Cuvinte dure folosite azi de dna director de la Hasdeu

Dna Virginia Mândruță Tănăsescu a ținut azi o conferință de presă în care a prezentat pe larg conflictul dezvoltat cu Inspectoratul Școlar.

În semn de protest, directoarea Hasdeului și-a dat săptămâna trecută demisia.

Conferința s-a ținut în amfiteatru. La prezidiu dna director, singură, în sală câteva rânduri cu ziariști, cameramani și camere de filmat, iar de la mijlocul sălii în jur de 30 de profesori de la Hasdeu, solidari cu dna director

Cuvinte dure

„Carențe înfiorătoare la Limba Română. E slabă și ca profesoară de germană doar că nu s-a plâns nimeni oficial, doar discuții pe la colțuri” – la adresa profesoarei Paula Stegărescu

„Învățământ bolnav. Cum să-i dai titlul de doctor în științele educației acestei doamne ?” (n.r. Universitatea Ovidius din Constanța i-a acordat în 2014 titlul de doctor în filologie profesoarei Paula Stegărescu)

„Metodologie îngrozitor de defectuoasă” – despre angajările de profesori la Hasdeu dictate (în opinia dânsei) de ISJ Buzău

„Situație dezastruoasă” – despre învățământul românesc în general


„După cele 45 de zile de preaviz mă întorc la catedră ca profesoară de fizică. N-am avut nicio discuție de atunci cu conducerea ISJ Buzău. Nu revin asupra demisiei. Nu se va schimba nimic din lucrurile pe care le-am reclamat, ce rost are ? Numirile profesorilor vor fi făcute tot de inspectorat, fără concurs, peste capul meu și al celor din Hasdeu”


Pe finalul conferinței de presă, reporterul buzoienii.ro a întrebat (fără a ști disensiunile interne de la Hasdeu) dacă liceul buzoian a făcut demersuri pentru schimbarea „metodologiei îngrozitor de defectuoase” mai ales că 1) Legea Educației a fost anul trecut în dezbatere publică și 2) Hasdeul are un profesor, Laurențiu Țepeluș, deputat și secretar al Comisiei pentru Învățământ.

Virginia Mândruță Tănăsescu: „Am pus subiectul schimbării metodologiei la o întrunire a marilor colegii din România. Din păcate, n-a prezentat interes. S-a discutat despre posibilitatea introducerii de examene pentru admiterea elevilor la aceste licee bune, nu și a profesorilor”

Despre ajutorul prezumtiv pe care Laurențiu Țepeluș l-ar fi putut acorda Hasdeului a răspuns directorul adjunct Anca Florea cu un atac la adresa deputatului buzoian. Dna Florea a spus că Țepeluș a cerut ore, dar pe care nu prea le face, că nu respectă regulamentul și că își parchează mașina în curtea liceului etc. Se înțelege că relația actualei conduceri cu profesorul/deputatul Țepeluș nu-i de colaborare, dimpotrivă.

O săgeată a fost trimisă de dna Florea și înspre „Andreea Petroșel, inspector școlar și profesor la Hasdeu, dar care nu a apărat interesele acestei școli”.

Citește și:

loading...

32 de comentarii la „Cuvinte dure folosite azi de dna director de la Hasdeu

  • Trebuiesc controale masive la inspectorat, nu este posibil ca directorii sa asculte ordine ale d.nei Palcau pt fiecare transfer, ore date pe sub mana posturi blocate. pestele de la cap se impute. admiratie d.nei Director de la Hasdeu.

    Răspunde
  • Cu deosebit regret, ceea ce se intampla la Hasdeu se aplica in toate institutiile publice din toata tara. Mafia politica a patruns in tot si in toate! Daca nu esti membru de partid( in partidul care trebuie) nu poti razbate!

    Răspunde
  • Susțin! Toate posturile sunt blocate de primari, politruci și de către conducerea IȘJ. Tinerii nu au nicio șansă pt a intra în învățământ din cauza celor enumerați mai sus.

    Răspunde
  • Restrângerile și transferurile „cu acord” au adus cadre „destoinice”, nu?

    Răspunde
  • Am fost martor la telefoane date de la ISJ catre directori, fortati sa primeasca pe X si pe Y, indiferent ce aveau in dosar.
    Problema e ca nu poti nici sa scoti ISJ din ecuatie si sa lasi selectia pe baza directorilor, ca si ei sunt tot politic pusi, examenele de director sunt de forma.
    In concluzie, e o tara blestemata, unde functioneaza numai relatiile de partid, rudenie, sau pe baza de favoruri.

    Răspunde
    • Înțeleg că ești în sistemul de învățământ.
      Ar trebui să dați mai multă importanță elevilor. Eventual să încercați să treceți încet la sistemul japonez de învățământ.
      Dacă stați acolo doar pentru salarii, concedii și pregătiri…

      Răspunde
    • Examenul meu nu a fost de formă. Și cred că activitatea mea dovedește acest lucru. Stăm de vorbă oricând doriți

      Răspunde
      • Nu neg.
        Nemulțumirea mea vizează sistemul în general. Nu o luați personal, chiar dacă am scris la un comentariu al d-voastră.
        Cunosc profesori de la Hașdeu care merită tot respectul.

        Răspunde
  • Mda! Situatia e mai complicata decat pare. E clar ca d-na prof de germano-romana e a cuiva! Pe de alta parte, nu poti fi director la Hasdeu daca nu faci jocurile [alt]cuiva!
    Oricum gestul d-nei directoare este onorabil!
    In ceea ce priveste ISJ, nu este decat un organism de exercitare a intereselor clientelar-politice ale „puterii”.
    Sunt multe domenii ce, dac-ar fi depolitizate, ar conduce Romania spre democratia reala, benefica pentru toti! Primul, insa ar fi invatamantul! Cum? Simplu! Prin concursuri (corecte) pentru ocuparea unui post de profesor, organizate de fiecare unitate de invatamant, iar ISJ, DESFINTAT! Dar, cine ar avea interesul? Needucatii ii tin la putere!

    Răspunde
  • Cineva a pus o întrebare corectă: dna director s-a sesizat în legătură cu această problemă, înainte de intervenția părinților și a elevilor ? Sau las-o așa că merge-asa…Daca dna aceea era cat de cât acceptabilă, o lăsa toată lumea în pace.
    Să fim serioși, colegiul ăsta are prea putini profesori cu adevărat buni, mulți sunt vai de capul lor….elevii sunt cei care au tras în sus școala în ultimii 20 de ani.

    Răspunde
    • Dacă ați urmărit emisiunea de pe Focus TV, ați fi înțeles că dna director a încercat să împiedice dezastrul, dar profesoara a fost impusă de ISJ. Și nu s-a mulțumit cu ore de literatură universală (o soluție elegantă găsită de dna director)… Nu, dom’le, că ea, profesoara, avea doctorat (cu o lucrare de toată jena). A vrut musai ore de limba și literatura română!

      Răspunde
  • Ceea ce se intampla in invatamant se datoreaza exclusiv profesorilor, dar si parintilor pentru ca nu stiu sa isi tina elevii respectiv copiii pe acea linie a respectului, a aprofundarii corecte materiei in acei ani de scoala/liceu si nu in ultimul rand, educatia.
    Vad tot mai mult bullying in scoala, elevii se drogheaza, abuzuri sexuale, amenintari cu cutite, macete. Incredibil. Sa spun si de acel neamt care timp de doua mandate a incercat el sa faca „Romania educata”. Pe bune!? Omul a servit intereselor altor tari, cum este Austria, Germania. Preturi mari la supermarketurile nemtesti, nu le mai mentionez si defrisarea ilegala a padurilor din partea Austriei. Tara corupta si generatiile care vin, va fi vai de tara asta si asta din cauza politrucilor, care timp de 35 de ani nu au stiut sa gestioneze aceasta tara. A fost praduita si au facut ce au vrut ei, anume, sa fure. Trist!

    Răspunde
  • Nu am nimic personal cu dl inspector general adjunct dar când îți iei diplome pe la liceul pedagogic ecumenic(?) și facultatea Spiru Haret….ar trebui sa fii pe alta funcție! Studiați CV-ul dansului.

    Răspunde
  • O cunosc bine pe d-na prof TĂnăsescu ,actuala directoare BPH, pentru că mi-a fost profesoară. Ca profesoară, într-adevăr, e foarte bine pregătită, femeia asta a învățat mult ca să ajungă cine e… Însă ca om, la caracterul dânsei, sunt mai multe aspecte care lasă de dorit (o parte din ele le poate observa oricine și din cazul de față, de aceea le voi enumera doar pe acestea)…

    1) E o femeie rece. E foarte deșteaptă pe materia ei, aici nimic de zis, dar rece cu elevii (și probabil cam cu toată lumea). Nu are acel tact de a le vorbi călduros, de a le zâmbi, de a le transmite afecțiune , prietenie, bunăvoință. Asta neînsemnând că nu își dă interesul pt aceștia! Numai că…
    2) E o femeie care se supără foarte ușor (fiind genul de om care crede că are întotdeauna dreptate).
    3) E o femeie arogantă (meteahnă pe care o au și alți profi din Hasdeu, că doar naa, ca ei nu mai e nimeni, ei sunt Soarele pe pământ… ceilalți, nehasdeenii indeosebi – niste nimeni).
    4) E nedeontologică profesional (ca să folosesc o formulă elegantă), dovadă că nu ezită să își denigreze în mod public – ofensându-i public, stricându-le reputația – pe acei colegi profesori care o incomodează (profesoara de germană și inspectorul adjunct al ISJ). Mai mult, recurge la tactica jegoasă de manipulare a elevilor si a acoliților ei din cancelarie contra acelei profesoare (care chiar daca ar face greșeli gramaticale, nu e singura, insăși mulți hasdeeni, inclusiv profi hasdeeni, vorbesc cu greșeli gramaticale… asa că, să nu mai fim ipocriți).

    Avea dreptate doamna Năstăsoiu, trebuiesc întrunite anumite condiții stricte pentru a avea calitatea de director la Hasdeu. Altfel, n-ai cum să conduci și să administrezi o instituție școlară atât de importantă, problemele devin inevitabile!!! Fapt care s-a văzut clar în mandatul lui Banu și iată, se vede și acum !

    Răspunde
    • „insăși mulți elevi”? Ori esti profesoara in cauza? Ha, ha!

      Cred ca innebuneste doamna Palcau cand vede comentariile care spun despre modul cum opereaza mafia ISJ. Stiu ca este ambitioasa si, zice lumea, si foarte razbunatoare. Tereaca, nu te-a sunat inca ISJ Buzau sa te intrebe de ce lasi toti tiriplicii sa comenteze toate alea despre mari scule pe bascule din fruntea ISJ, eventual sa te si ameninte oleaca?

      Răspunde
    • #Oglinjoara
      Daca nu aminteai de Nastasoiu, un alt exemplu de Asa Nu, mai aveai argument. Dar circul afisat de aceasta profesoara in vazul tuturor, atitudinea dictatoriala si discretionara de la ore, presiunile asupra elevilor care fac si care nu fac pregatire in particular cu dansa… ei bine, tocmai ti-ai demontat argumentele.

      Răspunde
      • @Anonim, nici eu nu sunt de acord cu pregătirea în particular a elevilor, dar măcar doamna Năstăsoiu are finețea și corectitudinea morală și civică de a le emite BON FISCAL acestor elevi pe care îi meditează… Gest de lăudabilă civilizație, vrea să facă din asta o afacere personală profitabilă, dar fără a uita să trimită bani (impozit) și către stat.
        Întreabă-l pe colegul ei, Țepeluș dePUTEat, dacă și el proceda la fel de corect cu mult mai numeroșii săi elevi ce-i aducea la meditații (în euro!!) … și probabil că îi mai aduce și acum, pentru că banii n-au miros…
        Te-ai întrebat vreodată cum poate fi furat cel mai ușor Statul Român ??
        Ei bine, iată cum… Prin evaziune fiscală făcută de putori.

        Răspunde
    • Tot în calitate de fost elev scriu. Ceea ce ați scris dovedește că o cunoașteți superficial.
      1) Nu era rece, era lipsită de patetism, floricele, inimioare și zâmbete false.
      2) A te supăra când vezi rahatul cât casa e semn de normalitate. Sau nu?
      3) Cam asta vede un om care se simte sub nivelul celuilalt, dar nu are puterea să o recunoască: aroganță.
      4) Aș zice că a nu-ți apăra colega de cancelarie, împotriva elevilor, părinților și a-ți mai și depune demisia de onoare, e un semn de mare clasă. Nu înțelegeți, nu?

      Răspunde
  • Nu știu de ce ne tot mirăm! Când țara este condusă de niște inși cu bacalaureate luate pe la 35 de ani,multe la licee de „mâna a doua”, cu „facultăți” mai mult decât îndoielnice,cu „doctorate” supravegheate de inși gen Gabriel Oprea sau încercări ordinare de a-și obține un astfel de titlu,la ce ne putem aștepta?

    Răspunde
  • Doamna Palcau o fosta învățătoare promovata pe criteriile care le știm bine cu toții, votați partidul….și nu se v-a schimba nimic!

    Răspunde
  • Un cunoscut profesor, specialist în comunicare, a fost întrebat la o emisiune a unui post tv, dacă școala românească mai poate fi reformată.
    Răspunsul a fost elocvent, clar și din păcate adevărat : ” Nu, școala românească actuală nu mai poate fi reformată, pentru că cei care ar trebui să o reformeze, sunt produsul școlii care ar trebui reformate”.
    Ca absolvent al liceului B.P.Hașdeu, în anii 70, cred că pot afirma fără a greși, că mulți profesori actuali ai colegiului nu se ridică la valoarea elevilor pe care îi au. Când lucrezi cu cei mai buni copii din județ, trebuie să te ridici la nivelul lor din toate punctele de vedere : profesional (pedagogic), educațional, moral, sentimental.
    Un popor fără o educație și fără o sănătate la cel înalt nivel, va înceta să existe !

    Răspunde
  • Nici cei care sunt deja profesori acolo nu sunt toti pe calapodul acelor standarde anuntate de doamna director. Traim alte vremuri. Copiii sunt foarte buni, dar sunt sustinuti de parinti foarte mult. Ca dovada ca aceasta incercare de eliminare a „raului” este tot demersul parintilor. Sau ei au fost doar un instrument? Hasdeul va ramane un reper. Pana la urma, cam toti fac eforturi sa le ajunga copiii acolo. Poate nu e cazul sa loveasca atat de tare.

    Răspunde
  • @Un buzoian, cu toată stima că ne regăsim aici, doi hașdeeni anonimi, însă cu păreri diametral opuse (păstrez totuși și probabilitatea ca de fapt să fii unul din acoliții d-nei Tănăsescu, probabil vreunul gen Mâncu – care vaiiiiii, ce posomorât și afectat se mai dădea el de sceneta cu demisia pusă în joc de adulata lui șefă… atât de afectat, încât sărăcuțul își mobilizase vreo 2-3 clase de elevi cu flori, cu care de indata a si pornit funest spre victimizata directoare)…. Dar asta e realitatea!
    Pe ce temei te contrazici cu mine dacă eu am stat 4 ani în colegiul ăla și știu ce vorbesc ??
    Mie îmi spui cine e Tănăsescu ?? Eu mai sus am descris-o cu toată delicatețea, pentru că un respect ca profă de fizică i-l port totuși, dar nu mă provoca să-ți detaliez cum era Tănăsescu și ca om… Era rece și sobră ca o piatră, ea și cu Banu (ce coincidență, amândoi s-au succedat ca directori unul după altul)…
    Deci Doamne Dumnezeule, eu când îi vedeam pe ăștia doi cu privirile alea atât de reci, mi se păreau chiar dușmănoase, ca și cum vroiau să te împungă , efectiv aveam senzația că ăștia sunt mai degrabă niște inchizitori din ăia sadici sau niște comandanți naziști de lagăr, de la Aushwitz ….
    Să-mi fie iertată comparația, dar nu se poate așa ceva , cu copiii trebuie să ai totuși o anumită sensibilitate, finețe… Nu-ți cere nimeni să-i drăgălășești non-stop, să-i răsfeți, că acasă au totuși părinți care le aduc bucuria asta… Dar tu ca dascăl ești obligat să ai un anume TACT PEDAGOGIC, să știi cum să apari în fața lor , să le vorbești, să le zâmbești călduros din inimă, să știi să te faci lor plăcut , să le fii ca un prieten senior sau tovarășă, cum se spunea pe vremuri, de la care ei să învețe cu drag… Ce să învețe copiii ăia de la niște personaje atât de sobre , cu niște priviri atât de grave, precum Tănăsescu sau Banu ??
    Avem și o poză inserată în acest articol care demonstrează destul de clar…
    Sau să mai dau și alte exemple ?? Mă abțin…

    Răspunde
    • Dacă nu se hlizește și nu stă la glume și bârfe cu elevii, nu înseamnă că este rece. Un cadru didactic trebuie să dea dovadă de seriozitate, demnitate și bun simț, calități pe care doamna Tănăsescu le are.
      Sunt convinsă că elevii dânsei îi apreciază felul de a fi în relațiile cu ei. Sau, cel puțin, cei cu o anumită educație. Pupatul pe frunte este datoria părinților.
      Îmi pare rău că un director de școală cu ,, coloană vertebrală”, poate singurul din oraș, trebuie să treacă prin astfel de momente. Dar, sunt mulți oameni caracter, oportuniști, ,,cozi de topor”… Nu vă fac cinste aceste comentarii ale dumneavoastră. Fiind fost elev al acestui liceu de prestigiu, societatea are pretenții de la dumneavoastră.

      Răspunde
      • Ultima propoziție…
        Mai ușor cu pianul pe scări. E urbea mică și știm și noi cum stau lucrurile acolo cu elevii.
        Cum s-au pus perdelele? 😉

        Răspunde
    • Am înțeles. Ești un individ mai delicat din fire… Regret.

      Răspunde
  • Lui Tepelus ar trebui sa_i crape obrazul de rusine, vazand cat de jenanta e aceasta situatie in liceul unde a facut inclusiv el ochi ca si profesor.

    Răspunde
    • Cum să-i crape? Dimpotrivă, el pune umărul la dezastru!!!

      Răspunde
  • Nici Hasdeul, nici vreo alta scoala nu trebuie sa devina o casta. Accesul nu se poate face exclusiv in virtutea deciziei catorva profesori. Asta nu scuza nicicum trimiterea in forta a unor profesori care chiar ar fi un nenoroc pentru copiii aceia care sunt chiar foarte buni.

    Răspunde
  • Aruncati un ochi pe site-ul titularizare2024 si veti regasi foarte multe nume de actuali directori de scoli in lista de posturi ocupate. Doar e an electoral, nu? Si ISJ ajura oamenii. Pe site-ul ISJ insa nu le veti gasi, pentru ca transparenta institutionala este batuta de aplicarea GDPR inteleasa cum serveste mai bine scopului. Culmea este ca, pe site-ul oficial al ministerului, pe titularizare.ro, acest GDPR pare sa nu se mai aplice si apar numele tuturor care ocupa un loc sau altul. Despre ce vorbim atunci? Hasdeul nu ia mereu cele mai fericite decizii, nici in ceea ce priveste profesorii, nici elevii, si istoria recenta a relevat niste aspecte. Cu toate acestea, Hasdeul are curaj, este o forta, un standard inalt.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.