Au început lucrările în rondul de la Carrefour. Ce se va face aici

Au început de ieri în rondul de la Carrefoure săpăturile pentru înființarea fundației și a soclului pe care va fi amplasat avionul de vânătoare de la Boboc.

„Până pe 20 iulie, de Ziua Aviației, trebuie să fim gata. Avionul se pregătește și el într-un hangar la Boboc. S-au luat de pe el motorul și celelalte echipamente care nu mai sunt necesare și se vopsește. Sperăm ca în acest fel să mărim gradul de atractivitate al intersecției și să arătăm vizitatorilor că Buzăul este și un oraș al aviatorilor, grație bazei de la Boboc”, a spus viceprimarul Ionuț Apostu.

Acesta e avionul cu reacție care va domina intersecția.

„Îl avem la vopsit acum. E vorba de un avion-școală L-39 Albatros. A fost folosit pentru instruirea piloților de la Boboc, un avion frumos și apreciat la vremea lui. Demersurile noastre, începute în urmă cu câțiva ani, se vor finaliza cu bine. Buzăul este inclusiv orașul aviatorilor și parașutiștilor, demersul este unul firesc, așa cum la intrare în Constanța s-a pus un vapor”, a declarat azi pentru buzoienii.ro comandor dr. aviator Marius-Adrian Nicoară.


Foștul comandant al Centrului de Instruire de la Boboc este unul dintre consilierii primarului C-tin Toma

Primul zbor al avionului Albatros produs în Cehoslovacia a avut loc pe 4 noiembrie 1968. Zborul a durat 35 de minute, L-39 atingând o altitudine de o mie de metri.

Anul trecut Albatros-ul a împlinit 50 de ani

Albatrosul a ajuns si in Romania, primele aparate fiind aduse in tara in decembrie 1981, iar numai o săptămână mai târziu au început să fie zburate.

Albatros-ul scos din uz la baza Aeriană de la Boboc

Romania a achiziționat, în total, un numar de 32 aparate L-39. Istoria acestui avion în cadrul Forțelor Aeriene Române a fost una relativ scurtă – 25 de ani. În decembrie 2007, ultimele trei L-39 Albatros au efectuat la Boboc ultimul zbor cu cocarda tricoloră pe ele.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Au început lucrările în rondul de la Carrefour. Ce se va face aici

 • O hidosenie ce nu isi are rostul acolo. Cum nici hidosenia de la Orizont nu isi avea rostul acolo si nici cea de la Kaufland Patinoar… dar daca e ordin sa se directioneze banii in buzunarele unora, trebuie executat.
  O sa dea aspect de sat, ca la Ianca. Dar generalii o sa isi frece mainile de bucurie.

 • O uratenie! Sa faca spatii verzi, sa planteze copaci, oamenii sufera de atata caldura si prea mult asfalt si beton!

 • În ce rond vor fi puse și niște parașute?

 • Bine punctat,ca la Ianca, mai ca la tara. A fost o vreme ceva asemanator si intr-un rond din Bucuresti, parca la doamna Ghica, aceeasi impresie dezolanta, inestetica.

 • Sa fie data mizeria boscodista de „Don Quijote” jos si montat ACOLO, in acel loc, in locul acelui kitsch mizerabil si insuportabil, acest falnic avion care intr-adevar e ceva reprezentativ pentru BZ !

  De ce acolo? Pentru ca acolo e si estetic, e si simetric, fiind la jumatatea distantei dintre pod si intrarea pe Unirii, plus ca e si un spatiu mai „aerisit”. Pe actualul loc unde s-a decis, va rezulta doar un nou kitsch urbanistic, amplificat de background-ul blocurilor inalte si jegoase (indeosebi cel cu Tess’ul si J’Pizza), care va crea buzoienilor destul de mult DISCONFORT !

  Cu un „Don Quijote” de tot rahatul in zona Orizont si cu un avion inghesuit intre jegurile de blocuri-turn si mall-urile Carrefour – Penny, amplasat la cativa pasi de mizeria ecvestra, nu poate rezulta decat o combinatie de MAXIM PROST GUST !!!!!

 • Mai Mariuse ,mai dom’primar daca tot puneti un avion de ce nu unul romanesc ,un IAR 93 sau IAR 99?????Tot strainez???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.