Investiție importantă în jud. Buzău

Pași înainte pentru finalizarea acestei investiții importante de modernizare a jud. Buzău.

A fost deschis șantierul și pe malul dinspre Mărăcineni al râului Buzău, șantier care va duce țeava de gaze a Trans Gaz de la Vernești la Mărăcineni.

Șantier la Mărăcineni. În zare, dincolo de râul Buzău se văd casele din Vernești
Pachetul de țevi care va transporta gazul de pe malul stâng al Buzăului până în vecinătatea caselor din Potoceni (unde se va înființa SRM-ul)
Dinspre Vernești va începe și forajul, până la 70 de metri adâncime (!), care va trece țeava pe sub șoseaua Buzău – Brașov, calea ferată Buzău – Nehoiașu, canalul energetic și râul Buzău.

Dumitru Constantin, primar Mărăcineni: „În aprilie-mai, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, deși acum n-ar mai avea ce, vom avea la Potoceni, în spatele străzii Mirițescu, SRM-ul. În același timp, eu mă rog, și le cer și celor din comună să o facă, să ni se aprobe finanțarea pentru proiectul de realizare a rețelei de gaze din comuna Mărăcineni”.

La Mărăcineni există alimentare cu apă, canalizare, ulițe asfaltate, Trans Bus. Doar gazele mai lipsesc pentru a fi ca la oraș

De la Mărăcineni, conducta magistrală de gaze se poate prelungi pe câmp, înspre Poșta Câlnău, dar și de-a lungul drumului județean înspre Săpoca și Cernătești. De aceea, investiția care se face acum – cu țeava de la Vernești, pe sub râul Buzău, până la Mărăcineni – e de importanță județeană.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Investiție importantă în jud. Buzău

 • Gaze? Doar incult social să fii sa mai doresti ca sursa de energie, gaze naturale. Ok, normal, natural ar fi fost ca energia in general sa fie ieftina in Ro. Nu are cum, pentru ca ne aliniaza UE-ul. La obligatii, primii, la drepturi, dupa cum decide Franta, germania, Fratele SUA. Daca ar da drumul la gazoductul rusesc ce ajunge tocmai in Germania… Dar nu! E nevoie de o criza, e nevoie de dusmani, e nevoie de instabilitate. Ne e frica de o invazie ruseasca in conditiile in care aia ne roagă cu gazele la ușă. Cuceririle sunt de ordin economic acum, noi tot o masa de manevra.
  Ciolacu, in judecata lui, s-a gandit sa reduca tva-ul, sa subventioneze, sa… Adica aia care factureaza NU pierd nimic, ca suplineste statul roman factura, adica tot banii poporului (probabil se vor imprumuta, imprumuturi care vor trebui rambursate nu inainte de a indeplini un set de reguli, daca ne mai aducem aminte de epoca Basescu, FMI si Banca Mondiala cand practic cele doua institutii ne-au condus cum visa assistent managerul femeii de serviciu de la sucursala romaneasca). Si-apoi, daca scazi tva-ul, ajungi iar la deficit. E gandita ca pentru prostii ce suntem.
  Notati undeva: PAIANTĂ, bordei, încălzire la fum, că la foc nu va mai fi permis, se sufocă bili it-istul.

 • Super momentul, la ce pret au si vor avea gazele, nu se va bransa nici dracu…. bani irositi

 • E un lucru bun, sa speram ca vor lucra rapid si nu vor incepe si apoi vor uita sa termine, cum e obiceiul la lucrari publice, vezi exemplu in Buzau, orice s-a inceput s-a tegiversat si lasat santierul balta luni intregi, si pentru o lucrare banala de turnat un strat de asfalt de uzura pe o alee de 50 de metri s-a tinut santier 6 luni, lucrare care in mod obisnuit nu trebuia sa dureze mai ult de 2 zile.

  Oricum era scump sa te bransezi la gaze si inainte, nu cred ca va influenta pretul gazului decizia de bransare. Probabil o data cu pretul la gaze vor exploda si preturile la lucrarile cu instalatia de bransare la gaz si mai ales la spagile pentru bransarea efectiva la gaz a instalatiei.
  Aici mai trebuie umblat, sa nu mai fie atat de scump sa te bransezi la utilitati de baza, sa nu mai fie birocratie atat de multa care nu e facuta atat de stufoase decat cu scopul de a fura cat mai multi bani din buzunarele oamenilor ce se branseaza, la momentul actual degeaba reusesti sa iti faci bransament, ca pentru a iti semna bransarea se cer spagi mai mari decat costa efectiv lucrarea in sine. Iar daca indraznesti sa faci cu o firma neafiliata clanului lor… nu mai vezi semnaturile alea decat dupa ce te judeci cu ei.
  Ar trebui sa fie ca in alte tari, unde nu iti trebuie nici o aprobare si nici un aviz sa te conectezi la utilitati, pur si simplu notifici firma de utilitati ca vrei si in maxim o saptamana ei vin si te conecteaza, ba chiar fara sa iti ceara macar o taxa de bransare, de spaga nu mai zic.

 • Pun pariu ca nici 10% din gospodarii nu se vor bransa la gaze, este scump bransamentul, scumpa instalatia si mai ales gazul. Incalzirea pe lemne este de cca 4 ori mai ieftina.
  Dar este bine ca spagile ce s.au dat raman date, deci s.a atins obiectivul

 • Cei ce scriu aici sigur se incalzesc cu gaze! Altfel ar sti ca lemnele, dupa ce ca sunt f.f. scumpe, se gasesc din ce in ce mai greu!

 • La inceput se vor bransa mai mult cei ce sunt instariti, in principal cei cu vilele nou construite.
  E oricum destul de scump sa ajungi sa ai gaze in casa, iar multi oameni au investit bani multi in centrale pe lemne si alte surse alternative si la care nu pot renunta, sunt unii care inca platesc rate la ele, nu isi permit sa le arunce la gunoi si sa o ia de la capat cu o centrala pe gaz. E firesc sa astepte pana se recupereaza investitia facuta deja in sursa actuala sau pana ce sursa actuala se va defecta si va fi scump de reparat.
  Cum zice si cel de mai sus, nici lemnele nu sunt ieftine, ba chiar sunt din ce in ce mai scumpe si de calitate din ce in ce mai proasta. Doar nu credeati ca doar gazele si electricitatea au inregistrat scumpiri uriase, s-au scumpit toate, fiecare comerciat de energie a profitat de contextul politic generat de isteria covid sa isi umple buzunarele.

 • Domnule reporter, cum poți spune ca se va putea extinde rețeaua de gaze spre Sapoca si Cernatesti când drumul este aproape asfaltat, proasta lucrare, dar nu cred ca se va sparge carosabilul.
  Plus că, cum la noi nu se face nimic cu cap… Ce sa mai spunem de o amarata de canalizare la Sapoca si Matesti???
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • Aveți dreptate domnu’ Nelu, nu mai sperăm la canalizare și condiții civilizate. Cu așa gospodar tot în fundu curții ne ducem. Ce să mai vorbim de gaze, doar dacă âi hrănim p-ăștia cu fasole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.