul loc – posibil retrogradabil.

Concluzii: s-au făcut achiziții bune astă vară, s-a muncit serios la antrenamente, echipa s-a legat și, atenție, forța echipei crește încet dar sigur.

Despre meciul de azi. Zidul

Tomitanii n-au marcat decât șase puncte. Niciun eseu, doar două lovituri de pedeapsă transformate. Niciun punct n-au reușit constănțenii în repriza a doua. ca și Clujul în urmă cu două săptămâni. Motivul e ZIDUL. Da, zidul făcut de buzoieni în apărare, care a rezistat și azi presiunii crescute – aproximativ zece minute la mijlocul reprizei secunde – când Tomitanii au forțat eseul. Nu l-au reușit, iar Buzăul a sărbătorit victoria. Una muncită și pe deplin meritată. E un clișeu, dar exprimă fidel adevărul.

Buzoienii au construit temelia victoriei în prima repriză, când în interval de cinci minute, au înființat două tornade în urma cărora greii Moa Nicolas și Darchia Tsotne au culcat balonul la ei. „Toți au jucat bine. Îi felicit și le mulțumesc pentru ce au făcut în acest tur de campionat”, a spus la final Merșoiu.

Da, toți au jucat bine, dar reporterul trebuie – e drept că-i și place – să indice și câțiva remarcați. Note peste medie primesc fundașul Golubenco – a dat la rând două transformări și două lovituri de pedeapsă (a ratat doar o l.p. la final când nu mai conta) și închizătorul de grămadă – tonganul Moa Nicolas (nr. 8), puternic și cu câteva pătrunderi inspirate (vezi foto).

La capitolul minusuri poate fi trecută azi câștigarea baloanelor după repunerile de la tușe, singurul capitol la care Constanța a fost superioară.

Pentru SCM Gloria urmează două meciuri tari, restanța cu CSM de la București. și partida de la Baia Mare din Cupa României. Apoi, vacanță până la primăvară.

Mai jos s-a inserat o galerie foto de la meci.

SCM Gloria: Platon, Oosthuizen, Tsotne – Boțan, Coșereanu – Malafu, Boboc, Moa Nikholas – Afloarei – Folau – Neagu, Scheepers, Neagu, Moa Atelea – Golubenco. Au mai intrat: Ionescu, Matache, Moise, baboiu, Lupu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Azi, două vești bune și una proastă pentru Gloria CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.