Peste 500 de buzoieni, vizitați azi de poliție. „Nu înțelegem nimic!”

Sunt peste 500 de buzoieni (din tot județul) aflați în izolare la domiciliu pentru că au avut contact cu persoane depistate pozitiv la C-19.

Aceștia au primit azi, acasă, vizita poliției. Le-a fost înmânat un document, din care mulți n-au înțeles nimic.

„Asta e hârtia pe care ne-a lăsat-o domnul polițist. Nu înțelegem nimic. Pe de o parte ni se spune că măsura izolării la domiciliu a fost suspendată, pe de alta că am putea să fim amendați. Ce să înțelegem de aici ? Să mai stăm sau nu în izolare ?”, se întreabă oamenii.

Context

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale două articole dintr-o lege și un Ordin de Ministru în care se face vorbire de internarea obligatorie în spital a persoanelor cu test pozitiv C-19 și a izolării la domiciliu a contacților.

În acest context, cei internați și cei în izolare au fost anunțați că de suspendarea articolelor declarate neconstituționale, dar au fost amenințați cu pasaje din altă lege (Codul Penal) în care se face vorbire de „Zădărnicirea combaterii bolilor”.

OPINIE

Dincolo de amenințările legii („de zădărnicire a combaterii bolilor) cetățenii care au avut test pozitiv C-19 și cei aflați acum în izolare pentru că au fost contacți ar face bine să respecte carantina la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile. Asta din bun simț/respect față de comunitate, dar și pentru a se asigura că nu vor transmite involuntar virusul unor persoane aflate în situații de risc (bătrâni, bolnavi cronici, etc.)

loading...

5 comentarii la „Peste 500 de buzoieni, vizitați azi de poliție. „Nu înțelegem nimic!”

 • Legea asta cu zadarnicirea raspandirii bolilor e facuta de idioti ,si orcine va fi pedepsit in virtutea ei ,va avea castig de cauza la c.e.d.o.! O fapta ca sa atraga o pedeapsa ,trebuie sa indeplineasca trei conditii : sa fie incriminata de lege ,sa fie pericol public …….si atentie ……..tineti-va bine de scaun ……..sa fie facuta cu intentie .

 • Cei testați pozitiv stau la izolare ceilalți sunt liberi, au fost făcute abuzuri inimaginabile iar lumea este asa de obedientă încât ar face invidioase animalele de la zoo.

 • Ce nu au înțeles?? Ca trebuie sa stea in izolare pana trec cele 14 zile?! Ca pot îmbolnăvi oamenii din jur si pot fi condamnați pt acest lucru. Problema e de educație, de bun simț aici. Lucruri, care lipsesc cu desăvârșire unora. Bine ar fi sa ii monitorizeze poliția.

 • Să ne apărăm sănătatea, libertatea și viața fără indicațiile și tertipurile canaliei liberale care de când există ea în istorie e tot cu ochii după furat și trai opulent pe spatele celor mulți. Cine așteaptă îndrumări și sfaturi de la fufe țurcane e demn de milă.

 • Cate cazuri au fost buzau in ultima perioada raportat la numarul populatiei ?
  Au fost zile cand Buzaul avea cazuri cam cat Bucurestiul…

  Ce denota asta ?

  Prostia si fudulia o sa ne imbolnaveasca pe toti de ceva … ca o fi covid, ca o fi altceva …

  Ne place sa dam vina mereu pe altii si sa ne consideram desteptii pamantului si pe cat de destepti pe atat de neindreptatiti de soarta/autoritati/partide samd

  Nu credem ce zic unii dar credem ce zic altii … (ca da mai bine .. nu ? )

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.