DUPĂ ASFALT ȘI REȚEA DE APĂ, LA LUCIU URMEAZĂ CANALIZAREA. LA CARAGELE SE FAC TROTUARELE

Mircea Frățilă de la Luciu e unul dintre cei mai buni primari din județ. Pe durata mandatului său, micuța comună din câmpie s-a modernizat vizibil. Ulițele s-au transformat în străzi în cele două sate componente, Luciu (2100 de locuitori) și Caragele (1000 de locuitori).

Dacă anul trecut principala realizare a fost terenul de sport acoperit de lângă școală, unde elevii țin orele de sport, în 2017 primarul are 5 obiective majore.

Cel mai important este cel privitor la introducerea canalizării în satul Luciu. S-a reușit atragerea de fonduri europene prin PNDR, aproximativ 70 de miliarde de lei vechi.

Sumă pe care, din fonduri proprii, comuna Luciu n-ar fi strâns-o decât în vreo zece ani.

„În curând se va desemna în urma licitației executantul lucrării. Eu sper ca în iunie-iulie să înceapă lucrările pe teren. Apoi, la Luciu se va trăi aproape ca la oraș. Există asfalt, trotuare, alimentare cu apă, va fi și canalizare cu stație de epurare inclusă” a precizat primarul Frățilă.

În acest an se va primeni dispensarul uman (refacere acoperiș, văruit, vopsit și dotat cu mobilier) și se va amenaja o arhivă a primăriei într-o clădire anexă. 

CANALIZARE ȘI TROTUARE LA CARAGELE

Pentru satul Caragele se vizează în primul rând atragerea de fonduri guvernamentale pentru realizarea canalizării și la Caragele. S-a depus dosarul la PNDL și se așteaptă aprobarea lui.

Tot la Caragele, în 2017, se vor realiza trotuare. Suma necesară se ridică la aproape 7 miliarde de lei vechi, din veniturile proprii ale comunei.

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.