Azi, se termină cu o discriminare în Buzău

E exemplul real, a două colege. Învățau în aceeași școală, în aceeași clasă și în aceeași bancă.

Numai că atunci când veneau sau plecau de la școală cu autobuzul, una mergea gratuit, celălaltă plătea bilet.

Gratuit mergea cea din Buzău, iar cu bilet, tocmai cea mai sărmană, care era de la țară și învăța în municipiu (școală sau liceu).

Ei bine, astăzi, consilierii locali vor avea pe ordinea de zi proiectul prin care această discriminare va fi în bună parte înlăturată.

Inclusiv elevii de la țară vor putea primi abonament gratuit pe un traseu Trans-Bus, costul abonamentului urmând a fi subvenționat 100% de primăria Buzău.

În plus, elevii de la țară vor putea să-și achiziționeze și un abonament pe toate liniile la un preț subvenționat.

Astfel, aceștia vor plăti doar 26 de lei, deși abonamentul pe toate liniile va fi de la 1 martie 80 de lei.

Până astăzi, această discriminare a fost menținută de precedentele conduceri ale Primăriei Buzău (și Consilii Locale) pe motiv că Primăria Buzău nu poate acorda o facilitate locuitorilor altor localități.

 

loading...

2 comentarii la „Azi, se termină cu o discriminare în Buzău

  • Consilierii Locali din Buzau uita ca sunt alesi de Buzoieni sa foloseasca banii buzoienilor in folosul buzoienilor, nu in folosul altor cetateni, sau mai bine spus altor primari si CL din comunele si satele din judet ca sa le asigure „realizari” si mandate noi.
    Si cum se face ca subventia la abonamentul nelimitat pentru elevi nebuzoieni e mai mare decat subventia la abonamentul de pensionari buzoieni?

    Nu mai faceti „sarmani” elevii tarani ca nu sunt deloc sarmani, au tot felul de avantaje de la stat, platite cu bani cash, iar cumulate ajung la nivelul unui salariu… in timp ce elevul orasean n-are acces la acele avantaje, ca e orasean si are parinti muncitori cu acte in regula.

    Răspunde
  • Paremi-se s-a făcut dreptate ,nu înțeleg ,….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.