De la „Banca de Gene de la Buzău nu se face” la „mai vedem”

„Nu-i nevoie de Bancă de Gene la Buzău. E deja una la Suceava”.

Așa spunea în septembrie, la Buzău, ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Oros punea astfel capac subiectului – susținând că și mediul academic ar fi împotriva Băncii de Gene de la Buzău.

Astăzi, în campanie electorală la Buzău, presat de peneliștii buzoieni, ministrul și-a înmuiat discursul.

„Eu nu exclud înființarea unei Bănci de Gene la Buzău. Aștept avizul medicului academic” – Adrian Oros, azi la Buzău

Totuși, la o întrebare a unui jurnalist de la Buzău, Oros a scăpat porumbelul: „La Suceava există deja o bancă de gene. Cu 2200 de specii”. Asta cu referire la alegațiile buzoienilor că la Suceava ar exista doar un „depozit de semințe”.

Proiect blocat. De mai bine de un an primarul Toma, mare susținător al proiectului, a pus sediul Urbis din Crâng la dispoziția Băncii de Gene. Căderea guvernului Dăncilă și a ministrului Petre Daea a pus cruce Băncii de Gene Buzău

Din culise. Se pare că la mijloc este o confruntare între PNL Buzău și PNL Suceava. Iar cum la Suceava, barosan e Flutur, mult mai puternic în PNL la nivel național, șansele Buzăului sunt mici. În schimb, oricine își dă seama, Buzăul stă (mult) mai bine la nivel de PSD.

loading...

2 comentarii la „De la „Banca de Gene de la Buzău nu se face” la „mai vedem”

  • Probabil că acest subiect ” gras ” este bine exploatat de părțile interesate înaintea alegerilor parlamentare … Nu-i exclus să se lase cu o … remiză politică !

  • Banca aia care era singura din Romania ? 🙂 🙂 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.