PSD: „Din prima zi de guvernare vom dubla alocațiile”

„Din prima zi de guvernare, PSD va dubla alocațiile copiilor”, a anunțat Liliana Sbârnea, candidat PSD pentru Senatul României.

„De mai bine de 9 luni, dublarea alocației se plimbă între Parlament, Guvern și Curtea Constituțională. În tot acest timp printr-o rectificare bugetară făcută în august, Guvernul Orban a găsit 2,2 miliarde de lei pentru primarii PNL. Acum, la rectificarea bugetară, au pus din nou un miliard de lei pentru a-și asigura fidelitatea primarilor proprii. Sumă care ar fi fost mai mult decât necesară pentru a dubla alocațiile.  De aproape o lună, parlamentarii PNL şi USR nu mai vin la serviciu, dar își iau banii, iar președintele Iohannis a respins legea prin care Parlamentul spunea nu ordonanței Guvernului de amânare a creșterii alocației.

În zilele acestea, când tot mai mulți părinți rămân fără locurile lor de muncă și din cauza lipsei de acțiune a Guvernului Orban, orice sumă în plus la bugetul unei familii contează pentru o viață mai bună a celor mici. Ne dorim să venim la guvernare pentru a pune capăt incompetenței guvernului de dreapta care îi nedreptățește pe copii din mai multe puncte de vedere.

De aceea, din prima zi de guvernare noi vrem să dublăm alocațiile în baza legii deja adoptate de Parlament. Venim în Programul de Guvernare cu măsuri concrete pentru stimularea natalității și sprijin pentru educația timpurie a copiilor noștri.

400€ la nașterea copilului

Pentru stimularea natalității propunem acordarea de vouchere în valoare de câte 400 de euro la nașterea fiecărui copil. Acestea putând fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor cu creșa și achiziția articolelor necesare creșterii minorilor pentru părinții care muncesc.

Stimulent mame

În plus, programul PSD mai cuprinde și creșterea stimulentului pentru mamele care se întorc mai devreme în câmpul muncii. Ne dorim majorarea stimulentului de reinserție în muncă de până la cel puțin 1,5 salarii minime în primul an de la naștere și un salariu minim net în al doilea an. Totodată, propunem acordarea acestuia pe o perioadă de 3 ani în cazul nașterii celui de-al treilea copil.

Credite cu dobândă mică

De asemenea, fiecare familie care are copii va putea obține un credit cu dobândă mică, subvenționată de guvern pentru a-și putea achiziționa sau renova locuința, iar pentru copiii care provin din medii vulnerabile, defavorizate se vor acorda vouchere pentru rechizite pentru aceia dintre ei care nu au absențe la cursuri.

PSD vrea să vină la guvernare cu soluții pentru copiii noștri: deschidem școlile, nu îi lipsim de educație pe cei din mediul rural și nu îi lăsăm în voia sorții pe cei fără niciun fel de apărare împotriva situației generate de pandemia de COVID19”.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „PSD: „Din prima zi de guvernare vom dubla alocațiile”

  • Astia au auzit de expresia „copil facut pentru alocatie?” Pe langa comicul situatiei, este o realitate, fix la asta va conduce masura. Mai multi prosti, mai multi betivi, mai multi votanti, in cele din urma. Succes!

  • Apropo, o spun ca unul care e contra trendului si considera PSD cu nimic mai rau decat celelalte partide, daca tot arunca cu banii sa apara articole cu zecile, unu dupa altul, sa ne plateasca si pe noi ca le suportam. E dificil sa cauti stirile printre zeci de articole electorale, meritam o compensatie.

  • Iar în a doua zi de guvernare…le vom tripla…şi tot aşa, vom face o horă mare din bani, până când toți copii vor da pe dinafară! Din țară!

  • Cum dracu va amintiți tocmai acum de copii, bătrâni, alocatii, pensii, burse…. ? Sunteți exact ca liberalii. Oare n-ați avut timp suficient pt astea? Unde sunt doamna spitalele regionale, căminele,școlile, grădinițele, kilometrii de autostrada și alte spe mii de promisiuni? Doar cretin să fii sa crezi asa ceva la vremurile actuale și cu asa guvernare. Sunt convins ca și cu PSD la putere situația ar fi fost aceeași. Rușine imbuibatilor!

  • CHIAR NU VA PUTETI OPRI DIN MINCIUNI ???????????????????????????????

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.