Act caritabil înainte de Paşte. CJ Buzău a oferit gratuit 50 de bastoane moderne bolnavilor de Parkinson din judeţ

CJ Buzău şi-a făcut în ultima vreme o obişnuinţă din a-i ajuta pe buzoienii aflaţi la nevoie. Printre cei asupra cărora conducerea CJ Buzău şi-a întins mâna alinătoare în Săptămâna Mare se află şi bolnavii de Parkinson din judeţul Buzău.

La solicitarea Asociaţiei Laleaua Buzăului, care se îngrijeşte de cei atinşi de această maladie, CJ Buzău a achiziţionat şi distribuit 50 de bastoane care îi ajută pe bolnavi să se deplaseze mai uşor, dar şi în mai mare siguranţă.

Bastoanele au prevăzută o bandă reflectorizantă graţie căreia pot fi zăriţi inclusiv pe timpul nopţii.

La acţiunea desfăşurată în foaierul Sălii Mari a CJ Buzău a participat inclusiv Poliţia Rutieră Buzău, prin agentul Remus Nicula, care i-a rugat pe şoferi să manifeste înţelegere cu acest tip de bolnavi care traversează cu mare dificultate strada.  

Poliţiştii rutierişti vor distribui şoferilor 3.000 de flyere de avertizare privind această categorie specială de participanți la trafic.

”În România sunt circa 75.000 de persoane care suferă de această boală, dintre care 1.500 în județul Buzău. Ceea ce surprinde este că în ultima vreme au apărut cazuri la vârste de 20, 30 sau 50 de ani, în general la persoane relativ tinere. În parteneriat cu CJ Buzău s-au oferite bastoane reflectorizante acestor bolnavi, iar în parteneriat cu Casa Județeană de Pensii se vor acorda bilete de tratament în stațiuni balneoclimaterice pentru că recuperarea în apă, în special în apă sărată, s-a dovedit eficientă” , a declarat medicul neurolog Angela Mânăscurtă, preşedintele Asociaţiei Laleaua Buzăului.

Boala ce poartă numele medicului Jamer Parkinson, primul care i-a descris simptomele, se manifestă prin tremur la nivelul mâinilor, picioarelor şi la nivelul degetelor, blocare a musculaturii, durere la mişcare şi probleme de echilibru. Pacienţii diagnosticaţi au mersul poticnit, cu paşi mici şi târşâîţi şi le este greu să meargă în linie drepată. 

CJ Buzău va continua în această săptămână seria acţiunilor umanitare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.