Doliu în Spitalul Județean, dar și la Scutelnici și Padina. A murit medicul Anca Marinescu de la UPU! în cele două comune era medic de familie!

Doliu în Spitalul Județean, dar și la Scutelnici și Padina. În această după-amiază a decedat, în urma unui stop cardiac, medicul Anca Marinescu. Aceasta a lucrat ca medic de familie în Scutelnici și Padina, dar făcea și gărzi la UPU Buzău, dar și la centrul de Permanență de la Vernești. 

Femeia de 52 de ani era la casa sa din centrul comunei  Scutelnici împreună cu o mătușă de 80 de ani când i s-a făcut subit rău. Puțin înainte de ora 15.00 s-a sunat la 112, când doamna doctor era încă în stare de conștiență, iar două ambulanțe au plecat succesiv de la Buzău. Una doar cu asistent, însă unul foarte bun, iar a doua inclusiv cu medic. Ceva mai târziu inclusiv șeful UPU Buzău, Adrian Zoican, a plecat spre Scutelnici cu o mașină de la ISU. Victima a fost adusă de urgență la Buzău, dar din păcate, în ciuda eforturilor disperate ale personalului medical, la ora 17.00, ironia sorții, chiar la UPU Buzău, a fost declarat decesul.


E inutil a mai spune că personalul medical de la UPU este în stare de șoc, iar cei din spital sunt profund îndurerați. Anca Marinescu, nu avea copii, era percepută ca un profesionist desăvârșit care se dedicase total profesiei.

Trăia practic pentru meserie și pentru pacienți, în încercarea de a-i vindeca sau pentru a le alina durerea. Mereu pe drumuri între Buzău, Scutelnici, Padina și Vernești, cu sute sau mii de nopți nedormite la activ, Anca Marinescu și-a neglijat propria sănătate. S-a mai scăpat către colegi, spunând că o doare în capul pieptului, dar a refuzat să se trateze, așa cum fac de obicei medicii. Viciile sale au fost fumatul și animalele, în special pisici, pe care le iubea foarte mult.

Astăzi, era bucuroasă, pentru că tocmai își rezervase camere la un hotel pentru a merge în concediul de odihnă.

Era căsătorită tot cu un doctor, chirurg, la spitalul Floreasca din București. 


Pe pagina de internet a spitalului a fost inserat următorul necrolog:


Iată că medicii care îi salvează pe oameni de la moarte nu sunt, nici ei, nemuritori.

„La noi e doliu în toată comuna. E mare pierdere pentru toată lumea, doamna Anca făcea parte din familia fiecăruia. Ne știa pe toți, avea grijă de noi toți. Ce diagnostic ne punea dânsa, aia era. Mergeam pe la spitale prin București, făceam analize și la același diagnostic se ajungea. Era căsătorită tot cu un medic, specialist în boli de plămâni, lucra la Floreasca în București. Nu avea copii. S-a stabilit la noi în comună imediat după ce a absolvit facultatea. Aici, la Scutelnici a fost repartizată. I-a plăcut aici, era bucureșteancă, putea ajunge repede acasă, dar s-a obișnuit repede și cu oamenii și cu locul. Nu știu ce-o să ne facem fără dânsa, era singurul medic de la noi din comună. Tristețe mare e și la Padina, avea cabinet și acolo, mergea două zile pe săptămână. Îngrijea în Satul Vechi, cum se spune, că Padina e împărțită, cum ar veni, în două”, ne-a spus Sandu Chircu, primarul din Scutelnici.

Condoleanțe familiei. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.