„Dacă nu s-ar interna degeaba asimptomaticii…”

Declarația zilei la Buzău – care strânge numeroase aprecieri – îi aparține medicului orelist Cosmin Ursăchescu (fost director medical al Spitalului Județean Buzău).

Ursăchescu susține într-un comentariu pe facebook că decizia internării în spital a asimptomaticilor e una greșită.

Ursăchescu a fost la rându-i pacient asimtomatic la un spital din București

„Dacă nu s-ar interna degeaba asimptomatici, și mai ales cei care au condiții corecte de izolare la domiciliu, nu ar fi această problemă! Dar așa ne place nouă ca nație să facem, internăm tot – lucru nemaiîntâlnit în Europa, apoi ne plângem ca s-a depășit capacitatea spitalelor! Și din decență nu vreau să comentez mai mult!”, a spus Ursăchescu.

CONTEXT

Spusele lui Ursăchescu au fost făcute în contextul în care spitalul din Rm. Sărat e aproape plin, iar buzoienii cu test pozitiv sunt internați și la Buzău la Spitalul Gârlași.

Opinie

Decizia internării asimptomaticilor înseamnă cheltuieli inutile ale statului cu cazarea acestor cetățeni, dar și privarea de servicii medicale a unor pacienți (non-Covid) care au cu adevărat nevoie de spital. Dacă s-ar „libera” asimptomaticii – spitalele Covid ar rămâne cu mai puțin de jumătate dintre pacienți. Ca să nu mai spunem că și jumătate din simptomatici trec printr-o banală răcelă de care s-ar putea trata acasă fără probleme.

Saloanele trebuie să rămână libere pentru tratarea pacienților care au cu adevărat nevoie de ajutor medical (Covid și nonCovid), nu să devină spații de recluziune cum adesea se întâmplă acum.

„De teamă”

Mircea Badea, vedeta Antena 3, e cel care a susținut în spațiul public cel mai mult că decizia internării forțate a asimtomaticilor e una greșită și practicată doar în România.

În replică, autoritățile sanitare (prin vocea lui Raed Arafat) au recunoscut că au decis internarea inclusiv a asimptomaticilor „de teamă că aceștia nu vor respecta izolarea la domiciliu”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

6 comentarii la „„Dacă nu s-ar interna degeaba asimptomaticii…”

  • In principiu, dl. dr. Ursăchescu are dreptate cu internări de multe ori absolut inutile ale asimptomaticilor ! Intrebarea e : sunt măcar 5% care au condiții CORECTE de izolare la domiciliu ?!…

  • Dl. Ursăchescu e un medic bun dar nu are dreptate. Asimtomaticii ca să devină simptomatici pentru a face planul la Covid trebuie ținuți în spitale cu toalete infecte și infirmiere neglijente care le asigură creșterea corespunzătoare a încărcăturii virale pe care acasă pacienții nu au de unde să o procure.

  • Multi dintre “asimptomaticii” de care vorbeste dr. Ursachescu si-au capatat boala si prin cabinetele particulare mizere ale doctorilor. Iar dr.Ursachescu nu cumva este unul dintre cei “infectati” in propriul cabinet particular? Intreb pentru …..un prieten!

  • In urmă cu un an, m-am prezentat cu trimitere de la medicul de fam. la cab.dl.doctor Ursachescu din Spitalul jud., pt.o banală consultație. Deşi avea program, la cabinet nu astepta nimeni, nu m-a consultat, spunând că nu are timp, dar m-a chemat la cabinetul particular al dansului de pe str.Democrației, unde m-a consultat contra sumei de 150 lei, dacă rețin bine. Mi-a prescris o rețetă şi mi-a dat şi o carte de vizită de la un alt cabinet al soției dansului, spunând că ar fi bine să fiu văzut şi acolo. Nu am fost din lipsa banilor! Despre asta vorbiți domnule doctor când afirmați ca nu vreți să spuneți mai mult? Dacă asimptomaticii erau internați intr-o clinica privată a dvs.,cu servicii decontate de la buget, mai era vreo problemă? P.S.Domnul doctor si-a făcut studiile gratis în România si tot aici eu plătesc taxe şi impozite, CASS şi toate cele!

  • nora dr Scantei de la dsp, a fost pozitiv covid. oare a fost internata, sau doar izolata la domiciliu?

  • Nenea doctoru’, traim in Romania! Parerea dvs. ar fi fost valabila daca eram in …Japonia, unde majoritatea oamenilor au constiinta si respecta ce li se spune. Se pare ca ati uitat de cazul doctorului infectat Covid 19, care a venit la soacra, undeva prin Maracineni…sau multe alte cazuri in care nu s-a respectat autoizolarea! Despre ce vorbim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.