Au mai rămas trei zile. Decizie importantă pentru locuitorii orașelor Buzău și Rm. Sărat

Cadru de la ultima ședință ADI

Zi importantă, vineri 25 august, pentru locuitorii din orașele Buzău și Rm. Sărat, dar și pentru firmele care dețin curți asfaltate.

De la ora 11.00 este programată ședința ADI Buzău 2008 în care se va decide asupra solicitării vicepremierului Marcel Ciolacu.

Acesta a cerut  în urmă cu două săptămâni eliminarea de urgență a plății taxei pe apa de ploaie pentru populație, dar și o reducere de 30% a facturilor pentru persoane juridice.

„Așa cum m-am zbătut ca Buzăul să primească fonduri pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău și Râmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreținere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică. De asemenea, este o măsură care va sprijini și va încuraja și consumatorii agenți economici pentru care solicit o reducere cu 30%. Mă aștept ca aceste lucruri să fie duse la îndeplinire cât mai repede de factorii responsabili. Cetățenii din Buzău și Râmnicu-Sărat au dreptul la apă mai ieftină și la servicii de calitate din partea autorităților locale”, a  spus Marcel Ciolacu.

Șeful ADI Buzău, Emanoil Neagu, a rezonat la cererea lui Ciolacu și a convocat pentru vineri primarii din județ pentru ședința asociației.

„Am emoții. Te poți aștepta la orice. E un lucru important pentru cetățenii și firmele din oraș. Cu toții vom plăti mai puțin. E și o promisiune a mea din campania electorală că voi elimina taxa pe apa de ploaie. Sper ca până vineri la ședință și nici în timpul ședinței să nu se întâmple nimic. Semnalele sunt bune, văd că și Emanoil Neagu a achiesat la idee. În mod normal, doar eu și Sorin Cârjan, primarul din Rm. Sărat vom avea drept de vot. Nu și ceilalți primari pentru că la țară nu există rețea de preluare a apei de ploaie. Chiar dacă Sorin va vota împotrivă, deși nu cred, chiar și azi am vorbit cu el, propunerea tot va trece pentru că orașul Buzău are mai mulți locuitori”, a precizat primarul C-tin Toma.

Rămâne de văzut ce va face conducerea Companiei de Apă. Dacă va încerca cu disperare să blocheze propunerea sau o va accepta. Eliminarea totală a taxei pentru populație și o reducere de 30% pentru firme reprezintă o pierdere financiară considerabilă. Sunt estimări că 30% din încasările firmei de apă vin tocmai de aici. Aplicarea deciziei ar putea duce fie la micșorări salariale, fie chiar la concedieri.

„Dacă se aprobă vineri, săptămâna viitoare voi convoca în ședință de urgență Consiliul Local pentru a vota propunerea în Consiliul Local astfel încât din septembrie buzoienii să nu mai plătească această taxă aberantă”, a mai anunțat Toma.


Citește și articolul: „S-a asfaltat strada, mulțumim, dar acum e pericol!”

Iată mai jos convocatorul Adunării Generale a ADI Buzău 2008 (click pe săgeată pentru a trece la pagina următoare).

Convocator-Adunarea-Generala-din-25.08.2017

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Au mai rămas trei zile. Decizie importantă pentru locuitorii orașelor Buzău și Rm. Sărat

 • Mai Auras, oare te-au……” imbrobodit sau ….uns” si pe tine hotu ala de tescaru si excrocul asta de Toma cu „economiile” pe care le vor avea buzoienii prin reducerea sau eliminarea taxei pentru serviciul de epurare al apei meteorice”?Ca nu pot sa cred ca esti asa naiv incat sa pui botu” (scuza-mi exprimarea!) la gogoasa asta.Stii tu cat reprezinta chestia asta cu apa meteorica in factura? O sa te apuce rasu daca o sa iti verifici facturile pe (sa zicem!) ultimele sapte luni din an! Maxim 1- 5% !!!!!!!! De unde dracu ati scos chestia cu „30% din incasarile firmei,micsorari salariale si concedieri”.Mai omule,asta cu reducerea-eliminarea taxei pentru „serviciu evacuare apa meteorica” este o „gaselnita,un blat si o excrocherie marca PSD,Toma-Tescaru-Neagu-Ciolacu”pentru a pacali fraierii si naivii care nu au pic de creer.De ce nu se face o reducere a pretului apei asa-zis „potabile” cu 25-30%?Nu ar mai putea incasa Tescaru @camarila salariile uriase iar PSD-ul si Neagu nu si-ar mai primi uriasele stipendii si sponsorizari?…….Cat se va mai continua cu aceasta bataie de joc fata de zecile de mii de oameni cinstiti din acest judet?Nu v-ati saturat,oameni buni?

  Răspunde
  • sa stiti ca la case nu e asa cum spuneti dvs. o doamna imi zicea deunazi ca a platit 500 de mii de lei vechi intr-o luna. Primaria Buzau plateste 4-5 miliarde d elei vechi intr-o luna! Unitatea militara din Crang plarteste pretul unui Duster in fiecare luna, cel puțin așa spunea comandantul.

   Răspunde
 • Pingback:

 • Domnule tereaca,chiar daca ar fi asa cum prezinti dumneata aceste exemple,te rog sa ai in vedere urmatoarele: 1 – sunt aproape sigur ca doamna care zice ca a platit 500 000 de lei (bani vechi) se refera la costul total al facturii(apa potabila,canalizare -epurare, evacuare apa meteorica); 2 -in cazul primariei aveti in vedere ca plateste pentru toate spatiile si suprafetele din oras pe care le are in proprietate; 3 – la unitatile militare,ca de altfel si la unitatile economice aveti in vederea intinderea acestora,suprafetele de teren avute in proprietate si administrare. Si apoi,chiar daca ar fi asa,astea sunt cazuri rare si nu justifica afirmatia cu „30% din incasarile firmei,micsorari salariale si concedieri”.Celor care v-au vandut asemenea GOGOSI,va rog sa le spuneti ca „sezonul GOGOSILOR” s-a incheiat odata cu……Targul Dragaica……..Cu simpatie,aceeasi „Viespe buzoiana”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.