Dănuț Păle: „Nimeni nu are voie să rănească animalele, să le provoace teamă și să le folosească la cerșit”

Acești cai n-au fost victime ale unui accident rutier. Au fost omorâți cu toporul de un vecin certat cu proprietarul

Înainte de a fi deputat, Dănuț Păle se laudă cu profesia sa.

„Pentru mine a fi medic veterinar nu este doar o meserie. Este vocația vieții mele. Iubesc animalele și sunt un apărător al drepturilor acestora”.

În acest context, Păle opinează că nicio persoană nu are voie să rănească animale, iar acest lucru trebuie trecut în legea privind protecția animalelor (Legea 205/2004). Până acum legea îi sancționa doar pe cei care dețineau sau îngrijeau (cu acte) animale. Mai mult, Păle a cerut inclusiv interdicția de a provoca animalelor teamă puternică și de a le utiliza în acte de cerșetorie.

Deputatul buzoian a făcut aceste propuneri ieri, în cadrul dezbaterilor de modificare a legii protecției animalelor din cadrul comisiei pentru agricultură.

„Nu sunt de acord cu abuzurile! Animalele trebuie protejate. Instituțiile statului trebuie să își facă treaba în ceea ce privește aplicarea legii iar cetățenii trebuie să respecte prevederile acesteia.  Suntem în România anului 2017, trebuie să ne comportăm ca atare.”


Unul dintre participanți a pus la îndoială respectarea legii pentru animalele din ferme și gospodării, aducând ca exemplu caii utilizați pentru muncă. Păle i-a răspuns că există reglementări pentru fiecare specie în parte.

Dezbateri au fost inclusiv asupra programului de gestionare a câinilor fără stăpân (OUG 155/2001). Se vor relua în ședința viitoare.

„Această Ordonanță trebuie îmbunătățită. Trebuie să vedem care sunt cele mai bune soluții pentru modificarea sa”

De notat că ședința comisiei a fost condusă de deputatul buzoian.  La începutul sesiunii parlamentare, Păle a fost ales în unanimitate vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură. Dezbaterile au constat în discutarea cu reprezentanți ai mai multor instituții guvernamentale și asociații pe marginea propunerilor ANSVSA de modificare a legii protecției animalelor.

Citește și articolul: Prețul morții! Iată cu cât despăgubește statul român familia militarului buzoian ucis în Afganistan

La unele din amendamente a contribuit și Păle, dar înainte de a fi deputat, pe când era medic veterinar.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.