Cine va fi președintele PSD Buzău ? Toma, Neagu sau Romașcanu ?

„Într-o ședință de-a noastră, la partid, domnul Ciolacu a spus că va trebui să ținem alegeri pentru numirea unui președinte PSD pe județul Buzău”, a anunțat zilele trecute Emanoil Neagu la Campus Tv.

Cauza? Marcel Ciolacu este președintele PSD la nivel național și nu mai are timp pentru a se ocupa și de organizația de la Buzău.

Iar PSD Buzău, fără un lider local, capabil să apere partidul și să ia decizii rapide e dezavantajat în competiția cu adversarii politici.

Neagu, Toma ori Romașcanu ?

Teoretic, Neagu pornește mare favorit. Grație funcției sale de șef al CJ Buzău, Neagu are relații directe cu primarii care sunt și președinții organizațiilor locale ale PSD. Dacă nu vor fi interferențe, Neagu are cele mai mari șanse.

Emanoil Neagu: „Să candidez la șefia PSD Buzău ? Mi-ar trebui ceva adrenalină pentru asta. O să vedem și cum va fi curentul. Niciodată în viață nu m-am pus împotriva curentului”

Toma e politicianul buzoian cu cele mai dese apariții în mass-media locală și are atuul de a fi cel mai votat primar de oraș mare din România (ca procente).

„Deocamdată nu mă interesează funcția asta. Mai importantă pentru mine acum e încercarea de modernizare accelerată a orașului Buzău”.

În ultima vreme, alura de șef al PSD Buzău o are senatorul Lucian Romașcanu. E principala voce care apără PSD Buzău și care are inclusiv abilitatea de a trimite săgeți înspre adversari. Romașcanu e foarte probabil și cel mai apropiat de șeful Marcel Ciolacu. Are dezavantajul de a sta și el (fiind senator și purtător de cuvânt PSD) mai mult pe la București.

Există și posibilitatea înțelegerii tuturor pentru numirea unui nume surpriză, altul decât cei trei enumerați mai sus – o variantă de compromis, în caz că se va considera că alegerile ar putea declanșa un război în PSD Buzău – care ar slăbi considerabil partidul. Dar atunci președintele „de împăcare” ar putea avea dezavantajul de a deține o funcție lipsită de putere efectivă.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Cine va fi președintele PSD Buzău ? Toma, Neagu sau Romașcanu ?

 • Avea Buzaul trei feciori
  Ca niste flori. Toţi trei deodată
  Au candidat. Sărmanul tată!
  Ce griji pe dânsul, ce fiori,
  Când se gândea că-i greu războiul,
  N-ai timp să simţi că mori.

  Il compatimesc pe Tata Ciolacu! Are motive sa-l intreaca pe Cosbuc…

 • Cea mai potrivita persoana pentru sefia PSD Buzau ar fi …Boscodeala C. Buzoienii l-au iubit si votat cu ochii inchisi…In plus, a stiut sa dribleze justitia din Romania ,deci e persoana ideala !…

 • La cati borfasi sunt in PSD,va fi o alegere usoara.Cu Ciolacu mare sef,oricum ,PSD-ul a ajuns de ca….at (rahat).Problema pentru ei,va fi ca nu or sa mai poata fura ca in „vremurile de aur” din timpul unui Ion Vasile, Victor Mocanu,Boscodeala,……si pleiada de borfasi penali care au distrus si devalizat orasul si judetul Buzau.

 • Dacă Ciolacu a ajuns președintele PSD, oricine poate fi președintele organizației buzoiene a PSD.
  Trei nume aproape goale…
  Tereacă, Buzăul, cu sub 115.000 de locuitori, nu este un oraș mare. Toma a fost ales prima dată pentru că PSD și pentru că opoziția nu există, nu pentru că Toma.
  Neagu se crede stăpân peste judet, deși nu a făcut mai nimic pentru acesta.
  Romașcanu provine dintr-o familie de nomenclaturiști, el însuși suspectat fiind de apartenență la servicii…
  Deci, care rău este mai puțin rău pentru noi?! Dar, stați, că nu noi, cetățenii, contăm, ci interesul celor care conduc PSD.

 • Un oras de melteni sudici, intotdeauna asteptand pomeni de la PSD, nu ai ce face. Astia suntem…
  Oricum, interesanta pozitia dlui Toma, este clar ca pregateste un exit, imediat cum Ciolacu va fi „deportat” la un moment dat, de la sefia gastii numita PeSeDe.

 • Mai Domnule Tereaca ! daca vin 10 persoane al vot si il aleg 9 persoane !!!! da ,,,, toma e primar ,DARRRRRRRR ,ASTA NU INSEMNA CA E CEL MAI VOTAT PRIMAR DIN TARA ,SA FIM SERIOSI .

 • E primarul de oras mare cu cel mai mare procent din țară. De asta l-au și pus ăia președinte executiv la Asociația Municipiilor.

 • Aud că urmează să răsufle în media un filmuleț cu Ciolacu înamorându-se cu o duduie.
  Pe cine oare avantajează asemenea filmare!?

 • @Pixelu Albastru acea filmare o avantajează pe duduie!

 • Pixele, dai o informatie falsa, nu a zis nicaieri de niciun film cu Ciolacu. Mai lasa Antena 3…

 • Țara arde și … pe pesedei îi „mute” grija cin’ să fie șeful… bun așa, băgați mare, că e bine…
  Nu că alții sunt mai breji, da’ așa, ca să se vadă cât de deconectați sunt ăștia de „populime”…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.