Militarul buzoian ucis în Afganistan este condus acum pe ultimul drum

La ora scrierii acestui articol, militarii poartă pe brațe sicriul cu trupul militarului buzoian între biserica de lemn a unității militare și Cimitirul Eroilor.

S-a încheiat slujba de la biserică, iar în acordurile funeste ale fanfarei militare șiragul de oameni, militari și civili, rude, prieteni ori simpli buzoieni se îndreaptă spre Cimitirul Eroilor.

Ceremonia a început la ora 10.00 la Biserica Sf. Ștefan din Micro III, unde  a fost depus trupul militarului, după care s-a mers în cartierul Micro V, la blocul unde a locuit Mădălin Stoica.

Din Micro V, convoiul militar s-a îndreptat spre biserica unității militare de pe Bd. Mareșal Averescu.

La slujba de prohod au ținut să participe șeful CJ Buzău, primarul C-tin Toma și subprefectul Sorin Gheorghe.

În biserică au cuvîntat preotul militar Alexandru Tudose și col. Maftei, comandantul Batalionul 47 Comunicații și Informatică, unde a lucrat din 2012 sanitarul-militar buzoian.

„Chiar dacă ai murit în altă țară, Mădălin să știi că ești erou al României. De asemenea, îți spun că vei rămâne ctitor al acestei biserici. Știu că atunci când s-a construit ai fost printre militarii puternici care ai pus umărul la ridicarea ei” – preotul militar Alexandru Tudose


„Mădălin vei rămâne în sufletele noastre. De acum, nu te vom mai căuta prin curtea unității, ci în inimile noastre. Îți promitem că vom fi mereu alături de familia ta” – col. Maftei, comandantul Batalionul 47 Comunicații și Informatică

La această oră are loc ceremonia de înhumare.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.