VIDEO. Iată momentul când a fost dezvelită statuia impresionantă a lui Marghiloman

În jur de trei sute de buzoieni au venit azi la ora 10.00 în parcul Marghiloman la dezvelirea statuii singurului buzoian ajuns prim-ministru.

Cu siguranță, de-a lungul vremurilor statuia va fi privită de milioane de ochi.

Sentimente de mândrie cu siguranță că i-au cuprins azi pentru sculptorul buzoian Ciprian Daminoschi, profesor la Liceul de Arte, dar și pe primarul C-tin Toma, cel care a avut ideea și a urmărit apoi execuția statuii.

Emoționanți au fost și buzoienii care au asistat la evenimentul de azi – încărcat și de solemnitatea celebrării a 100 de ani de la unirea României cu Basarabia.

Prezentă a fost și Irina Vlăduca Marghiloman, invitată de primarul C-tin Toma și ieri în Consiliul Local când a primit distincția de cetățean de onoare al orașului Buzău.

Aceasta a fost impresionată de atenția acordată unchiului ei dar și de anunțul primarului că în viitor se vor reface atât grajdurile cât și casa de oaspeți, aflate acum în paragină. În plus, parcul se va transforma în timp într-o grădină botanică, iar pe aleile sale vor fi văzuți în curând plimbându-se și cai de rasă – ca odinioară.

Mai jos au fost inserate patru clipuri video (dezvelirea monumentului, defilarea, discursurile senatorului L. Romașcanu și primarului C. Toma), dar și o galerie foto.

 
loading...

2 comentarii la „VIDEO. Iată momentul când a fost dezvelită statuia impresionantă a lui Marghiloman

 • De departe evenimentul numărul unu al săptămânii la Buzău, si, surprinzător, nimeni nu are nimic de comentat!!
  Lumea de astăzi s-a îndepărtat riscant de mult de ceea ce înseamnă normalitate sociala, viată culturala, reușite si bucuria împlinită a unor fapte pe măsură.
  Folosesc prilejul pentru a mulțumi celor care s-au implicat cu inima si sufletul redându-ne personalitatea lui Alexandru Marghiloman, premierul „jucător” al Unirii Basarabiei cu Romania, in contextul istoric absolut unic, greu si in condițiile negocierilor de pace după un război devastator pentru tara.
  Am simțit in rândul participanților, tineri, elevi, persoane active, sau pensionari un mesaj ca simt un semnal ca autoritățile nu i-au uitat. Gestul Primăriei, prin primarul si consilierii săi, precum si a celor care au pus in opera acest istoric eveniment, a transmis un mesaj de încredere romanilor de pretutindeni, in general si buzoienilor, in special. De asemenea, felicitări adresez si dlui C Dominoschi, un tânăr sculptor cu perspectiva mare de manifestare atât alături de elevii săi cat mai ales de „dalta” sa.
  Așteptăm evenimentul similar de la Chișinău. Romanii din Basarabia au mare nevoie de un mesaj ca într-adevăr tara mama nu-i uita, iar, in contextul viitoarelor alegeri parlamentare, este crucial momentul redeșteptării tuturor celor care au fost manipulați grosolan de ocupanții vremelnici.

  Răspunde
 • Ce mai e de comentat la inca o chermeza pe bani publici?
  Cate sute de mii or fi furat si la statuie oare?
  Aia ne lipsea, in rest erau de toate.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.