„Domnul profesor a fost terorizat psihic”. Ce s-a întâmplat înaintea accidentului

Informații ciudate i-au fost semnalate reporterului în legătură cu accidentul de aseară de la Cândești.

Reproducem mai jos un mesaj trimis către buzoienii.ro de un coleg al profesorului de fizică Marius Frățilă, care relevă starea psihică precară a cadrului didactic. Informațiile au fost confirmate sâmbătă dimineață chiar de profesorul de fizică.

Școala din Berca și profesorul Frățilă de fizică

„Vă dau câteva detalii care au culminat cu producerea accidentului din această seară de la Cândești unde colegul nostru Marius Frățila a intrat pe contrasens. Este un ACCIDENT DE MUNCĂ, petrecut pe drumul de întoarcere de la serviciu. Încă de la începutul anului școlar dl Frățilă a fost supus unei presiuni constante din partea conducerii școlii pt. că a avut “îndrăzneala” să încheie anul trecut singura medie de 9 fiicei colegei noastre L. Dumitrache din clasa “de elită” a școlii. Au încercat să-l schimbe de la clasă, i s-a cerut notă explicativă, înscenându-i-se și agresarea unui elev. De când a început școala dl Frățilă e permanent supărat, abătut, nu vorbește cu nimeni, stă singur pe hol, este evident foarte afectat de tot ce i se întâmplă. Joi, dna Dumitrache, profesoară de biologie, a început să țipe ca la ușa cortului la dumnealui – în curtea școlii, pe hol în fața copiilor, în cancelarie,unde au fost pe punctul de a se încăiera, fiind cu greu despărțiți de colegi. Ieri, dl Frățilă se simțea foarte rău la școală, abia își putea ține echilibrul, a intrat totuși la ore, dar doar pt a sta jos la catedră cu capul în mâini și privind în gol…a refuzat orice ajutor din partea noastră, câțiva cărora ne pasă de el, spunând că a luat niște medicamente și probabil au efecte adverse, deși eu zic că a suferit un preinfarct. A venit și dl director adjunct Goidescu pt. ședința cu părinții pe școală (dna director Nan are o problemă personală și a lipsit trei zile), dar nu a luat nici o măsură, deși dl Frățilă era evident în incapacitate de a-și efectua orele. Dar ceea ce mă intrigă este faptul că după producerea accidentului dl Goidescu și încă un coleg, lăsând la o parte orice urmă de omenie, nici măcar nu au oprit deși au trecut pe lângă accident. Vinovații morali care l-au distrus pe acest om sa nu uite că D-zeu există!”, e mesajul trimis de un profesor al școlii din Berca.

În această dimineață, reporterul buzoienii.ro l-a contactat pe profesorul de fizică, Marius Frățilă.

„Da, recunosc că trec printr-o perioadă groaznică, sunt tulburat, mi s-au întâmplat niște lucruri care m-au dat peste cap. Admit scena petrecută joi, cu dna Dumitrache de biologie, continuată în cancelarie, când efectiv n-am fost lăsat să plec. Ținut cu forța acolo. Da, i-am dat acelei eleve media nouă pe semestrul unu, dar eu nici n-am știut că e fata dnei de biologie. Eram nou în școală, nu știam ce și cum. Dar eleva, altfel foarte bună, a luat doar 8 la lucrarea de control și i-a ieșit media nouă”.

„Înscenare că am tras de păr un elev”

„Întâmplarea care m-a dat peste cap a fost însă înscenarea că aș fi tras de păr un elev, pe Codrin. Am 28 de ani de învățământ, am fost director la Pârscov, ce mi se întâmplă aici la Berca e incredibil. O clasă întreagă unită și la bine și la rău, mințind cu toții că aș fi făcut așa ceva. Am fost chemat în cabinetul doamnei director pentru a da explicații. Am ajuns să-mi cer scuze, copilului, părintelui, tuturor, pentru ceva ce n-am făcut. De atunci stau departe de elevi, nici printre bănci nu mai trec, să nu zică vreunul că l-am atins. În schimb, vin ei la mine și mă îmbrățișează, spunându-mi ce profesor bun sunt. Chiar și acest Codrin, a venit prin spatele catedrei, când eu treceam notele în catalog și m-a îmbrățișat”.

Am ajuns să iau calmante”

„Am nimerit la școala Berca în mijlocul unui conflict între vechea și noua conducere. M-am ferit să fiu implicat, dar n-am scăpat. Fiind mai bătrân, s-a scornit că aș fi în tabăra foștilor. De atunci, au început toate necazurile, presiunile, starea asta nenorocită. Am pusee de tensiune, mă doar în piept, am ajuns să iau calmante. Ca să fiu lăsat în pace, nu mai vorbesc cu niciun coleg, mă port ca un ursuz”.

„Mi-am pierdut cunoștința”

Mașina profesorului, implicată în accident

„Ieri, în ziua accidentului m-am simțit într-adevăr foarte rău. Dar am ținut să vin la școală, să nu existe motiv pentru a fi criticat de ce n-am ținut orele, să mă înlocuiască cineva etc. Despre accident nu-mi aduc aminte nimic. E cert că mi-am pierdut cunoștința. M-a trezit gălăgia din jur, după accident. E posibil să fi adormit din pricina calmantului. Bine că a fost în localitate, că n-am avut viteză și că n-a fost nimeni rănit”, a încheiat profesorul de fizică.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „„Domnul profesor a fost terorizat psihic”. Ce s-a întâmplat înaintea accidentului

 • Cam asta e lumea in care traim, in orice institutie esti pus la zid daca iti faci treaba corect si nu raspunzi “interventiilor” de tot felul. Ca e copilul colegei, ca e cu nu stiu ce implicatii politice….fiecare zi este un soc in aceasta tara. Lasati omul in pace, nu il mai hartuiti. Dle profesor, depuneti plangere de hartuire la toate institutiile. Ce face primarul acestei comune, doarme? De ce nu intervine ???

 • Cazul e similar cu cel al profesorului Gavrila Stefan din Hasdeu.
  La fel, amenintat, terorizat si denigrat sistematic de directorul Banu Ionel, agresat verbal (si chiar fizic!!!.) de elevii fideli acestuia.
  S-a scris putin si in presa, dar numai in varianta prezentata de Banu. Nimeni nu s-a sinchisit sa intreprinda o ancheta serioasa pentru a clarifica lucrurile intr-un caz atat de grav!

  CONCLUZIA: Invatamantul romanesc a ajuns un sistem atat de subred, incat un director de scoala, mai ales daca are si sustinere politica (pe langa clica sa de sustinatori mincinosi din scoala) poate abuza si teroriza in voie orice profesor incomod, aducandu-l in culmea disperarii.
  Iar ADEVARATII VINOVATI MORALI sunt, in asemenea cazuri, reprezentantii ISJ-ului care, in loc sa aiba reactii ferme si sa ia masuri drastice, trateaza lucrurile cu o pasivitate incredibila!

 • Nici școala nu mai e ce-a fost…
  Am ajuns să fim târâți în mocirla politică, să se șteargă cu noi pe picioare.
  Ce dacă era fiica d-nei de biologie!?
  Copiii de profesori trebuie să fie notați numai cu 10?
  Și sincer nu cred că a fost numai vina dl în acest accident, a intrat în dubă, dar cei din spatele dubei dacă păstrau distanța regulamentar nu se ajungea aici.

 • Pt Vocea buzoienilor. Nu ajungi director de scoala sau de gradinita fara sa ai sustinere politica. Copiii sunt agresati in gradinite chiar de directori, ce le poti face ca parinte?absolut nimic, nu ai probe decat spusele copiilor. Si uite asa esti un parinte neputiincios. ABUZURI peste tot

 • Dragă coleg, al domnului profesor Frățilă, mă adresez ție, pentru ca ai aruncat in mediul online o nouă tranșă de mizerii. O să – ti demontez prețioasele “informații” bucată cu bucată
  1.Esti un profitor de cea mai joasă speța. Cine ți-a dat ție dreptul, mai, să publici problemele domnului profesor Frățilă?? Omul trece printr-o perioada grea, iar tu ai speculat asta si ai făcut o mare mizerie dintr – o situație absolut regretabila
  2.De unde stii tu, Mon Cher, ca dl Frățilă era sub presiune? Si de când stii tu ce note si ce medii sunt in cataloagele altor clase, la care tu nici in vis n-o sa predai vreodată? Cum poți sa faci publice note si medii din documente scolare? Acum înțeleg de ce faceți poze cataloagelor, lucru interzis prin lege.
  3.Mai,tu chiar i-ai făcut un mare”bine”dlui Frățilă. Te-ai apucat sa spui ca are probleme si ca ia medicamente??? Vai, nu pot să cred! De fapt, de ce ma mir? Căci pe vremea când erai si tu, temporar, nu pe vecie, intr – o funcție de conducere, comentai către alții diagnosticele din concediile medicale ale angajaților. Halal conducere si conducător! Tu vorbești de presiune??? Tocmai tu? A scăpat vreunul nestresat de tine, cât ai fost ce-ai fost?
  Costiuc, Panait si alții iti spun ceva?
  4.Esti obsedat de conducerea scolii, pe bune! Te obsedează numele directorului Goidescu rău de tot. Si alte nume pe al căror grumaz n-ai reușit sa pui piciorul. Tu ce făceai când aveai angajați cu probleme? Nu voi da nume, cum faci tu, că nu e drept. Iti reamintesc eu ce făceai :nu aveai curaj să abordezi persoana, ci iti trimiteai adjuncta sa rezolve. Asta făceai.Si dacă n-ai avut ce sa reproșezi dpv profesional lui Goidescu, ai aruncat cu articole cu zacusca… Asta e tot ce poți tu, Mon Cher! Zici ca unii nu promovează examene, nu? Dar tu te-ai prezentat la vreunul???? De câte ori ai fost unde ai fost, ai primit cadou acea funcție, așa că, ciocu mic si joc de glezna.
  5.Nu este prima data când arunci cu noroi in profesori, judecând note si medii. Ia stai ca iti reîmprospătez memoria acum :elevul Barbu, il mai stii? Oare de ce te-a “mângâiat” puțin? Pentru ca i s-a încheiat media fără sa fie ascultat si a rămas repetent. Ți – e dor de vreun cuier? Sau sa vezi cum e pe sub catedră?
  De-a lungul anilor ai făcut mereu tămbălău, că x, că y…
  Dar tu ce note pui?
  Ce ore faci?
  De-asta ești contestat de părinți si nu te mai vor la clase, de bine ce iti faci treaba.
  Sa vina ministerul sa stea de vorba cu părinți si copii, sa afle despre speciile de păsări, plante si pești pe care le predai tu, deși nu ești biolog.
  Dar nu e timpul trecut. Ministerul poate afla oricând!
  Concluzie :dragi prieteni, cei care citiți articolul si va cruciti,autorul este un rezistent reclamagiu de doua secole incoace. Rezista pe baricade. A profitat de situația grea prin care trece dl Frățilă, a făcut publice problemele personale ale acestui om, cu scopul de a murdari, din nou, imaginea conducerii scolii.
  Dacă dl Frățilă are probleme sau neînțelegeri cu conducerea scolii, este strict problema pe care o poate rezolva domnia sa, nu trebuie sa o rezolve colegii.
  Iar cât despre acea presiune, lucrurile nu stau deloc așa. Autorul articolului este maestrul presiunilor. Chiar el l-a zăpăcit de cap pe dl Frățilă, așa incat omul s-a autoizolat, inca din vară.
  Recent, reprezentanți ai ISJ au poposit la Berca. Si s-a vazut clar cine pe cine presează si cine se indeletniceste cu consumul de scandaluri.
  Presiune, stres, jigniri, șantaj =abilitățile acuzatorului

 • La Berca situatia este mult mai complicata la nivel scolar. Primarul Dobruta, sustinut de prefecta Ichim, imprruna cu directoarea Nan fac legea dupa bunil lor plac. Dorinta de razbunare a primarului la afresa fostului primar a atins cote alarmante: a desfiintat personalitatea juridica la gradinitele si cresa comunei unde directoare era sotia fostului primar. La insistentele numeroase ale lui Dobrita pe langa prefecta si ISJ a reusit sa aduca controlul de la ISJ la liceul Berca. In urma acestui control a fost desfiintata personalitatea juridica a gradinitelor, administrarea lor fiind transferata directoarei NAN , care umbla numai prin delegatii in afara tarii. Chiar la data tragicului accident ea fiind plecata trei zile in “interes propriu”.
  Dna Dumitrache este de asemenea din gasca psd si a primarului, ca membra in CA al scolii asigurandui acestuia sustinerea necesara, impreuna cu altii. De altfel acest CA este dirijat de Goidescu, care a fost initial destituit din functia de adjunct in urma controlului ISJ, dar nu pt mult timp, in urma cu vreo zece zile acesta a fost recompensat cu renumirea in functia mult dorita.
  Abuzurile de putere la Berca continua cu numiri de profesori dupa bunul lor plac, ore taiate sau date in functie de ce parte politica simpatizezi, astfel profesori titulari se trezesc cu mai putine ore in avantajul unor suplinitori cu care acestia sunt inlocuiti.

 • Dna Violeta, este incredibil ceea ce relatati mai sus. Oare nimeni nu se sesizeaza? Poate se termina odata cu aceste manevre prin care cei din funcțiile sus-puse actioneaza doar in functie de interese. In toate institutiile sicaneaza oamenii exact asa cum spuneti ca se intampla la Berca, ii umileste. Schimbare o facem noi, cei multi, asa ca…aveti grija ce votati la alegeri

 • Alooo
  Sustinatori ai PSD
  Cam gata
  Vi s-a taiat craca!
  Inca putin si sper sa intre PNL in voi.
  A nu se intelege ca sunt vreo persoana interesata de politica.
  Alooo nenea primar de Berca
  Bre n-auzi…una peste alta ocupa te de centrul ala ca arata ca pana in 1980.si ia fii atent:
  Vezi ca il trimit iar pela din Ploiesti peste matale
  Il stii nu?
  Ala nu e sanatos
  Filmeaza orice ilegalitate.

 • Dle Tereaca, vedeti mai sunt comentarii pe care nu le-ati moderat. Sau nu avem voie sa relatam realitatea acestui judet? Preamaritii si preaiubitii va taie de la portie pt aceste comentarii?

 • Vazuta de departe si de sus, viata fiecarui om, in intregul ei si in ceea ce o caracterizeaza, se prezinta totdeauna ca un spectacol dramatic; luata in amanunt, ea are caracterul unei comedii. Dorintele nesatisfacute, sperantele nerealizate, greselile intregii vieti, suferinta sfirsind in moarte sint o tragedie. Existenta umana cuprinde toate nefericirile unei tragedii, fara ca omul sa poata atinge demnitatea personajelor tragice. Omul este nevoit sa atinga tragicul parcurgind deci etape comice. Cum s-ar spune, amanuntele ne fac ridicoli. Istoria popoarelor nu este deci o insiruire de razboaie si revolutii. Anii de pace sint pauze scurte intre acte risipite. Nu este o metafora cind spunem ca viata fiecarui om este o lupta continua, cu mizeria, cu plictiseala, cu semenii sai, cu realitatea. Omul gaseste adversari pretutindeni si moare cu armele in miini. Dar existenta noastra nu este posibila fara toate acestea. Fara presiunea exercitata de atmosfera corpul plesneste; tot asa, lipsa durerii, mizeriei, a necazurilor si nevoilor de tot felul ar provoca o crestere nemasurata a orgoliului frizind extravaganta. Oricare om are nevoie de griji, de mizerie, de durere, asa cum nava are nevoie de balast pentru a pluti singura si drept catre tinta.

 • Vai, dar ce vaicareala pe unii! Ce vreți să spuneți că accidentul s-a produs pe fondul stresului si al consumului de medicamente? Pai dacă asa stau lucrurile, acestui domn i-ați făcut un mare rău si nu un bine. Obiceiul romanesc de a arunca laturile in public se vede din nou. Politica va mănâncă. Procedați ca cei din partide. Si apoi, colegul, ca asa te numești, ai tu garanția ca deții adevărul? Intreb așa, pentru mine. Intamplator il cunosc pe acest domn mai de mult. Vreau doar sa mă abțin in a face comentarii, din respect, însă mania persecuției a existat mereu. Am dubii in privința presiunilor, pentru ca stiu ce știu. Nu cumva a fost băgat in față de alții si când s-a văzut dat in vileag n-a mai putut sa suporte?

 • Destituiti toti directorii vinovati ,dupa un audit .Oricum vor fi dati afara de PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.