Petre Daea, de două ori la Buzău săptămâna asta!

Două prezențe la Buzău în doar o săptămână pentru ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Prima, azi, a doua duminică atunci când va începe Festivalul Toamna Buzoiană.

Azi, Daea a venit la Buzău pentru a întocmi alături de primarul Toma planul de irigare a terenurilor din jurul Buzăului cu apa pe care Compania de Apă o deversează după epurare în râul Buzău.

„Sunt zece milioane de metri cub de apă pe an pe care noi o dăm în Buzău, și, de aici, prin Siret, în Marea Neagră. Asta în timp ce zece mii de hectare din jurul orașului stau pârloagă din cauza secetei și a lipsei irigațiilor”, a spus Toma care a propus la nivel național un proiect de folosire în agricultură a acestor ape reziduale.

Toma susține că apa reziduală poate fi folosită direct în agricultură (irigație + îngrășământ natural), fără a mai fi necesară extracția fosforului și azotului (rezultând și o economie importantă de energie în procesul de tratare)

Mai multe detalii despre acest proiect puteți citi AICI.

Apoi, duminică, Petre Daea va reveni la Buzău – ca de obicei – la deschiderea festivalului Toamna Buzoiană.

„Mi-a zis că vine, cum să nu vină. L-am invitat și a venit chiar și când n-a mai fost ministru. Îi face plăcere, vorbește cu toți producătorii, cumpără de la toți câte ceva, e cel mai bun ministru al Agriculturii de după revoluție, un profesionist”, a spus Toma.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Petre Daea, de două ori la Buzău săptămâna asta!

  • De asta a ajuns orașul mic. Nu mai este nimeni în stare sa facă un plan. Tot la primar și la ministru e nădejdea. Serios?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.