O stradă devine cu sens unic, alta urmează

După primirea rezultatelor studiului de trafic, Primăria Buzău – în acord cu Poliția Rutieră – a decis instituirea sensului unic pe strada Iazul Morilor din Broșteni.

Sensul (unic) va fi dinspre intersecție (Frăsinet cu Mesteacănului)/„benzinăria lui Merode” înspre blocurile din cart. Broșteni

Se facilitează astfel intrarea în cartier, ieșirea urmând a se face pe Aleea Sporturilor. Porțiunea cu sens unic e pe segmentul dintre intersecții cu străzile Tăbăcari și Cicoarei.

Unii localnici au acuzat neinspirația proiectantului (nici el nu era buzoian!) care a micșorat carosabilul pentru a mări trotuarele. După îngustarea carosabilului n-a mai fost loc pentru parcare la borduri și circulația pe ambele sensuri

Într-un comentariu pe facebook, viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că studiul de trafic a recomandat ca și strada Col. Buzoianu să devină cu sens unic.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „O stradă devine cu sens unic, alta urmează

 • Greu tare la Buzău. Mai repede ne primesc ăștia în Schengen, până când se hotărăște „măreața” comisie rutieră, să mai facă câte un sens unic, deși e nevoie de ele ca de aer.

  Răspunde
 • Nu e legat de stire, dar mai controleaza cineva taierile de copaci din Crang? Zilele astea plimbandu-ma pe acolo am vazut oameni venind cu carucioare si topoare sa mai rupa din lemne, ceea ce imi da impresia ca treaba nu este autorizata. Deja din parc se vede spitalul judetean si blocurile din micro XIV, s-a taiat la greu in padure.

  Răspunde
 • Asa e in fiecare iarna acolo.
  Sunt niste cetateni care cara trunchiuri mari de copaci chiar legati de cadrul de la bicicleta. Altii vin si umplu caruturi cu ceea ce par a fi chiar trunchiuri dupa marime.
  Inainte era chiar in capatul aleii punct cu politist local si treceau oamenii nederanjati de politist cu trunchiuri de copaci calare pe biciclete sau caruturi. In schimb am vazut ca politistul se activa rapid daca dorea cineva sa intre cu masina pe alee sa lase pe cineva sau un pachet la unitatile ce activeaza acolo. Era mai important sa opreasca un curier decat sa opreasca niste oameni cu lemn luat din padure. Ma refer in special la aleea Mistretului.

  Din cate cunosc, legal ar fi doar pentru a aduna crengutele cazute, care sunt destule si nu dauneaza padurii cu nimic adunarea acelor crengute. Doar ca unii par a frauda legea si fac ei sa cada cu toporul si uneori chiar drujba niste crengi groase cat porcul si de ce nu, niste trunchiuri generoase.

  Taierile masive s-au facut chiar sub indrumarea padurarului. Vorbim de mii de copaci marcati pentru taiere la fiecare campanie de taiere, iar in ultimii ani au fost cel putin doua campanii de taiere pe an. Sunt zone clar chelite grav, chiar vara cand era padurea verde se observa clar ca unele zone au fost chelite asa de mult incat vezi printre copaci ce inainte nu puteai vedea.

  Răspunde
 • Proiectul ala nu a fost prost, ci a fost conceput in ideea de a putea fi transformata strada in sens unic si instituita taxa de parcare prin trasare. Daca era lasata cu sens dublu nu mai puteau legal sa instituie taxa de parcare.
  Asa au facut prin tot orasul, deaceea s-a umplut orasul de sensuri unice, sensuri unice care n-au avut alt scop decat de legalizare a instituirii taxei de parcare.
  In zona acolo s-a laudat primaria cu breteaua facuta pe langa benzinaria de la intersectia cu Mesteacanului.
  De cate ori am trecut pe acolo n-am vazut vreodata pe cineva sa foloseasca breteaua sa intre spre Iazul Morilor, in schimb am vazut des pe unii care o iau pe breteaua aia sa iasa in Mesteacanului, taind calea celor in drept.
  Nu e deajuns ca ei acolo circula pe contrasens pe acea bretea, mai intra si taie calea brusc celor ce circula legal pe Mesteacanului si apoi fac stanga spre Bazar. Mai bine nu mai facea mizeria aia de bretea, a generat acolo un factor de risc acea bretea pe langa gard pe care pare ca cei mai multi o folosesc in sens invers, contrar legii.

  Răspunde
 • Se vede că ești orășean. Pădurea este bolnavă. Nu se taie degeaba, dacă te uiți atent ai să vezi că sunt uscați și până și cei mai mari copaci sunt mâncați pe dinăuntru. Iar legat de căratul uscăturilor foarte bine, fiecare încearcă să supraviețuiască iernii, nu fură nimeni, oamenii culeg uscăturile, cei care taie sunt cei în măsură și responsabili de aceasta. Asta era problema acuma, vedeți că avem în țară pădurile vândute austriecilor și nu mai plânge nimeni.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.