Toma: „Ce risipă! E secetă și noi în România aruncăm apa de la stația de epurare!”

„Ce risipă! E secetă și noi aruncăm această apă”, s-a plâns azi primarul Toma care s-a filmat la stația de epurare din Buzău.

„Sunt zece milioane de metri cubi pe care îi aruncăm anual în loc să folosim această apă pentru irigații în agricultură”, a spus Toma care a fost sunat personal de prim-ministrul Nicolae Ciucă la doar zece minute după ce i-a făcut această informare.

Apă fertilă pt. irigații + economie uriașă de energie

Compania de Apă Buzău, ca și alte firme similare din țară, cheltuie sume imense (energie și altele) pentru a elimina din apă fosforul și azotul din apa ajunsă în stația de epurare.

Toma susține că această apă poate fi folosită direct în agricultură (irigație + îngrășământ natural), făcându-se astfel și o importantă economie de energie.

Toma vrea ca Buzăul să devină primul oraș din România care să irige terenurile agricole cu această apă. Vezi, mai jos, întreg clipul postat azi de primarul Buzăului, care are deja mii de vizualizări și sute de comentarii.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Toma: „Ce risipă! E secetă și noi în România aruncăm apa de la stația de epurare!”

 • adica io acasa la bloc fac pisu si cu apa din wc se iriga rosiile ?
  buna idee,o sa ud si eu florile nevestii.

  Răspunde
 • Este un întreg proces de epurare a apei care apoi este deversata în râul Buzău
  Cred că și costul este mare!?
  Toată planeta procedează la fel!
  Eu trec permanent pe digul râului Buzău și am văzut pasari care se balaceau în apa din canalul de deversatie al stației de epurare
  Deci!
  Nu cred că e toxică apa reziduală

  Răspunde
 • Domnul Toma nu a fost in stare sa scoata Iazul Morilor la suprafata dupa ce s-a laudat atatia ani si acum viseaza la canale de irigatii…

  Răspunde
 • Apa epurata nu dispare in neant. Iarasi i-a lasat cineva notite pe birou pe care nu le pricepe, cred. Si daca si Ciuca plagiatorul (lucru care inteleg ca nu mai deranjeaza pe nimeni) a fost incantat, e clara treaba.
  Apa „gri” e buna la plante, nu aia „neagra”. Il invit pe primar sa-si ude florile cu apa de la spalatul vaselor cu detergent din comert! Chiar si apa gri necesita un tratament cu bacterii care sa consume grosierul si sa-l transforme in compost.
  Este fix situatia identica cu aeroportul de la Boboc. Era absolut evident ca langa o baza militara, pe o pista care din loc in loc mai are beton, nu are cum vreodata sa se amenajeze un aeroport civil (cum visa in scris primarul). Si chiar daca se aproba, cati ani au trebuit pana s-a facut la Brasov, de exemplu? Bine, Buzaul are turism nu gluma… asa a reiesit la vreun studiu. Iar Ciolacu, de cand e Rege, nu a fost capabil sa atraga decizia politia si fondurile necesare sa se faca sos Digului, cativa km. Hai pa!

  Răspunde
 • Veniți să vedeți risipa de apă și energie la Marele Proiect Iazul Morii,daca s ar opri pompele ar rămâne două gropi seci,este că la testul cu butoiul fara fund de la Sapoca,dar sunt convins că atunci când cineva pierde altul câștigă Sper să apară comentariul

  Răspunde
 • De zeci/sute de ani, nimeni nu a avut aceasta idee magica. De ce oare? Poate ca au avut-o si altii, dar cand au intrebat specialistii, au aflat ca nu este fezabil, ca apa reziduala nu poate fi folosita la irigatii. Doar daca irigi culturi care nu sunt destinate consumului uman, dar chiar si asa, apa ajunge in panza freatica.
  Morala: inainte de a lansa baloane de sapun (bune la impresia artistica), nu mai bine erau consultati specialistii?

  Răspunde
 • Ce de proiecte „unice” pe capul Buzăului !!!

  Iar o sa facem noi cumva și-o să înfrângem Parisul la cine știe ce năzbâtie !

  Răspunde
 • Oriti jaful de APA de pe str. FRASINET( de dimineata pana tarziu in noape ) de la SPALATORIA AUTO , ba mai mult … au loc jocuri cu furtunele pe trotoar intre soferasii mai tineri si chiar copii. Spalatoriile auto NU au ce cauta in mijlocul unui oras , ci la marginea lui . In unele orase din tara s-au mutat .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.