„Buzoienii vor avea căldură în calorifere!” Soluție nouă, Ecogen eliminat

Veste bună pentru buzoienii branșați încă la sistemul centralizat.

„E promisiunea mea, la iarnă aceștia vor avea căldură în calorifere”, a anunțat Aurel Gubandru, directorul RAM Buzău.

Soluția tehnică găsită a fost anunțată azi, în premieră, de primarul C-tin Toma:

„Specialiștii noștri au identificat capacități de producție a energiei termice nefolosite în prezent. Sunt mai multe cazane alimentate cu CLP pe la diverse puncte termice din oraș pe care le vom adapta pentru a funcționa cu gaz. Le prindem pe toate într-un sistem și ne vom descurca să producem energie termică și apă caldă fără a mai fi nevoie de Ecogen”.

Centrală cu cazan propriu a RAM în Micro XIV

Șase astfel de cazane există în Micro III (două la PT16 și patru la PT 17), plus alte trei la centrala termică ce deservește blocurile învecinate străzii Caraiman. Pentru cele cinci cămine muncitorești de la Integral se va achiziționa o centrală de cartier. De asemenea, se vor cumpăra și instala centrale pe gaz la toate unitățile de învățământ din Buzău.

În acest fel, firma privată Ecogen va fi lăsată în ofsaid. Se vede astfel treaba că decizia șefilor Ecogen de a tăia căldura în Buzău pe 2 aprilie s-a întors ca un bumerang împotriva acestora. Investiția de la Ecogen de aproximativ 20 de milioane de euro poate astfel ajunge la fier vechi (CLICK AICI pt. detalii)

Fabrica de căldură a Ecogen din Zona Industrială

În acest timp, buzoienii responsabili – care au priceput că sistemul centralizat e pe ducă – se debranșează pe capete. Oficial s-au primit 800 de cereri până acum la RAM, dar numărul celor care au tăiat țevile (dar care n-au anunțat) e mai mare.

Buzoienii legați la sistemul centralizat trebuie să știe că – prin eliminarea subvenției – vor plăti facturi mai mari decât cei cu centrale. Gigacaloria produsă de o centrală murală de ultimă generație costă 150-200 de lei, în timp ce la RAM va trece de 500 de lei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „„Buzoienii vor avea căldură în calorifere!” Soluție nouă, Ecogen eliminat

  • In noile conditii pe care le tot promovati ,SCHEMA DE PERSONAL DE LA RAM RAMANE ACEEASI SI CU ACELEASI SALARII BABANE ,sau mai urmeaza si alte angajari ?

    Răspunde
  • Ce salarii babane visezi tu la Ram? Poate șefii ca la lucrători cu peste 15 ani vechime primesc 2000-2200 lei net. Și nu stau degeaba. Dacă ție ți se pare baban 2200 în zilele de astăzi…..

    Răspunde
  • Chiar ca ai fost turmentat cand ai spus de salarii „babane” la RAM. Lasa bautura ca devii alcolic.

    Răspunde
  • Intrebare : De unde cititi dvs. ca gigacaloria va fi peste 500 lei ??? Sunteti subiectiv.

    Răspunde
  • Salariile sunt mari, pana si un paznic de PT are 3000 lei in mana, si mai au posibilitatea sa lucreze si altceva, chiar in timpul programului, ca nu ii verifica nimeni prin surprindere sa vada ce fac.

    Am avut in urma cu vreo 10 ani (cand salariul minin era 500 lei) un vecin nou mutat angajat RAM, pana si pe vremea aia isi permitea dintr-un singur salariu (sotia era casnica) sa ia credit pentru casa si sa plateasca rata de aprox 1500 lei si sa si traiasca bine.

    Răspunde
  • Centralele proprii, singura soluție

    În rest sunt jmecherii

    Răspunde
  • Ai grija Dane,ca sar ”saracii ” de la RAM pe tine,”amaratii” aia care n-au salarii babane mai mici de 3000 lei net plus ‘nspe bonuei de masa si alte ”binefaceri”,TOATE PLATITE DIN PRETUL PLATIT PE GCAL furnizata.

    Răspunde
  • „Interpretezi” gresit: ecogen nu rămâne în ofsaid, ci cu banii în buzunar (ca nu a platit gazele) si cu cet-ul si cazanul primăriei în curte.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.