ZECE PENTRU BERCA. IATĂ PROIECTELE CELUI MAI TÂNĂR PRIMAR DIN JUDEȚ. IONEL DOBRIȚA ARE DOAR 35 DE ANI

La doar 35 de ani, Ionel Dobrița este cel mai tânăr primar din județul Buzău.

În ciuda vârstei, nu-i lipsit de experiență. Între 2012 și 2016 a activa ca viceprimar.

În iulie anul trecut, tinerețea și susținerea PSD, l-au propulsat în funcția de edil șef în detrimentul veteranului Valeriu Marcu.

Berca este o comună mare, cu aproape 10 mii de locuitori și nu mai puțin de nouă sate: Băceni, Berca (reședința), Cojanu, Joseni, Mănăstirea Rătești, Pâclele, Pleșcoi, Pleșești, Rătești, Sătuc, Tâțârligu, Valea Nucului și Viforâta . Lângă satul Pâclele din această comună se află Rezervația Vulcanii noroioși. Centrul său este destul de dezvoltat, având un aspect urban.

Dobrița vrea să fie un primar de nota 10, iar la început de an a întocmit un plan cu zece proiecte importante pentru comunitate.


 1. Cel mai important vizează asfaltarea a peste 16 km de drumuri locale. În total 40 de străzi, de prin toate satele componente. Proiectul a fost depus atât pe PNDL (fonduri guvernamentale), cât și pe PNDR (fonduri europene). Valorea estimată este de peste 10 milioane de lei.

 2. Al doilea proiect ca importanță, urmărește modernizarea sistemului de alimentare cu apă, a canalizării și a stației de epurare. „Conductele sunt vechi, trebuie înlocuite. Proiectul este estimat la 4 milioane de lei prin PNDL. Se va începe cu Berca și se va extinde la satele din jur”. Comuna Berca nu s-a asociat la Compania de apă. Are propriul sistem, operat de firma de casă Apaprima. Localnicii plătesc doar 2,7 lei pentru un metru cub și un leu pentru canalizare, acolo unde ea există.

 3. O reabilitare totală este pusă la cale în privința Casei de Cultură. „Proiectul, de 500 de mii de euro, va fi depus pe PNDR. Imobilul este într-un stadiu avansat de uzură. Se va schimba tot, finisajele, acoperișul, izolația, curtea…”   

 4. Berca ar putea beneficia în curând și de o sală de sport. „Proiectul a fost aprobat, se va face prin Compania națională de Investiții. Va fi o sală medie, de 105 locuri pe scaune. Așteptăm să se aprobe finanțarea”.

 5. În 2017 se va amenaja și o hală complet acoperită în Târgul Comunal care se ține la Berca în fiecare joi. Aici își vor comercializa produsele vânzătorii de pește și brânză.
 6. Vor fi primenite și parcurile din Berca, Joseni, V. Nucului, Sătuc, Rătești, Pleșcoi și Pâclele. Se vor înființa locuri de joacă prin intermediul unui proiect cu fonduri europene atras de GAL Colinele Buzăului.

 7. Din bugetul propriu al comune se vor asfalta zonele din preajma bisericilor și a cimitirelor.

 8. Din banii alocați de guvern pentru diminuarea efectelor calamităților naturale se vor reabilita străzile Bărbulești din satul Rătești și Hotărasa din Pleșești. Ambele au fost afectate de alunecările de teren. În primul caz sunt afectate opt familii, care riscă să râmână izolate rutier, iar la Pleșești alunerea a ajuns în buza drumului județean dintre Berca și Săpoca.

 9. Anul trecut, în luna septembrie, a fost înființată de către primărie firma locală pentru reparații, amenajări și peisagistică. În 2017 se va lucra în special la curățarea rigolelor.

 10. Finanțarea echipei de fotbal Petrolul Berca pentru participarea în liga a patra de fotbal.   

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „ZECE PENTRU BERCA. IATĂ PROIECTELE CELUI MAI TÂNĂR PRIMAR DIN JUDEȚ. IONEL DOBRIȚA ARE DOAR 35 DE ANI

 • Domnu Tereaca ai scris acest articol in 2017. Acum sintem in 2019 si ca orice ziarizd cu pretentii ai putea sa te interesezi cate din cele 10 proiecte au fost realizate dupa 2 ani jumate. Nici unul! E greu sa te deplasezi la Berca dar poti sa te uiti pe saitu primariei si sa vezi ca pe 2017 si 2018 nu exista nici un leu finantare prin PNDL sau PNDR (fonduri europene) desi 5 functionari din primarie beneficiaza de sporuri pana la 25 la suta pentru implementare proiecte cu fonduri europene. Asteptam un articol nou bine documentat in legatura cu stadiul acestor 10 proiecte. Nu de alta dar a ramas mai putin de un an de zile pana la alegeri, iar la ultima rectificare s-a vazut ca nu mai sunt bani pentru pensii si salarii, educatie, cultura , daramite pentru investitii. Hai ca stim ca poti, pune de un articol adevarat, altfel te scoate Gavriluta din peisaj!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.