Slider

Cea mai importantă investiție din orașul Buzău în 2019 și 2020

Au început lucrările de montare a centralelor termice pe gaz în școlile, liceele, grădinițele și creșele din mun. Buzău.

E cea mai importantă investiție din oraș în 2019 și, probabil, inclusiv în 2020.

La Colegiul Tehnic de pe Aleea Industriilor se amenajează clădirea care va găzdui centrala termică

Lucrările cele mai avansate sunt la Colegiul Tehnic, Școala nr. 15 (Emil Palade) și Grădinița cu Program Prelungit nr. 4. Prima unitate la care va fi pusă în funcțiune centrala pe gaz e Colegiul Tehnic, întrucât aceasta primea căldură de pe peste drum de la Ecogen (firmă care s-a închis).

Colegiul Tehnic. Aici se va monta coșul de fum al centralei pe gaz

Restul unităților școlare din Buzău sunt în continuare branșate la RAM, dar vor fi decuplate – pe rând – în momentul în care centralele proprii pe gaz vor fi funcționale.

Se lucrează și la Școala nr. 15 și la GPP 4

„Vom pune centrale la toate cele 28 de unități școlare din oraș. În prima fază, anul ăsta, rezolvăm 12 bucăți pentru a ușura sistemul de producere și distribuție al RAM. Dar, lucrările vor continua neîntrerupt până le vom rezolva pe toate”, a anunțat primarul C-tin Toma.

Azi, au început săpăturile și la Liceul Pedagogic – vezi foto mai jos. „Noi mai lucrăm și la Școala nr. 7 din Dorobanți și la Școala nr. 16 din Micro V”, au spus muncitorii firmei care se ocupă de ridicarea clădirii care va găzdui centrala.

O firmă face clădirea, Elsaco montează centrala, iar Distrigaz realizează instalația de gaze

Primarul C-tin Toma a luat decizia montării de centrale la școli pentru a nu mai depinde de firma privată Ecogen (firmă care în acest an în aprilie a oprit căldura către oraș), dar și pentru că încălzirea pe bază de centrală proprie e mai ieftină decât cea produsă de RAM (și Ecogen, în anii trecuți).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Cea mai importantă investiție din orașul Buzău în 2019 și 2020

  • O decizie foarte buna !

  • Vom vedea dupa ce trece iarna asta cat de incantati sunt cei care s-au debransat. La 300 lei g.caloria nu se merita efortul. Nu uita Don Primare ca alegerile sunt in timpul platii gazului din iarna

  • Acum abia construiti cladirile care sa gazduiasca centralele?in prag de iarna?sunteti fenomenali. Deci copiii nostri vor ingheta in clase ca in primavara. Voi meritati dati in judecata la organismele internationale. Toata vara ce ati facut??? Uitasem, iarna sunt alegerile, nu vara

  • Raspuns pt Alina: Așa cum scrie în articol, unitatile de invatament sunt alimentate de la RAM pana cand centralele vor fi gata. Deci, nu-i nicio problema.

  • Baaaa 300 e gigacaloria SUBVENTIONATA de noi astia prostii ,cand o zbura subventia o sa vedeti voi ,pomanagiilor!

  • Deci nu se lasa pana nu FALIMENTEAZA RAM !!!!!!!!!!! ce urmeaza ???

  • Liceul Pedagogic? De ceva vreme este Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.