Explicații despre împrumuturile Primăriei Buzău

Daniela Gogea, director executiv adjunct, a dat ieri în ședința CLM Buzău explicații referitoare la împrumuturile și datoriile Primăriei Buzău.

„În ultimii ani s-au contractat împrumuturi de 52 mil. €. Din acestea s-au rambursat deja 16 mil. €, mai avem un sold de 36 mil. € pentru două credite la Banca Transilvania și BRD. Acum, în 2024, pentru noile investiții se dorește contractarea unui nou împrumut de 30 mil. €”

Daniela Gogea a spus că vechile împrumuturi + cel care urmează a fi contractat ar însemna plăți anuale de 3 mil. €, rambursare și dobândă

Veniturile orașului Buzău au fost în 2023 de 53 mil. €, cu 6 mil. € mai mult decât în 2022 (47 mil. €).

Ionuț Apostu, viceprimar: „Gradul de îndatorare în 2023 a fost de 10%. În 2024, după contractarea noului împrumut va urca la 20%. Conform previziunilor vârful va fi atins în 2028 cu 25%. Cu 5% mai puțin decât limita prevăzută de lege, 30%”.
„Împrumuturi se luau și înainte de venirea mea ca primar al Buzăului. Diferența e că atunci, împrumuturile se luau pentru consum, de exemplu plata facturilor la căldură. Acum împrumuturile le luăm exclusiv pentru investiții”

Pentru ce se ia noul împrumut

Cea mai mare parte a noului împrumut se va lua pentru:

1) Finanțarea viitorului Aquapark

2) Construcția noului cimitir municipal

3) Reabilitarea cinema Dacia

4) Zona noului sediu al primăriei (Piața Teatrului/Cuza Vodă)

5) Asfaltări de străzi mai mici sau mai mari (ex. str. Independenței).

Lista completă poate fi vizionată mai jos:

Citește și:

loading...

49 de comentarii la „Explicații despre împrumuturile Primăriei Buzău

  • Suntem cocosati de taxe si ne si imprumutam, e strigator la cer! Si nici bani sa ne facem infrastructura nu avem, ne milogim la UE, care ne forteaza sa facem piste de toate alea peste tot.

    Răspunde
    • Da tu când ai cumpărat apartament in Brosteni nu ai luat împrumut? Așa se dezvolta planeta dacă nu știai! Prin împrumuturi! Ca din 200 de lei pe an cât dai tu taxa anuală pe apartament nu poți cumpara nici măcar un cartuș de țigări! Mergeți la școala și Terminați 10 clase înainte sa mai comentați!

      Răspunde
      • Eu nu stau in Brosteni, am un apartament si o casa, ambele luate fara imprumuturi. Zi-i lu Toma sa se imprumute doar pe spinarea ta si a celor care vor, sa va faca stranduri, patinuare si ce mai viseaza el. Dar nu cred ca din banii asistatilor ca tine se vor plati imprumuturile.

        Răspunde
        • Inseamana ca ai moștenit casa și apartamentul sau ți-a donat cineva banii! Ca dacă ești salariat inseamna ca iei șpagă ! Din salariu nu ai bani sa-ti iei casa și apartament! Și probabil 2-3 mașini! In tot Occidentul la care jinduiești și îți place sa mergi in excursii așa s-a construit și se construiește! Cu credit. Daca știi ceva carte observi ca fiecare țara și oras are un grad de îndatorare! Chiar și Ceaușescu s-a îndatorat sa construiască blocurile in care locuiesc 70 % din cetățenii orașelor din România! Inclusiv apartamentul pe care l-ai cumpărat e făcut din împrumuturi! Mergi la școala, please!

          Răspunde
          • Am o singura masina, nu 2-3, desi stiu ca masinile sunt spaima ta. Nu am nimic cu oamenii care se imprumuta pentru locuinta, dar idolul tau Toma se imprumuta pentru proiecte aberante. Daca se imprumuta pentru un pasaj, o expropriere necesara infrastructurii, as fi fost de acord cu tine, dar asa, ne imprumutam pentru paine si circ.

            Răspunde
            • Cu tot respectul… dumneavoastra doriti sa se imprumute pentru ceva care nu returneaza bani. Ce ati enumerat dumneavoastra nu sunt investitii in adevaratul sens al cuvantului. Spuneti ca v-ati cumparat imobilele cu banii jos. Bravo dumneavoastra! majoritatea romanilor nici nu viseaza la asa ceva, pentru ca ar avea cu cel putin 30 de ani mai mult ca varsta pana sa stranga banii, dar deja nu le vor ajunge sa cumpere mobila cu acei bani stransi in 30 de ani pentru casa. Concluzia este simpla: ori un job extrem de bine platit (dar este imposibil avand in vedere modul de exprimare), ori ati muncit in strainatate cativa ani (posibil avand in vedere exprimarea, dupa cum am mai spus, dar am dubii deoarece si cu bani din afara tot iti mai trebuie ceva sa pui peste, asta daca nu cumva ati fost plecat prin anii 2000), ori sunteti patron (eu pe asta pariez). Ca si patron, cu siguranta va place sa va si plimbati din cand in cand. Intrebarea mea este urmatoarea: va duceti undeva unde puteti face ceva? Sau va duceti undeva unde sunteti fericit doar ca puteti admira apusul din alt unghi? Majoritatea oamenilor se duc undeva unde vor sa se distreze, sa se elibereze de stresul cotidian (cei ce muncesc), iar aici fiecare locatie de pe acest glob pamantesc vine cu o atractie. aceasta atractie, daca nu exista, acel loc ramane pustiu si trist, fara vizitatori, care daca ar veni, ar cheltui bani si zona s-ar dezvolta, pentru ca apoi vin si altii sa investeasca si sa faca bani de pe urma celor care vor veni in numar si mai mare ca sa beneficieze de multe multe distractii. Asa functioneaza lumea asta. De aceea sunt aceste investitii. De ce naiba credeti ca baga toate tarile miliarde de euro in stadioane si alte asemenea, pentru jocuri olimpice, campionate mondiale si europene? Doar ca sa dea faliment? Sau pentru ca ele sunt de fapt investitii (chiar daca raman parasite dupa), care isi scot inmiit banii? Mor cand vad atat de multi hateri pe acest site, care nu au nici cea mai mica urma de bun simt, sa recunoasca atunci cand se realizeaza ceva bun pentru oras, nu neaparat pentru ei. Dar asa e romanul nenorocit, daca nu e pentru el direct, mai bine lipsa!

              Răspunde
              • Hateri, e mult spus.
                Oamenii sunt nemulțumiți.
                Trebuiesc analizate problemele orașului și apoi rezolvate în ordinea importanței lor.
                Înțeleg din mesajul d-voastră că vedeți un viitor luminos, dpdv turistic, pentru Buzău.
                Eu mă îndoiesc. Sper să mă înșel eu.

                Răspunde
          • Te-ai făcut și contabil și procuror și decident se pare. Daca tu nu ai reușit în viata decât sa îți iei covor persan, restul ar trebui sa fie la fel, dacă nu, înseamnă că fura. Imprumuturile sunt necesare dacă sunt pt dezvoltarea orașului. O platforma industriala e necesara, nu un aquapark și busturi. Dar dacă ai crescut cu salariu de la stat….e ok tot ce debitează primarul.

            Răspunde
            • As vrea sa fiu procuror sa am 25.000 de lei bani in mâna! Dar ce sa fac cu ei intr-un oras mai urat decât un Ghetto in New York? Realizatii din Buzău nici măcar nu realizează unde trăiesc ! Pentru ei e frumos și bine! Good Luck guys!

              Răspunde
          • Gablonez! Vezi ceva lucitor și crezi ca ai un diamant.

            Răspunde
    • Plătim cea mai scumpă apa și canalizare din țară și pe ei nu îi interesează rușine, când a venit primar a spus că va ieftini apa și ce a făcut a mărit prețul cu 50%

      Răspunde
  • Echipa managerială parcă tot „din cauza băncilor” s-a mutat la primărie.
    Din credit se face mereu ceva productiv dacă nu ai ca obiectiv falimentul. Public sau privat este fix la fel. Îndatorarea până la limita legală fără perspectiva creșterii veniturilor duce mereu la faliment. La Buzău populația este în scădere, salariile medii sunt sub media națională, firmele mari sunt tot în scădere și doar o serie de minuni pot inversa tendința odată instalată.
    Deciziile sunt cel puțin neinspirate.

    Răspunde
  • Și totuși, într-un an electoral, când poate te apropii de final de mandat, este corect și normal să faci un împrumut pentru niște proiecte (bune sau rele) cu care buzoienii nu ar fi de acord? Înțeleg să faci un împrumut pentru finalizarea unei investiții finalizată 90%, dar așa?

    Răspunde
    • Da, pentru ca Toma să fie reales și sa continuie dezvoltarea și modernizarea orașului! Ca dacă vine “Gașca”, iar o sa așteptăm 20 de ani sa se repare o strada!

      Răspunde
      • Gablonez! Veți rămâne aici toți aia care credeți în mărgele colorate.

        Răspunde
      • Tot o gasca este. Alta, partial, dar tot o gasca. Nu fiti naivi.

        Răspunde
      • Ai făcut tu vreun studiu socio-politic pe satul, pardon municipiul Buzău? De unde știi tu că vine ” gașca ” aia despre care vorbești tu? Și despre cine vorbești? Modernizarea orașului, tu te auzi mă băiatule? A ajuns normalitatea să ajungă lux sau vai ce mare modernizare. Că ți-a turnat ție asfalt pe o stradă și că a eliberat benzile de pe Unirii aia nu e modernizare bă libanezule sau ce vrei tu să fii. Da este o schimbare , dar nu modernizare, era ceva normal. Oh vai zici că ne-a pus Dumnezo mâinile-n cap de când e Toma primar. E aceiași Mărie cu altă pălărie, doar că într-o mână are ceva de atrage atenția la fraieri și în pălărie își bagă ce vrea el și vă lasă cu bale la gură bă săracilor, săraci cu duhul bineînțeles

        Răspunde
        • Pai gasca sunt aia ca tine, care nu au făcut nimic pentru oras! Când ai văruit blocul in care stai ultima data gaspodarule! Sau casa? Așteptați sa va facă alții gratis iar voi sa plătiți 250 impozit pe an și sa ziceți ca plătiți taxe mari! Ce v-as pune eu 1% din valoarea proprietații impozit anual! Ca in capitalismul adevărat! Sa vedeți ce bani o sa aibe Tomita de parcări și altele! Ca sa fie ca in lumea dezvoltată unde va place sa mergeți in excursii! Voi vreți sa plătiți taxe anuale cât un cartuș de țigări și sa aveți infrastructura ca in America! Gratis nu mai merge băieți! Vin vremuri grele, dar voi de la Buzău nu prea va prindeți !

          Răspunde
          • Mă, periculos bugetar, mă tu uiți că normal e să ne scădeți taxele, nu să le creșteți.
            Mă, tu ai impresia că noi suntem pe moșia ta.

            A făcut Toma, e frumos orașul, dar nu tot ce face e bun. Nu ne-ați zis cu ce dobândă a luat banii, dar v-ați încordat toți aicea pe ciolan.

            Mă, periculos bugetar, mă tu uiți că noi vă punem acolo că n-avem încotro și ca să faceți ce vrem noi, nu să puneți mesaj de cookies pe fiecare site web ( să puteți să vă lăudați că ați făcut ceva în viața voastră).

            Mă, periculos bugetar, nu uita că lucrezi la stat pentru că pupi bine-n dos și pentru că nu ești în stare să faci altceva. Așadar, nu prea ești tu în măsură să spui. Rolul care ți s-ar potrivi perfect ar fi să asculți activ.

            Mă, periculos bugetar căruia i se pare că un cartuș de țigări e o unitate de măsură, mă, tu uiți că administrația publică e jmecheră atunci când dă, nu când ia. Din ce să dea? Din ce administrează, mă, periculos bugetar.

            N-are cum? Nu face nimeni nicăieri? Pai, nu face nimeni că doar proștii, impotenții sau hoții ajung să lucreze la stat – din administrarea bunurilor private toată lumea scoate profit, doar pt administrarea bunurilor publice trebuie să plătim.

            Lumea ți se plânge că sunt taxele mari, dar tu-i cerți că n-au văruit blocul și le-ai mari taxele?!? Pi nu ești tu bun de biciuit în piața publică? De unde vii tu, mă, să ceri impozit pe imobil 1% ca-n occident când salariile sunt ca-n Romania? Din ce bani trăiești tu, mă, ruptule de realitate?

            Mă, dar ce crezi tu că te califică să vorbești în fața noastră? Tare aș vrea să știu cine ești cu adevărat să pot râde de tine și să te fac cunoscut întregului oraș…

            Răspunde
    • Cartierul 23 august îl mai asfaltați??? În ce an???

      Răspunde
      • CE SA ASFALTEZE CA IN DOROBANTI 1 TREBUIA ASFALTAT SI FACUT PARCARI DE 4 ANI ASA CA STAI LA RIND

        Răspunde
  • …. DA …..
    Sub ” identitatea ” de anonim se ascund multe persoane ….. si spun multe , mai bune si mai rele …
    Eu unul as prefera o ASUMARE ! Pe FATA ! Ai CEVA de spus ?
    SPUNE , cu nume si prenume ….. si fara teama !

    Si fara CENZURA din partea buzoienii.ro

    Răspunde
  • …. DA …..
    Sub ” identitatea ” de anonim se ascund multe persoane ….. si spun multe , mai bune si mai rele …
    Eu unul as prefera o ASUMARE ! Pe FATA ! Ai CEVA de spus ?
    SPUNE , cu nume si prenume ….. si fara teama !

    Si fara CENZURA din partea buzoienii.ro

    Personal , sint satul de opiniile neasumate ! DE CE VA ESTE FRICA ?

    Va ia cineva boii de la bicicleta ! Ne intoarcem in comunism sa ne fie frica de ” sistem ” ?
    NU !
    TREBUIE sa luam ATITUDINE !
    DIRECT si pe FATA !

    Răspunde
  • EU lucrez in mediul privat si DACA , CUMVA , mi se va impune o atitudine contrara condingerilor mele , DEMISIONEZ ! IMEDIAT !

    Nu mi se pare normal sa acceptam ” chestii ” , doar pentru ca ” asa vrea sefu’ ”

    Ma JUR !

    Răspunde
    • Nu poți mereu să-ți asumi. Nu te mai bagă la pușcărie, dar tot te pot bloca la nivel administrativ. Te țin zeci de ani pe loc cu autorizațiile in timp ce prostii lor râd de tine și li se pare că-ți sunt superiori doar pentru că ei au primit autorizații pe pupa in dos.

      Răspunde
    • „Viața e complexă și plină de aspecte…”, Filantropica.

      Răspunde
  • Aquapark nu este important și nici urgent
    Cinema Dacia nu este important și nici urgent.
    Aceste două proiecte pot fi făcute din bani privați dacă se concesionează dreptul de utilizare a acelor suprafețe pe 49 – 59 – 99 de ani etc
    În acest fel primăria nu cheltuie nimic și nu face datorii

    Răspunde
    • Importante sunt parcările in fata balconului tău ca sa iti etalezi BMW de 20 de ani vechime la neamuri! Nici școala nu e importantă, biblioteca nu, opera nu, teatrul nu, cinematograful nu! Pai mergi la țara la tine ca ne deranjezi!

      Răspunde
      • Iar te-ai scăpat în pantaloni. Cum te făcuși tu educator și priorizator public.
        Mă, lumea vrea să meargă cu mașina pentru că în autobuz nu spălați, sunt rare și ați tăiat apa caldă, iar oamenii se spală mai rar pentru că nu le faceți educație.

        Lumea merge cu mașina pentru că, in loc să-i educați în simileasca, voi i-ați izolat, dar le dați drumul in mijloacele de transport în comun să scuipe și să bălească pe mânere.

        În loc să investiți în apă caldă, voi investiți în Aqua park. Cine să se bage în Aqua park? Ăia care n-au apă caldă acasă? Pi io mă mai bag cu ei acolo?
        Ați tăiat apa caldă a orașului că făcea unul care nu va placea vouă și curent și apă caldă…

        Ați luat biciclete. Educație n-ati făcut, dar vă mirați că vă lăsa bicicletele aiurea. Pi cine s-ar angajat să facă educație din taxele percepute? Populația???

        Lumea merge cu mașina pentru că n-ați fost în stare să le asigurați condiții umane in mijloacele de transport în comun, pentru că nu sunteți în stare să mențineți bicicletele (șeile nu-s stranse, ghidoanele sunt strâmbe că nu-s stranse, le cad pedalele), pentru că ajungem mai repede pe jos decât cu mijlocul de transport, pentru că stațiile sunt prea rare, iar semafoarele prea dese și nesincronizate.

        Baaaa!!!! Tu ești tare periculos și ești fix generatorul de probleme al societății noastre.
        Și în loc să mă întrebi cum e bine, ai vrea să-mi spui tu mie. Da, știu, și eu fac la fel, dar sunt convins că dacă te întreb, o să ți se pară că te întreb că eu cred despre tine că ești deștept și, in loc sa te verifici, să te întrebi dacă e întrebarea retorică, tu, încrezător, o să continui să-mi spui aberații.

        Să știi că degeaba facem noi educație acasă dacă ministrul culturii are impresia că teatrul e suficientă cultură. Talk show Tv, radio, muzică, podcasturi – astea înseamnă cultură acum.
        Cultură = educație pentru păstrarea
        ȘI DEZVOLTAREA valorilor naționale.
        Cultură și educație se face inclusiv pe Tik-tok!!! (Pentru un om cu minte, nu pentru bugetarii care caută posturi în care să stea odihniți la creier).

        Răspunde
  • Dar de ce nu așteaptă „să fie reales și sa continuie dezvoltarea și modernizarea orașului”, apoi să facă câte împrumuturi dorește?
    Sau împrumutul îi garantează realegerea?
    Ori făcând aceste împrumuturi ne condiționează să îl realegem?
    Undeva este o logică de „bengalez” cam greu de înțeles!!

    Răspunde
    • Credit pentru Aquapark = cei ce au salariu 2000 lei si fac rate pe 5 ani sa ia noul IPhone .
      Un parc inseamna pe langa investitie multi salariati, cheltuieli imense de intretinere, reparatii etc. Parcul va fi inchis din septembrie pana in iunie. Ce face cu salariatii ? Sa nu spuneti de incalzit iarna ca ar trebui imprumut la FMI ….. este un proiect gen facem si vedem apoi ce iese….

      Răspunde
      • Da de ce va trebuie IPHONE daca aveti 2500 de lei? Vedeti-va lungul nasului.Daca vreti figuri si barasoneala platiti.Nu se supara nimeni!Fara crearea unor locuri unde sa mearga lumea,Buzaul o sa ajunga MIZIL! Chiar imi spunea un doctor din Bucuresti”Ce sa fac in Buzaul ala dupa program?’Nu ai ce sa faci! Restaurante 3,4 mai rasarite,teatru nu, opera nu, cinema nu,! Asa ca mai lasati vaicareala si puneti mana la dat cu var macar pe blocuri ca se darama in curand pe voi!

        Răspunde
        • Zi-i la doctorul ăla să meargă la cursuri, la conferințe internaționale, nu sa caute aquapark, că el e intelectual.
          Treabă lui e sa se asigure că pune diagnostice corecte, nu că are unde să se distreze, iar salariul îl are așa mare ca să-și permită mașină cu care să meargă să se distreze unde-i place lui.

          Dar atenția lui să fie pe studii, că de aere suntem sătui.

          Răspunde
  • Ca de obicei comentarii pro și contra! Așa e corect, fiecare cu opinia lui care trebuie respectată NU și însușită, dar cu asumare cum zice D-l Halcu adică cu nume și prenume!
    Eu am mai postat pe aici fiind PRO actuala conducere a primăriei! Cu împrumuturi, cu fonduri proprii și europene s-au realizat multe lucruri bune și e drept mai puțin bune – aici mă refer la calitate! Gașca Boșco, în comparație cu gașca Toma, ce argumente ar putea aduce, pentru a-i putea combate pe ultimii? Nu prea au…și nici nu cred într-o revenire a „penalului” făcut scăpat de justiția noastră strâmbă! Rămâne în amintirea noastră cu
    activitatea intensă în domeniul medicinei de la hotelul Rin din București când, ca un bun comunist ce era, făcea curătenie la locul de muncă!

    Răspunde
    • Vă e oleacă frică de el, dacă după atâta timp dați în el ca-n Ceaușescu…
      Vă zic cine sunt de îndată ce poliția incepe sa vă bage la pușcărie pentru neglijență în serviciu, abuz în serviciu și trafic de influență.

      De îndată ce se apuca lumea serios de treburile astea, vă zic cine sunt.

      Periculoși sunteți și biciuiți meritați. Numa așa înțelegeți.

      Răspunde
  • Don Primarele cam multi bani împrumutați pt. ce ne am mai împrumutat și anul trecut. Din ce ai promis acum 3 ani nu s a terminat nimic. Sper sa nu ajungem că în epoca Boscodeala. In plina recesiune toate preturile (apa, canal,etc) la noi au super explodat. Primăria se împrumută și buzoianul plătește fara sa îl asculte nimeni. Ștrandul o sa fie că și stadionul de la Kaufland, adică degeaba 10 luni pe an, cum o sa fie și construcția Concasului de vis a vis

    Răspunde
  • Cred că gradul de îndatorare al administrațiilor locale are legătură cu cel mai recent recensământ finanțat în totalitate de o instituție cu sediul central la Washington D.C. și anume Banca Mondială. Să ne amintim că recensământul a cuprins și locuințele, solicitându-se date amănunțite despre acestea. La finalul procesării datelor, celor care au făcut obiectul recensământului, românilor, nu li s-a transmis nicio informație, nici măcar vorba poetului de la OTAN: nici noi nu mai știm câți suntem. Probabil finanțatorul a fost șocat de numărul mare de locuințe proprietate personală și de impozitul derizoriu pe care-l plătesc administrațiilor locale. În locul de baștină al finanțatorului impozitul la o căsuță modestă, dintr-un stat modest și o localitate modestă este în jurul a 3.000 de dolari ceea ce înseamnă aproape 250 dolari lunar. Ăsta este unul dintre motivele principale pentru care americanul de rând nu se prea înghesuie să dobândească o locuință proprietate personală și preferă să-și trăiască viața în locuințe închiriate. De la cine închiriază? De la aceiași jupâni care intră în România făcând un ocol prin Ucraina ca să aibă statut de refugiați de război și să primească de la statul român sume necuvenite.
    Revenind la subiect, modalitatea prin care se pot justifica majorări de impozite pe locuințe este nivelul ridicat de îndatorare al administrației locale. Cred că în această cheie trebuie privite inițiativele aleșilor noștri care ne reprezintă interesele.

    Răspunde
    • Justificarea măririi impozitelor sa fie nivelul mare de îndatorare al administrației locale ?!

      Ce tâmpenie !

      Dar de ce administrația locală a ajuns la acel nivel de indatorare ?!

      Susținând o companie de transport născută falimentară, monumental de ineficienta si unul dintre cei mai mari poluatori din acest oraș ?!
      Susținând prin funcții celebrele plimbătoare de dosare, îmbrăcate invariabil in rochițe mulate și sexy ?!
      Băgând bani ca la balamuc in echipe de sport care nu interesează pe aproape nimeni ?
      Construind…….cinematografe, in 2024 ?!
      Pe bune ?!
      Când în salile de cinema ale Buzăului absolut zilnic sunt probleme in a se intruni numărul minim de persoane (6 – 8) pentru a se difuza un film și frecvent sunt anulate difuzările fiindca nu vine nimeni ?
      Sa se construiască Aquapark ?!
      Aloooo, au dat faliment Aquaparkuri din Bucuresti, Brașov, Constanta, Neamț, etc. A dat faliment CEL MAI MARE AQUAPARK DIN EUROPA. Disneyland Paris e in pragul falimentului de un deceniu.

      Administratia noastră cu gândirea rămasă tot prin anii ’70…

      Aloooo, trezirea, suntem în 2024 și avem alte priorități, alte nevoi !

      Răspunde
  • bani aruncati pe chestii inutile … sa sa plateasca copii vostri ide o sa se sature … apa e cea mai scumpa din tara, apoi o sa creasca impozitele si alte taxe … f frumos …

    Răspunde
  • aqua park … sa plateasca toti buzoienii pt cateva broaste .. .ce frumos .. o sa vina turisti din toata lumea si o sa plateasca bilet sa se scalde iar primaria o sa isi recupereze investitia intr-un an… in plus, o sa fim cei mai destepti din tara datorita imbaierii in aquapark

    Răspunde
    • Satana se da pe tobogan in Aquapark-ul de Buzău !

      Buzaul, mama și tata experimentelor in domeniul construcțiilor, de către toți Doreii, reuniți aici de prin toată țara !

      Ăștia nu-s in stare să lipească niste chestii galbene și alunecoase pe asfalt, sa le iasa din prima, până la urmă le-au prins în dibluri.
      Nu-s in stare să taie drept niste pavele, rezultând diferente de cate 2cm între muchiile învecinate, deși ar fi trebuit să fie continui, cu abateri de cel mult 1mm.
      Nu-s in stare să măsoare cat de lunga trebuie sa fie țeava de polipropilena astfel încât, după lipire, sa nu împingă țeava principala, in jos, cate 2 cm, onduland-o ca la balamuc.

      Adică chestii absolut elementare, prin urmare cine are curajul să-și riște viața pe vreun tobogan din Aquapark-ul buzoian.

      Ferească Dumnezeu !

      Răspunde
      • Asta e calitatea muncitorilor romani! Slabi profesional și cu figuri! Lasă ca aducem 2-3 milioane de străini sa muncească iar astia sa plece la spălat izmene ca de altceva nu sunt buni! Lumea se schimba așa de repede ca buzoienii nici nu o sa-și dea seama când popoarele vor fi pe Marte și Jupiter, iar ei se vor continua sa se certe pe parcări ! Asta înseamnă șmecheria, diplome luate pe bani, profesori cu note de 5-6 la definitivate, doctori făcuți pe șpagă, ! Și toate astea nu sunt izolate ci un mod de viața ce caracterizează nația romană! De aceea e bine ca la 100 de ani sa mai amesteci sângele ca altfel apare degenerarea nației! Și se vede ca mergem spre dezastru!

        Răspunde
        • Arunci cu noroi și halești pe nemestecate propagandă antiromânească. Nu-mi dau seama în ce domeniu activezi și ce produci. Problema nu este la muncitorul român ci la angajatorul din România. La salariile oferite și cererea este din același registru. Nu poți cere calitate când tu oferi salarii la nivel de salahor. Dintre toți occidentalii, angajatorii spanioli sunt onești. Toți recunosc că l-au prins pe Dumnezeu de picioare când au angajat muncitori români. Românii lucrează repede și bine. Nu că ceilalți occidentali ar fi nemulțumiți, dar le e jenă să recunoască că muncitorul român este peste muncitorul autohton. Au aere de superioritate iar pe tine te bombardează cu complexe de inferioritate.
          Ia să ofere angajatorul din România, fie străin sau autohton, salarii de ordinul celor din occident și ai să vezi că majoritatea românilor plecați în pribegie se întorc acasă.
          Occidentul este pervers. Exemplul elocvent este din domeniul agriculturii. Subvenția pentru fermierul occidental pentru un litru de lapte depășește prețul pe care-l primește fermierul român la vânzarea unui litru de lapte. Evident că bombardat de propagandă antiromânească o să tragi concluzia că fermierul român este puturos și ineficient!

          Răspunde
          • Cum sa ofere ma salarii de “ occident” când noi suntem in lumea a treia? Când la tine o casa e de 5 ori mai ieftină ! Cand tu plătești 150-250 lei pe an impozit la un apartament! Când metrul pătrat de teren la sate e un euro? Când jumătate din populație merge gratis sau aproape gratis cu autobuzul! Iar Spania de care vorbești este una dintre cele mai sărace tari din vechea UE! Romanii muncesc pe 1200 de euro in Spania! Banii ăștia poți sa-i câștigi și in România! Da aici patronii sunt rai! O sa va văd in 5-10 ani când și in România orice analfabet o sa câștige 1000 de euro ce o sa mai zici! Ca la cum creste salariul minim in 10 ani însă avem mai mult decât spaniolii !

            Răspunde
            • Asistatule social, habar nu ai ce inseamna „lumea a 3-a” dar crezi ca esti de o finete intelectuala peste medie. Nu esti!

              Hai sa te lumineze taticul tau, sa nu te prapadesti nestiutor : tarile „lumii a treia” erau tarile din restul lumii, nealiniate blocului vestic ( „lumea intai” – NATO) sau blocului estic („lumea a doua” – Tratatul de la Varsovia – comunistii, aia de-i iubesti tu mult de tot si iti dorim noi sa ajungi sa cunosti pe propria-ti piele „binecuvantarea” comunismului dar nu in tara asta).

              Asadar, ca sa nu ramai in intuneric, Romania a fost o tara a „lumii a doua” iar acum, mai ales de cand Turcia joaca la doua capete, devine incet dar ireversibil tara a „lumii intai”.

              Cultule care esti tu cult dar habar nu ai despre ce vorbesti, in buna traditie a bolsevicilor otravitori.

              Si da, asistatule social, oamenii vor locuri de parcare pentru ca locurile de parcare lipsesc. Tu nu te lovesti de problema asta pentru ca mergi cu autobuzul pe banii nostri dar pentru noi problema parcarilor este cat se poate de reala!

              Răspunde
              • Uhuu, merge cu autobuzul pe banii lui, că e mai ieftin să mergi cu mașina prin Buzău, decât cu autobuzul.
                Daca ai mașină care consumă în oraș mai puțin de 18% , e mai ieftin carburantul decât autobuzul.

                DA – DA !

                Răspunde
  • Cred că contractarea unui nou împrumut de 30 milioane euro, când mai avem de plată 36 milioane euro, este un nou act de inconștiență, tipică pentru Primăria Buzău.
    Să investești milioane de euro în obiective fără mare importanță socială, culturală sau economică, mi se pare o mare prostie (ca să mă exprim elegant) : Aquapark (inutil) – 12 mil. euro, cimitir municipal – peste 3 mil. euro (cu teren de 5 ha cedat gratis de armată), reabilitare cinema Dacia – peste 1 mil. euro, reabilitare corpuri de clădire la Colegiul M. Eminescu – 800 mii euro (colegiu ce a fost recent reabilitat în timp de 5 ani cu multe milioane euro), statui, fântâni arteziene în parcul Crâng – peste 700 mii euro, construcții centrale termice în zona cămin Contactoare ??? – 342 mii euro, reabilitare infrastructură rutieră b-dul. 1 Decembrie și b-dul. Republicii ??? (reabilitate recent) – peste 700 mii euro, sistematizare cartier Orizont – peste 950 mii euro, etc.
    Cred că buzoienii s-ar fi bucurat și ar fi fost de acord cu împrumuturi la bănci pentru adevărate investiții, necesare pentru mun. Buzău și promise în campania electorală: spital municipal ( pe terenul donat de armată facem cimitir), parc industrial, terminal pentru aeroport civil la Bobocu, locuințe din fondurile primăriei (nu sociale), terenuri sportive pentru sportul de masă, atragere investitori, etc.
    Asfaltarea de străzi, străduțe, alei pietonale, cumpărare de autobuze la măna doua, sprijinirea activității cultural – sportive, sunt obiective ce se pot face din fondurile proprii ale primăriei la care contribuim din plin, noi buzoienii.

    Răspunde
  • De ce considerati inutila investitia cu cimitirul municipal? Sunt constient de faptul ca nu aveti de gand sa muriti prea curand si posibil sa nu aveti persoane in varsta in familie, sau pur si simplu acestia si-au achizitionat locuri de veci din timp, dar… nu puteti sa negati faptul ca exista putine locuri de veci disponibile (la preturi din ce in ce mai mari pentru pensionarii actuali) si o populatie din ce in ce mai batrana. Ok, am inteles ideea privind cheltuielile cu distractiile si cultura, sunt altele de facut, insa omul le face. Nu tin de el toate etapele si trebuie sa asteptam dupa altii, dar se implica si cred ca se vor rezolva (ma refer in principal la spitalul municipal).
    Parc industrial spuneti si atragere de investitori. Va rog sa va duceti pe aleea industriilor si sa observati cu ochiul liber cate cladiri si terenuri sunt in stadiu de liber de sarcini, pentru ca nimeni nu vine sa investeasca. Credeti ca daca ar face nu stiu ce parc industrial ar veni cineva care acum ezita? Dupa ce se va finaliza autostrada, exista premisele unor discutii, dar si atunci populatia va veni sa urle ca a facut Toma cu banii lor parc industrial si le-a dat gratis la aia (altfel nu vine nici dracu la Buzau) sa ne munceasca pe salariul minim pe economie, sa fim sclavii lor pe banii nostri (oare gresesc???).
    Spuneti ca asfaltarile, autobuzele si activitatile cultural-sportive se pot face din fondurile proprii, iar eu v-as intreba politicos, in cati ani doriti sa se realizeze aceste deziderate? Pentru ca din taxele noastre (imi este si rusine sa le spun rudelor din spania cat de putin platesc eu ca si impozite pe imobile si autovehicule), s-ar putea realiza cel mult cateva strazi pe an.
    Vedeti dumneavoastra, romanul vrea repede si bine, ieftin si rezistent, pe rand… sa nu fie mult praf si inconveniente pentru traiul lui de zi cu zi, dar fiecare isi vrea strada lui mai intai. Ca si primar ce ati face? Ati utiliza paie? Cel mai scurt sa fie ultimul cartier in care se va face ceva peste 10-15 ani?
    In loc sa fiti multumiti ca se fac in ritm alert (corect.. nu cea mai buna calitate, dar nici preturile platite nu sunt pentru premium), cu bani cat mai putini de la buget, (care oricum nu este ceva extraordinar ca valoare, avand in vedere nivelurile taxelor platite fata de vest) si cu atragerea de fonduri nerambursabile, doar criticati si va exprimati nemultumirile total neintemeiate de cele mai multe ori. Ce se face acum se va vedea in timp, iar cei care ne viziteaza mai rar, deja vad diferente enorme intre ce a fost si ce este acum. Cine sa vina in locul lui Toma? Va rog sa-mi spuneti. Shrek?

    Răspunde
  • Mai ușor cu lamentările! Am înțeles că Toma este cel mai înțelept.
    Prețurile sunt totuși premium.
    Doar dacă nu vrei nu observi.
    Ai da tu, din firmă, cât s-au dat pe iazul morilor, sau pe cele 6 apartamente din centru, sau …?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.