Îndemn al pesediștilor buzoieni pentru sănătate și protejarea mediului

Vinerea Verde a fost marcată astăzi și de social democrații buzoieni.

Fie că și-au luat bicicletele, trotinetele sau chiar dacă au ales mersul pe jos, aceștia s-au deplasat pe traseul Inelului Verde din sudul orașului (Poarta Crâng- Aleea Eroilor- Obelisc), începând cu ora 16.30.

La eveniment au participat senatorul Lucian Romașcanu, deputații Romeo Lungu, Laurențiu Țepeluș și Andi Cristea, primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, viceprimarii Oana Matache și Ionuț Apostu și vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre.

Cu toții și-au dorit ca, prin puterea exemplului să îi îndemne pe buzoieni ca măcar o zi pe săptămână, să renunțe la autoturismele personale și să le înlocuiască cu mijloace alternative de transport ori cu mersul pe jos, în scopul reducerii poluării mediului înconjurător.

Prin acțiunea de astăzi, membrii PSD Buzău și-au dorit nu doar să susțină protejarea mediului înconjurător, ci și să promoveze deplasarea cu mijloacele de transport ecologice. Evenimente similare au avut loc și în mediul rural, primarii social-democrați din mai multe comune buzoiene, au promovat și ei mijloacele de transport nepoluante.

Marian Mărgărit, primarul PSD din Boldu
Petrică Mârzea – primarul PSD din Cernătești

Acțiunea a făcut parte dintr-o campanie mai amplă a Partidului Social Democrat care a vrut să dea un exemplu despre cum ar trebui să arate o ”Adevărată Vineri Verde” organizată la nivel național. În platforma dedicată acestei zile s-au înregistrat peste 700 de localități din toată țara, participanții parcurgând peste 12.000 de kilometri.

loading...

5 comentarii la „Îndemn al pesediștilor buzoieni pentru sănătate și protejarea mediului

  • Sunt penibili! Și nu mă refer doar la politicienii psd-istii, ci la toți politicienii care fac astfel de campanii după ce se dau jos din bolizi cu motoare de sute de cai putere!

  • Decât au marcat ziua. In Crâng. În oraș era mai greu. Ar fi fost penibil cel puțin pentru câțiva participanți.

  • Toma este cu bicicleta sau trotineta ? pentru ca nu se distinge in foto.Si inca ceva , un parlamentar dintr-o familie cu un trecut comunist ,,remarcabil ,, ii pune coarne iubitului nostru primar ! asta se vede intr-un foto , ce are cu omul ? Ma frapat iar lipsa ,,creierului ,, de la Gloria Buzau (sau cum se mai numeste , probabil Fc CJ/PRIM marele Ziduri/cRISTEA snc ) nu stie sa mearga nici pe bicicleta sau nu si-a gasit o bicicleta pe masura lui ? Poate ca trebuia sa-i dai si lui un moto cu double atach . Nu stiu daca intra indesat in atach , dar macar incerca -i mestere … Si o ultima intrebare , seful de la fotbalul la sate , fotbalul pe apa si supt apa , seful culturii , sef secund /rar al C.J. etc,etc, merge pe ciclu sau pe langa el ? pentru ca nu il vad sau sta ca niciodata in gloata , pozitie pe care il vezi ff rar , sau chiar niciodata ? vai di mamili noastre maestre …

  • E clar ca nu le place mersul pe jos.. Si e doar vrajeala toti sunt supraponderali

  • Sunt penibili! Mai mult de trei sferturi dintre participanți nu au mai mers pe bicicletă de ani de zile. Unii dintre ei chiar din adolescență. La noi, încă există percepția că dacă mergi cu bicicleta sau cu trotineta ești sărac, faci acest lucru pentru că nu ai mașină. Nimic mai greșit! Dar, vorbim de PSD, deci nu am pretenții prea mari. Dacă Ciolacu a ajuns să conducă partidul, vă dați seama cam la ce nivel sunt.
    Toma se vede că este un biciclist înrăit… Sigurrr…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.