prim bz
neagu felicitare paste 2024
compania de apă felicitare
spital 2024 bun

6,50% apă + 0,75% canal + inflația + majorare inputuri. Vezi AICI documentul oficial

Compania de Apă Buzău a anunțat azi creșterea tarifelor de la 1 ianuarie 2024.

Conform documentului remis azi presei locale, majorarea va avea trei componente:

1) Creșterea anuală impusă de proiectul de investiții cu fonduri europene (350 mil. €): 6,5% apă + 0,75% canal

2) Inflația pe 2023

3) Creșterea tarifelor la inputuri (combustibili și materiale utilizate)

Vezi, mai jos, în format pdf, documentul oficial (click pe săgeată pentru pagina 2):

ANUNT-apa-nou

Citește și:

loading...

19 comentarii la „6,50% apă + 0,75% canal + inflația + majorare inputuri. Vezi AICI documentul oficial

  • De data asta chiar avem toate șansele să înfrângem cu adevărat Parisul ( https://www.eaudeparis.fr/prix-de-leau ). Cred că parizienii vor fi rezonabili și nu vor sări de pragul psihologic de 4 euro pentru anul 2024. Nu același pronostic îl dau neaoșei Companii de Apă Buzău care este în stare să ne factureze și turbiditățile din apa ce curge pe țeavă!

    Răspunde
    • Mulțumim pt lik. Deci Compania de Apă de la Paris spune asta: „Apa potabilă de la robinet e de 200 de ori mai ieftină decât apa îmbuteliată de la magazin”

      Răspunde
      • Cu păcere. Așa este dar este mai mult o chestie de marketing. Cunoașteți pe cineva care cumpără apă îmbuteliată cu care spală rufe, vase, propriul organism și umple vasul de rezervor de la WC? Dacă cunoașteți atunci puteți să-i spuneți că poate face economii substanțiale folosind doar apa care vine pe țeavă. Să nu amestecăm totuși… apele.

        Răspunde
        • Corect, nu cunosc. Dar să zicem atunci merci că avem Compania de Apă Buzău care ne dă litrul de apă (chiar și potabilă!) acasă, la robinet, cu 0,015 lei, că altfel era nasol tare. Când s-a luat apa luna trecută, n-am avut ce face, și am folosit la spălat pe mâini, toaletă etc. apă de la magazin care costă 2 lei litrul.

          Răspunde
          • Dacă nu sunt indiscret, pot să vă întreb dacă consumați apă potabilă de la robinet pentru băut?
            Vă mai spun că ați luat țeapă de la magazin, trebuia să cereți d-aia îmbuteliată în bidon de 10 litri! Ce de economie mai făceați!

            Răspunde
            • Da, beau de la robinet! Am mai mare încredere în apa scoasă azi din pământ, din foraje, și tratată, decat în cea de la pet care stă cu lunile în plasticul ăla…

              Răspunde
              • Eu în schimb nu am încredere. De la stație până la consumator trece prin kilometri de țevi cu depuneri consistente de-a lungul timpului. Cât despre tratare, să-mi fie cu iertare, flocularea care limpezește este eficientă… pentru pișcine.
                E drept, nu cumpăr apă de băut de la hipermarket, sunt și mai chitros, o iau gratis de la izvor. Cât e izvorul la liber, până nu și-l revendică Compania de Apă.

                Răspunde
                • Vezi ca izvoarele sunt deja revendicate de Apele Romane, nu cred ca are sansa Compania de Apa sa puna mana pe ele prea curand.
                  Robinetul de la izvoare e sub lacatul celor de la Apele Romane.

                  Răspunde
  • Exact cum a si promis primarul, preturile scad prin crestere de 20%. Trecem iar pe primul loc in tara, Hai Buzau!

    Răspunde
  • … să vă ‘majorez’ inputurile!…în curând o să avem plafon 1,5 m² de persoană/lună la un preț iar ce depășește -> preț dublu!…how about that!…’ceaina’ scrie pe noi!…mai ales că am predat suveranitatea către ue!…

    Răspunde
  • Va jucati cu focul, stimati domni de la conducerea locala. Presupun ca o sa fie o crestere de 15-20%.

    Răspunde
  • URAAAAA SE MARESC PRETIURILE LA APA TRAIASCA ARHITECTUL SEF AL ORASULUI BUZAU CARE A PROMIS CEA MAI IEFTINA APA DAR S A SUCIUT ORAS CA LA PARIS CU SALARII DE PESTE 2000 DE EURO

    Răspunde
  • Bun așa, măriți prețurile, ca ‘merge’, ‘duce’ fraierii…

    Hai să ne asociem să ne facem puțuri forate proprii, că altfel ăștia iau pielea de pe noi! Pe bune!

    Mi-e că o să ajungem să ‘importăm’ apă de prin comunele învecinate care nu au încă ‘șansa’ de a fi stoarse de aceaastă ‘companie de apă’

    Răspunde
    • Au găsit antidot și la această soluție. În Spania e interzis prin lege să forezi după apă pe propriul teren. În perioadele secetoase, dacă te prind, te poate paște și pușcăria. O să ajungem să forăm în clandestinitate.

      Răspunde
    • Domnul reporter, cand era Tescaru director afirmati ca apa ni e buna si ca e scumpa.
      Acum ce facem, ne intoarcem?

      Răspunde
      • De atunci în fiecare centrală termică din oraș s-au montat filtre! Poate ăsta e și motivul pentru care nu am mai avut apă neagră la robinet.

        Răspunde
        • Poate dumneata n-ai avut, sau mai bine zis nu stii ca ai avut, ca nu dai drumul la apa des.
          Dar eu cel putin o data pe luna am filtrele infundate de la cat de curata vine apa. Iar in ultima vreme sunt probleme cu presiunea apei, care ba este, ba nu este, ajunge sa mearga robinetul in ritmul cardiac.
          Prin vara, cu tot cu filtre peste filtre si mi-au infundat centrala de a trebuit sa o arunc cu totul, si era aproape noua, ii expirase garantia de 3 ani in martie.

          Răspunde
          • Hai serios, ti s.a infundat centrala si ai aruncat o…Ai achizitionat una de proasta calitate mai bine spune…nu ca apa ti.a facut asta… Numai aberatii scoateti din fundu’ minții cu toții… Pretul apei este unul avizat/aprobat, nu si.l face Compania dupa bunul plac, si da este mai mare pt ca este apa de calitatate extrasa din foraje si costurile sunt mari, nu este apa de prin lacuri sau balti unde deverseaza orisicine tot felul de dejectii asa cum dealtfel varsa si aici dejectiile propriei lor gandiri!

            Răspunde
  • Ne bucuram maxim. Doar vesti bune primim in ultima vreme. Sa mai stea doamna Savulescu inca vreo 4-5 ani la Compania de apa.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.