Răspunsul firmei de transport, după ce călătorii au reclamat înghesuiala din autobuz. A mărit prețul biletelor!


Săptămâna trecută călătorii de pe ruta Buzău – Spătaru – Costești – Gherăseni au reclamat faptul că, zilnic, sunt transportați înghesuiți și în picioare.

Un pasager ne-a trimis și un clip video doveditor (vezi mai jos), de pe microbuzul aparținînd firmei Trans-Expres.

S-a reclamat inclusiv faptul că prețul de la Costești la Gherăseni e de 3 lei (3 km), deși de la Buzău la Costești (13 km) tariful e de doar 2 lei.

Imediat a venit și replica patronului acestei societăți.

„Dacă ați făcut scandal în presă, o să măresc tarifele”.

Zis și făcut. De vineri de la Buzău la Spătaru costă 3 lei, iar de la Buzău la Costești 4 lei. Până la Gherăseni prețul a rămas neschimbat – 5 lei.

Numai că, lucrul pe care-l cereau călătorii, un autobuz mai mare pe traseu, nu a apărut. Călătorii ne-au sesizat că pe ruta Buzău – Gherăseni circulă același microbuz neîncăpător.

O explicație, am primit într-un comentariu la primul articol, de la un fost șofer la această firmă. Autobuzele bune, cu care s-a câștigat probabil licitația, sunt folosite pentru excursii sau pe alte rute.

„Eu am lucrat la firma reclamata. Nu este alta decat Trans Expres.  Am plecat din cauza abuzurilor patronilor (care sunt trei). Erai obligat sa muncesti  12ore pe zi inclusiv simbata cu salariu minim pe economie,  fara sporuri. Conditiile erau jalnice. Pe rutele aglomerate domnul  Cucu (patronul mare) ma punea sa merg cu microbuz, obligat sa iau mai intai abonatii, apoi calatorii. Autobuzele stateau in garaj ori trimise in excursii cu soferi angajati special. Pe traseu erau băgate microbuze, toate  jafurile care se rup.  Au fost calatori care au făcut reclamatii ca n-au ajuns la munca,  iar la agentia de la gara dna mariana (angajata firmei pe mai multe posture) le-a dat cu sutul. Am fost înjurat de călători, amenintat pe unde erau tigani că întârziam. Am lucrat și pe Padina, o linie foarte aglomerată. Se bagă microbuze de 20 de locuri deși trebuie autobuze de 60 de locuri. Sunt multe de spus, sunt multe nereguli” – comentariu articol buzoienii.ro

Adrian Petre, vicepreședinte CJ Buzău și responsabil sector transporturi, a precizat pentru buzoienii.ro că pasagerii nu trebuie transportați în picioare și că firma de transport are obligația de a suplimenta numărul autovehiculelor în acest caz.

De asemenea, Adrian Petre, a anunțat că de azi se vor face controale inopinate atât în autogări cât și în trafic, iar transportatorii prinși în neregulă vor fi sancționați.

„Nu e adevărat că protejăm pe cineva. Nu ne uităm dacă patronul firmei de transport e de la un partid sau altul. Încet-încet vom face ordine. Le mulțumesc buzoienilor care fac sesizări și îi asigur că vom lua măsuri, chiar dacă ele nu se vor vedea imediat, de a doua zi. E, poate, pentru prima dată când la nivelul CJ Buzău se atacă frontal acest subiect al transportului în comun”, ne-a declarat Adrian Petre.

 

loading...

5 comentarii la „Răspunsul firmei de transport, după ce călătorii au reclamat înghesuiala din autobuz. A mărit prețul biletelor!

 • Daca dubleaza tariful sa dubleze si autovehiculele care circula pe acest traseu ,sa puna condiții la pasageri inclusiv aer conditionat !!!Sa puna autobuze nu microbuze! Pe ce se justifica marirea la bilet!!!????Aloo consiliul judetean pe cine favorizati acolo si cat este scorul??

  Răspunde
 • Domnul Cucu isi bate joc de oameni. Eu am fost înjurat și scuipat de către dansul. La un control să vadă dacă toată lumea are bilete la ieșirea din Costești l-am rugat frumos sa se prezinte,iar acesta enervandu-se mia zis… cine p. ma-tii ești tu mă sa mă întrebi cine sunt. Dar dvs cine sunteți de îmi solicitați biletul, poate sunteți doar un om al străzii. Ia da-te mă jos mortii ma-tii! Frumos din partea lui! Autobuzele Otokar iau foc, rămân turate la maximum și multe altele…

  Răspunde
 • De ce pretul era atat de ieftin va spun eu pana in costesti mai merge firma lui jan de la rodica si ca oamenii sa se suie la cucu biletul e 2 lei dar acum ca s-a bosumflat e 4 lei.
  Iar dansul fostul sofer nu a gresit cu nimica, are dreptate in tot ce a spus. Pe curse sunt microbuze de 20de locuri unde solicitarea este mare iar autobuzele sunt pe conventii (curse speciale), masinile sunt full de la autogara, pod si dragaica asa mergand pana la capat. Iar ca sofer nu am conditii de munca. Un coleg de-al meu a dormit iarna trecuta la coltaneni in autobuz in loc sa se duca acasa altii fac naveta de la Padina. Soferii din comuna cu patronul se duc cu autobuzele acasa. E timpul sa se afle adevarul nu mai suport plus am inteles ca in firma cineva este angajat cu 4 ore si munceste 10 ori nu este angajat faceti controale si inchideti-i firma cucului ca soferi se angajeaza peste tot cu salarii bune, conditii de munca si masini.

  Răspunde
 • Am uitat sa spun ca transbusul v-a castiga licentele pe comunele de langa oras asa ca calatorii vor avea conditii si preturi corecte la bilete. Eu oricum plec ca am gasit ceva mai bun asa sper sa faca toti

  Răspunde
 • SĂ SE FACĂ DREPTATE FRATE CE E ASTA? BĂTAIE DE JOC S-A MĂRIT PREȚUL LA BILET? ATUNCI SĂ SE DUBLEZE ȘI AUTOBUZE, ȘI SĂ NU MAI FIE AȘA TARE ÎN GURĂ ”PATRONU”. MAI BINE II ÎNCHIDEȚI FIRMA ȘI GATA ! TREBUIE SĂ DAI 4 LEI DUS, ȘI 4 LEI ÎNTORS. MAI BINE CHEMI UN TAXI.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.