Veste proastă pt. Banca de Gene Buzău. Lăsată pe dinafară

Una caldă, una rece, pentru Banca de Gene Buzău.

În urmă cu trei săptămâni, s-a anunțat că instituția de la Buzău a primit 3 milioane de lei buget și că va putea angaja un personal din 12 persoane.

Un desant penelist condus de Ludovic Orban a venit pe 21 mai la Buzău pt. a anunța vestea bună

Din păcate, în ultimele ore pentru Banca de Gene din Buzău a venit și vestea proastă.

Proiectul de 30 mil. € cu fonduri europene nu a fost inclus de guvernul Câțu în PNRR. Asta înseamnă că Banca de Gene nu va avea bani pentru dotări (clădiri și laboratoare) și a începe astfel să funcționeze.

„Proiectul a fost pierdut între min. Agriculturii, cel al Cercetării și al Fondurilor Europene. Nu a fost inclus pe lista celor trimise la Bruxelles”, a spus dezamăgit Vânătoru la posturile locale tv.

Banca de Gene va rămâne în aceste condiții doar cu terenul, sediul și dotările fostului sediu Urbis din Crâng – oferite gratuit de Primăria Buzău.

Rămâne de văzut în ce condiții proiectul va merge mai de parte.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Veste proastă pt. Banca de Gene Buzău. Lăsată pe dinafară

  • Asta nu mai comenteaza utilizatorul „Anonim”?

    Răspunde
  • Sa fim seriosi si onesti: un proiect fantasmagoric, fara nicio finalitate, chiar daca este initiat de un om pasionat dar cumva pierdut in „nebunia” lui profesionala, pentru care avem tot respectul.

    Răspunde
  • Pai si ce-au infiintat, in acest caz, domnii Rond si Autobanda? Ei la ce anume au fost protagonisti, intr-o sarabanda grotesca de politruci?
    Deci, ca sa recapitulam, ca „redactia” e putin obosita>
    Toma ofera spatiul Urbis (birouri, sere de flori) din Crang, pentru infiintarea unei banci de seminte.
    Proiectul are nevoie de un act normativ, pe care, veniti la putere, penelistii il refuza si il refuza multa vreme, pe considerentul ca exista deja la Suceava.
    Brusc, Rond dar mai mult Autobanda, anunta ca proiectul lui Toma, Vanatoru si al PSD-ului, intra in linie dreapta, datorita lor (lor adica primii enumerati).
    Se vine de gat cu Orban (el era pm cand a refuzat infiintarea bancii), se fac poze, se da mana si se anunta de catre Autobanda ca promisiunea lui din campanie (?!?!?!?!) – despre care-mi amintesc totusi ca a fost una singura si se referea la starea presei (ce altceva sa-l doara pe patronul Pufu-Autobanda?!?), iata, s-a realizat.
    La cateva saptamani distanta, iata, ca nu s-a realizat!!!
    Autobanda si Rond sunt parlamentari votati de nici 6.000 de buzoieni fiecare.

    Răspunde
  • Aceleași jocuri populiste. Facem doar din gură dar bani nu alocăm. Chiar m-am mirat când a venit Mandolină cu șleahta după el! Totul se distruge programat în țărișoară și ciudații ăștia chiar vor să construiască ceva atât de important pentru viitor?! S-a ales praful până și de laserul de la Măgurele! În curând se alege praful și de țărișoară! Grecia a scăpat ușor privatizând câteva porturi, distribuția de apă și vânzând câteva insule. Pe noi ne paște dezmembrare teritorială ca urmare a partajului jupânilor.
    În România se trăiește mai bine decât în 1990, spun tefeliștii. Da, așa este, dar știți de ce? Nu trebuie să vă uitați decât că în 1990 aveam datorie zero, iar acum avem 60% din PIB. Apartenența noastră la Uniunea Europeană s-a tradus în „luxul” de a te împrumuta ca prostul, aparent fără să dai socoteală nimănui. În capcana asta au căzut și grecii și s-a văzut limpede de ce: după ce le-a crescut gradul de îndatorare la cer li s-au cerut privatizări tragice făcute de o comisie internațională care a avut imunitate în fața legii. Practic, golanii europeni au fost lăsați să-și facă de cap fără a suporta nicio consecință a actelor lor. Exact asta ni se pregătește și nouă!

    Răspunde
  • Nu mă las provocat în sensul articolului. Banca de gene ar urma să fie la Buzău doar pentru că acel profesionist cu viziune Costel Vânătoru este din Buzău. Ar trebui să fie un proiect național. Acum este o dispută locală și nu e bine pentru proiect.
    Buzăul nu este cea mai bună locație pentru păstrarea propriu zisă a materialului genetic. Județul Buzău ar fi o bună locație pentru producerea materialului genetic datorită diversității reliefului și mai ales a prezenței echipei domnului Costel Vânătoru. Din păcate pentru proiect, ideea a ajuns să fie discutată inclusiv de mine. Păcat. Acum nu mai este vorba despre proiect, ci vorbim despre imaginea unor oameni fără legătură cu proiectul. Cel mai îndreptățit să emită judecăți, este și cel mai discret spre rușinea multora dintre noi.

    Răspunde
  • Mai exista si fonduri europene. Sau primaria poate renunta la luxul de a plati multe milioane de euro unor cluburi sportive.

    Răspunde
  • Încă mai există români care cred în miracolul fondurilor europene. Nu se aprobă proiecte cu fonduri europene (fonduri de coeziune) dacă grosul finanțării nu se întoarce în centrul Europei. Vede cineva vreun motiv ca Banca de Gene de la Buzău să fie eligibilă pentru fonduri de coeziune? Mai degrabă corifeii UE au interesul să faulteze inițiativa.

    Răspunde
  • Urat! Mare pacat ca asa oameni de valoare sunt prinsi in miza unor jocuri politice derizorii! Dl Vanatoru este un om deosebit, un cercetator in toata puterea cuvantului, un om de o finete caracteriala rara, o minte inaintea timpului sau, nepusa in valoare! Mare pacat!

    Răspunde
  • Pixele, iar aberezi, cred ca fraternizezi la logica dlui Leo, mare formator Dex, mare spirit nationalist….prost.
    1. Orice tara cu datorie zero, este expusa unui mare risc: acela de a nu mai fi de interes ptr nimeni, rekte…zero investitii, zero dezvoltare, zero tot. Stiu ca iti suna ciudat dar mai citeste si tu putina literatura de business pur, lasa naibii feisbucul ca acolo e regie ieftina, nimic real. Asa cum, nici somajul zero (o utopie de altfel) nu face decat rau, nivelul de 5% fiind unul sanatos pentru orice tara, de exemplu.
    2. Grecii au ajuns unde au ajuns pentru ca (virgula) coruptia devenise endemica, iar totul era la „negru”, nici nu mai stiau cum arata un bon fiscal, ciu-ciu impozite…normal ca s-au prabusit.
    3. Fondurile UE….frate, chiar esti culmea: aia dau bani si spui ca banii se intorc la firmele lor, ceea ce doar partial ai dreptate: DAR BUNURILE CUMPARATE, DRUMURILE FACUTE, DOTARILE LUATE PENTRU ORICE RAMURA A ECONOMIEI…..RAMAN AICI, LA MELTENII CA TINE, CARE DOAR CRITICA DAR SE LINGE PE DEGETE !!!! Tipic…

    Sa mai continui ? Nu cred, tot in teoria conspiratiei te gasesc si maine dimineata :)))))

    Răspunde
  • Hai bre anonime poate totusi spui mai multe despre peneleul tau.

    Răspunde
  • Pentru genialul Catalin

    „Asta a ajuns România. O suveica prin care Europa își multiplica capitalul.”

    Cutremurător dar asta e realitatea necoafată, pe care mulți inițiați refuză să o recunoască iar cei multi, adică cetățenii, nici nu știu prin ce trec.
    Cum e folosită România ca suveica pentru plasarea capitalului la dobânzi pozitive, pentru a ajuta economiile europene si băncile europene?
    Romania face datorie ca sa importe. Bancile straine prin filiale plaseaza aici capitalul primit gratuit de la BCE, il plasează cu dobanzi de 10 ori mai mari decât dacă ar fi împrumutat firmele germane, italiene, franceze etc. Ce face România cu banii? Cumpara bunuri si servicii, face investitii unde 60-70% reprezintă importuri din tarile comunitare.
    Banii se întorc în economiile europene, companiile străine rețin randamentele, România rămâne cu datoria și dobânzile, băncile straine încasează dobanzile si castiga înzecit.
    Ce conteaza deficitele, ce conteaza dezechilibrele macroeconomice?
    Acestea sunt folosite ipocrit de samsarii capitalului doar când România are curajul să își restructureze datoria si să încerce să fie independentă.
    34 miliarde de euro s-au învârtit în forma asta în ultimul an jumătate în România.
    Datorie! 34 miliarde euro.
    Bani îndeajuns pentru ca România să fi redus decalajul față de Polonia sau Ungaria.
    Nu a fost sa fie.
    Risipă si atât.
    Dar datoria și dobânzile se vor plăti de oameni și de economie.
    Povestea se repetă .
    În 2009-2010, imprumuturile luate de România au ajutat bancile grecesti, ulterior pe cele austriece să iasă pe plus din criza de lichiditate.
    Desi aveau posibilitatea să apeleze la clauza de salvgardare în cadrul zonei euro, ceea ce ar fi condus la restructurari interne de capital pentru greci, respectiv austrieci, au facut altfel.
    L-au gasit niște țuțări, gen Basescu, respectiv Boc, iar acestia au dispus ca România sa faca datorie, sa se împrumute pentru a asigura lichiditate bancilor grecesti, ulterior austriece.
    În loc sa isi reduca expunerea bancile cu capital grecesc sau austriac au dat credite la greu in Ro si au incasat dobanzi cu care si-au echilibrat problemele de lichiditate. Romania a ramas cu datoria. Românii cu creditele.
    7 ani ne-a luat sa platim acea aventura falimentară pentru România.
    Retraim filmul printr-o suveica similara. Asa se întâmplă când tara este condusa de un broker de credite.
    Ne pregătim să mai luăm 15 miliarde euro împrumut care se transforma în datorie.
    Unde vor merge banii?
    80% vor merge la firmele din Europa. Pentru că importăm aproape tot ceea ce ține de infrastructură.
    Iar unde nu importăm bitum si fier beton sau vopsea, vom da banii pe consultanță la firmele europene.
    Asta a ajuns România. O suveica prin care Europa își multiplica capitalul.
    Iar România o țară condusă de slugi va rămâne să plătească toată nota de plată!
    Autor: Adrian Câciu

    Răspunde
  • Gata, copy-paste (ca altceva nu stii si nu poti sa compui….) ca pesedistii de marca, plus ca un articol scris pe orice site de un oarecare Adrian Caciu (rekte A3, rekte RTV, rekte …. alte latrine)….gata, te-a convins !
    Super. Tine-o tot asa. Asta e adevarul absolut.

    Răspunde
  • Așa sunt eu, meltean, cred în ce spun economiștii oarecare în loc să iau de bune genialitățile celebrului Cătălin!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.