E așa greu să admiți că ai greșit și să-ți ceri scuze ?

Cu toții greșim, nimeni nu-i perfect.

Ce nu înțeleg e situația în care ți se explică că ai greșit, dar tu nu-ți ceri scuze și, mai mult, persiști în a răspândi în spațiul public niște minciuni.

E cazul consilierului USR Buzău Irinel Cârstea, care a aruncat pe facebook „bomba” că Primăria Buzău se împrumută zeci și sute de milioane de euro.

În fapt, Primăria Buzău nu se împrumută prin PNRR niciun leu. Pentru Primăria Buzău fondurile sunt 100% nerambursabile. Dacă banii europeni vor fi returnați sau nu e mai departe treaba Guvernului României și deloc a Primăriei Buzău.

Cele 115 milioane de euro la care făcea referire consilierul USR vor fi folosiți pentru reabilitarea a 40 de blocuri mari din oraș. 30 se vor reabilita total, adică inclusiv structural, iar 10 doar energetic

Deși i s-a explicat că scriitura de pe facebook nu-i adevărată, consilierul local USR n-a modificat postarea, iar de scuze (față de buzoienii care l-au crezut și, probabil, s-au îngrijorat) nici nu poate fi vorba.

Afirmația că Primăria Buzău se împrumută 115 milioane de euro pică și la testul de logică. Orașele nu sunt lăsate prin lege să se împrumute cu mai mult de 30% din buget.

Câteva mii de buzoieni din aceste 40 de blocuri mari vor beneficia de reparații (fără să contribuie deloc!), iar orașul va câștiga la capitolul estetică.

Faptul că buzoienii și orașul primesc bani gratis a ajuns să fie, iată, criticabil și nu lăudabil de către opoziție.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.